Pagina 9 van 10
Geplaatst: 20 okt 2010, 14:10
door dullegreet
ik had vorige week een paar nieuwe soorten glutenvrije meelmix gekocht om brood te bakken bij glutenvrijemarkt.com, om eens wat afwisseling te hebben bij mijn Schärbrood, en had vorige week de teffmeelmix van finax uitgeprobeerd met redelijk resultaat. het brood was redelijk plat, weinig gerezen dus maar toch niet klef, en het bleef veel langer vers dan het brood van mais/rijstmeel en het glijdt ook beter door je strot

.
Vandaag echter heb ik een tweede test gedaan met HOllands boerenbruin van Zizo en dit was echt niet te vreten........het brood was helemaal niet gerezen en ook vreselijk klef nog van binnen, voer voor de vogels dus......ik had nochtans de hoeveelheden van de verpakking gevolgd maar het wel gebakken in de broodbakmachine ipv in de oven. Zou het daar kunnen aan liggen ?????
Geplaatst: 13 nov 2010, 11:12
door stargazertje
Ik heb deze week te horen gekregen dat er geen coeliakie bij me is vastgesteld. Toen de scopieën werden gedaan had ik al begrepen dat het niet zo slim was om bijna geheel glutenvrij te eten ondanks wat me bij het Vermoeidheidscentrum Lelystad was gemeld. dat dit geen probleem zou zijn. Goed, nu de vraag of ik glutenvrij moet blijven eten of niet? Aan de ene kant is het een behoorlijk duur dieet en moeilijk te combineren met mijn veggie zijn. Maar aan de andere kant heb ik wel minder last van mijn buik.
Geplaatst: 13 nov 2010, 11:29
door bloemetje
Hi Stargazer, klinkt als een vraag die alleen jij kan beantwoorden... Maar ik snap dat het niet eenvoudig is. Waarom vind je het moeilijk als vegetarier? Je kan toch bij je rijst, maispasta, quinoa allerlei groentehussels eten, gecombineerd met bonen, kaas of tofu?
Geplaatst: 13 nov 2010, 11:47
door stargazertje
Het is al als veggie moeilijk om alle stofjes binnen te krijgen en bij glutenvrij eten extra erbij nog meer. Ik houd ook absoluut niet van rijst en kaas is zeer vet (niet handig als je af moet vallen). Bij glutenvrij en veggie is ook maar weinig keus. Poeh vindt het zo moeilijk want aan beide kanten zitten voor en nadelen.
Geplaatst: 13 nov 2010, 11:48
door karolien
Vegetarisch zijn is een overtuiging, nl. de overtuiging dat je geen dieren wil doden en eten.
Maar ik ben door het vele dieten en het veel lezen over boeken rond dieten meer en meer van overtuigd geworden dat het belangrijk is voor onze gezondheid om vlees te eten.
Kijk gewoon naar de natuur, wat de dieren doen om te overleven, wat primitieve stammen doen om te overleven..
Ik wil je helemaal niet overtuigen, hoor, maar ik zou mijn dieet echt niet zien zitten als ik ook nog het vlees van mijn menu zou moeten schrappen.
Geplaatst: 13 nov 2010, 11:56
door karolien
Ik moet er misschien wel even bij vermelden dat ik ook geen kaas, geen soya, geen rijst, geen bonen, geen maiis kan eten...
Ik ben dus heel blij met het vlees wat ik nog wel kan verdragen en wat misschien iets wil zeggen over dat we vleeseters zijn???
ik zie zoveel intoleranties maar weinig op vlees, ...
Geplaatst: 16 nov 2010, 19:29
door stier
Wie weet of de voedselintolerantietest die DML in Amerika laat doen ook op gluten test?
Geplaatst: 16 nov 2010, 19:35
door zonaanbidster
test!
zowel op gluten als op gliadine
Geplaatst: 16 nov 2010, 19:57
door Zuiderzon
stier schreef:Wie weet of de voedselintolerantietest die DML in Amerika laat doen ook op gluten test?
hier de lijst waarop getest wordt

Geplaatst: 17 nov 2010, 10:06
door janine
ook leuk trouwens, eet sinds 1,5 week haver.
Reeds 2 keer, want om de 4 dagen.
En ik barst van de hoofdpijn al een dikke week, en gewrichtspijn lijkt meer.
Wellicht de gluten, (niet zuiver)dat idee kwam net in mij op na een week lang ' waar komt dit door' denken.
Zou wel echt super balen zijn mocht het daardoor komen... ik had zulke lekkere koekjes gebakken van eigeel, havervlokken, olie, zout, blauwe bessen. 20 min in oven op 180 graden.
Krijg je lekkere krokante koekjes van, waar je echt een moord voor doet na dik 3 maanden vlees en vis.
Geplaatst: 17 nov 2010, 10:25
door marlène
Janine, je doet me watertanden ... maar het is niet goed voor me. Ik zoek al langer naar glutenvrije koekjes.
Lekkere recepten of merken, winkels, ... voor glutenvrije KOEKJES welkom!!
Geplaatst: 17 nov 2010, 10:33
door stargazertje
Ik vind Schär & Consenza altijd goede merken.
Geplaatst: 17 nov 2010, 11:39
door senna
Geplaatst: 31 jan 2011, 12:10
door stier
Ik heb vandaag ontdekt dat Jumbo voor een heel voordelige prijs glutenvrije pasta verkoopt (penne en fusili). 1,59 voor 500 gram. Het is vrij van gluten, tarwe, lactose, ei, soja, gist, koemelkeiwit en zout. Gemaakt van mais, dus dat moet je dan wel mogen. Maar verder: mooi een stuk goedkoper!
Geplaatst: 31 jan 2011, 12:28
door janine
marlène schreef:Janine, je doet me watertanden ... maar het is niet goed voor me. Ik zoek al langer naar glutenvrije koekjes.
Lekkere recepten of merken, winkels, ... voor glutenvrije KOEKJES welkom!!
marlene, je kunt lekkere koekjes eten:
Bovenstaand recept maar dan met gierstvlokken of quinoavlokken. (ik ben van de haver af, en maak ze nu met deze vlokken)
Op 100 gram vlokken ongv 1 ei, flinke scheut olie, theelepel zout en dus fruit/fruitsap naar smaak. (mocht je alleen een handje fruit nemen, dan nog wat water erbij voor een papje)
Echt aan te bevelen.
Je kunt ze natuurlijk ook hartig maken, maar daar heb ik zelf te weinig ingredienten voor.
Verder eet ik op rijstdag pasta gemaakt van bruine rijst, smaakt net echt!