Pagina 1 van 8

UMC Groningen zoekt ''cvs'' patienten.

Geplaatst: 20 nov 2013, 02:03
door elias
Ja hoor, het is weer zo ver, ik kan me hier zo ongelofelijk boos om maken, het UMC zoekt ''cvs'', burn-out en blabla patienten en de ME-CVS stichting zet dat doodleuk op hun site! Waarom wordt ME niet in een zin genoemd met MS, ALS, crohn, wegener etc.

Soms zakt de moed mij echt in de schoenen en wil ik alle hoop opgeven als zelfs ME organisaties en helft van ME patienten niet door hebben waar ze mee bezig zijn. :(

---------------------------------

Help de toekomstige dokter!

19-11-2013
Oproep voor het Noorden van het land

Het Universitair Medisch Centrum Groningen zoekt voor hun geneeskundestudenten patiënten met Burn Out/Chronisch Vermoeidheidsyndroom/Fibromyalgie/Whiplash/ernstige hoofdpijn/PDS. De studenten gaan deze patiënten bezoeken om te interviewen. Dit in het kader van een onderwijsproject om studenten te begeleiden in hun professionele ontwikkeling als aanstaande dokter.

Hoe presenteren de studenten zich? Hoe hebben ze zich voorbereid op hun gesprek? Het is belangrijk dat de studenten begrip krijgen voor de medische klachten van de patiënt, dat ze leren luisteren en meedenken. U kunt een belangrijke rol spelen in hun opleiding.

Patiënten in de provincie Groningen, Friesland, en Drenthe kunnen meewerken aan dit belangrijke project. De ME/CVS-Stichting Nederland hoort veel klachten over artsen. Ze kunnen niet luisteren, zijn niet begripvol: dit is uw kans. U staat hier aan de basis van de verandering. Doe massaal mee, raden wij u aan.

Het zou fijn zijn als u zich zo veel mogelijk voor 30 november 2013 aanmeldt. De gesprekken kunnen vervolgens plaatsvinden vanaf 1 december 2013 t/m april 2014 op een moment dat u het schikt.

Het bijgevoegde formulier kunt u invullen en digitaal of per post sturen aan de ME/CVS-Stichting Nederland; info@me-cvs-stichting.nl


NB: Als u ons doorgeeft wanneer de studenten u gaan interviewen stuurt de ME/CVS-Stichting Nederland u een informatiepakket over ME/CVS voor de studenten


Namens het Universitair Medisch Centrum Groningen
en de ME/CVS-Stichting Nederland

UMC Groningen zoekt

Geplaatst: 20 nov 2013, 10:21
door lulu
Nou zou Groningen eens benaderd moeten worden door wie? dat deze communicatieproblematiek geheel voortkomt uit het ontkennen van onze ziekte.
Dus nu moeten we deze artsen in spe een lesje geven in goed leren lullen en nog steeds onze ziekte ontkennen? Hoe draai ik me er uit zonder dat pt al te boos wordt?

Wie schrijft ditmaal?

UMC Groningen zoekt

Geplaatst: 20 nov 2013, 10:29
door lulu
Beste stichting,

Bent u zich er wel van bewust dat de ernstige miscommunicatie met de artsen vooral het gevolg is van het ontkennen van onze ziekte en het toedenken van psychosomatische factoren bij ME?

Voordat ME patiënten hieraan gaan meewerken moet ons eerst bekend zijn wat de visie van de opleiding is tav ME.

Jammer dat u zo weinig kritisch bent in uw houding jegens de gezondheidszorg. Wij moeten als kwetsbare patiënten meewerken aan een systeem om ons nog handiger aan de kant te kunnen schuiven.

Laat Groningen eerst hun kaarten op tafel leggen hoe zij tegen de ziekte aankijken.

UMC Groningen zoekt

Geplaatst: 20 nov 2013, 13:06
door bloemetje
Er staat in het persbericht toch niet dat het om CGT gaat?

UMC Groningen zoekt

Geplaatst: 20 nov 2013, 13:13
door lulu
Maar er staat ook niet hoe de opleiding er wel over denkt en dat is nu het hele eieren eten.

Geplaatst: 20 nov 2013, 14:19
door annac
Ach, ja hoor, gooi de hele bende maar weer bij elkaar aan ziektes, vervuil alle diagnoses maar weer dat het een lieve lust is.

Mijn zoon liep daar al maar heeft er alleen zijn anti depressieva in opgelopen.

Degenen die er aan mee doen kunnen gelijk Louise Hay's * nieuwste boek naar voren brengen om dat te promoten, dan wel af te kraken. Kunnen ze de studentjes fijn met de New Age Denk-politie kennis maken.

* (Sorry, maar tegen zoveel onzin is geen kruid gewassen. En helaas bijft het water dragen naar de zee, vechten tegen de bierkaai.)

Nou moet ik zeggen dat mijn zoon ook studenten op bezoek heeft gehad voor een interview, dus als je wat aandacht wil en tevens duidelijk kunt maken wat ME met je doet KAN het een rimpel in de vijver vol onbegrip teweeg brengen.........

Geplaatst: 20 nov 2013, 14:27
door kaki
Nou moet ik zeggen dat mijn zoon ook studenten op bezoek heeft gehad voor een interview, dus als je wat aandacht wil en tevens duidelijk kunt maken wat ME met je doet KAN het een rimpel in de vijver vol onbegrip teweeg brengen.........
Ja, misschien moet je het zo zien: leer die studenten in zo'n interview wat ME echt is!

Geplaatst: 20 nov 2013, 15:26
door tanto
Ik weet iet of het wat zegt over deze studenten, maar het schildklieronderzoek dat V. doet wordt gedaan vanuit het UMCG.

Geplaatst: 20 nov 2013, 16:41
door Feniks
Je mag aangeven wanneer je het gesprek wilt, voor mij zou waar ook een handige zijn.

Ik wil best een toekomstige arts vertellen hoe ziek ik me voel en hoe dat mijn leven heeft veranderd. Ik leg het verschil tussen mijn toestand en "chronisch vermoeid zijn" graag uit. Maar kan niet ver reizen.

Moet Mohammed wel naar de berg komen.

Geplaatst: 20 nov 2013, 16:43
door Feniks
Oh ik zie het al, je moet in het Noorden wonen. Feest gaat niet door.

Geplaatst: 20 nov 2013, 17:41
door asje
Dit in het kader van een onderwijsproject om studenten te begeleiden in hun professionele ontwikkeling als aanstaande dokter.

Hoe presenteren de studenten zich? Hoe hebben ze zich voorbereid op hun gesprek? Het is belangrijk dat de studenten begrip krijgen voor de medische klachten van de patiënt, dat ze leren luisteren en meedenken. U kunt een belangrijke rol spelen in hun opleiding.
De naam CVS wordt overal gebruikt, dat weten we nou wel toch? (Kwalijker is het als ME-ers zelf die term gebruiken.) Verder staat er niks negatiefs, het is helemaal niet duidelijk of dit 'weer' iets negatiefs is.

En het gaat om huisbezoeken.

Het zal niets te maken hebben met het onderzoek van Visser.

Geplaatst: 20 nov 2013, 17:46
door lulu
Ik zou eerst willen weten wat er binnen de opleiding gedoceerd wordt over ME. Anders is het toch wel logisch waardoor die communicatieproblematiek ontstaat. Bij de wortel aanpakken zou ik zeggen.

Geplaatst: 20 nov 2013, 17:56
door asje
Op z'n best wsl: er zijn wel medische afwijkingen gevonden maar de psyche lijkt ook een belangrijke rol te spelen. Beter zal het niet zijn, dat kun je wel weten.

Geplaatst: 21 nov 2013, 01:05
door gorbi
Het zijn niet de studenten die op huisbezoek moeten komen, maar de docenten! Zij zijn het immers die vet betaald worden om de studenten op te leiden en verantwoordelijk zijn voor de manier waarop zij onze ziekte zullen aanpakken. Om te slagen moet je toch altijd je docent naar de mond praten?

Geplaatst: 21 nov 2013, 03:06
door josje15
Misschien s het een mogelijkheid om geneeskunde-studenten een beeld en info te geven over ME, die ze daarna nooit meer krijgen.
Welke arts komt nu nog op huisbezoek...

Ik ziet het als kans en schrik van de verbittering en boosheid hierover....hier....