Glutenvrij eten

Hier bespreken we biomedische behandelingen en medicijnen voor ME (cvs).

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
dullegreet
Actief lid
Berichten: 387
Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39

Bericht door dullegreet »

ik had vorige week een paar nieuwe soorten glutenvrije meelmix gekocht om brood te bakken bij glutenvrijemarkt.com, om eens wat afwisseling te hebben bij mijn Schärbrood, en had vorige week de teffmeelmix van finax uitgeprobeerd met redelijk resultaat. het brood was redelijk plat, weinig gerezen dus maar toch niet klef, en het bleef veel langer vers dan het brood van mais/rijstmeel en het glijdt ook beter door je strot :P .
Vandaag echter heb ik een tweede test gedaan met HOllands boerenbruin van Zizo en dit was echt niet te vreten........het brood was helemaal niet gerezen en ook vreselijk klef nog van binnen, voer voor de vogels dus......ik had nochtans de hoeveelheden van de verpakking gevolgd maar het wel gebakken in de broodbakmachine ipv in de oven. Zou het daar kunnen aan liggen ?????
stargazertje
Gevorderd lid
Berichten: 3226
Lid geworden op: 17 jun 2010, 14:21

Bericht door stargazertje »

Ik heb deze week te horen gekregen dat er geen coeliakie bij me is vastgesteld. Toen de scopieën werden gedaan had ik al begrepen dat het niet zo slim was om bijna geheel glutenvrij te eten ondanks wat me bij het Vermoeidheidscentrum Lelystad was gemeld. dat dit geen probleem zou zijn. Goed, nu de vraag of ik glutenvrij moet blijven eten of niet? Aan de ene kant is het een behoorlijk duur dieet en moeilijk te combineren met mijn veggie zijn. Maar aan de andere kant heb ik wel minder last van mijn buik.
Gebruikersavatar
bloemetje
Columnist
Berichten: 5394
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:22
Contacteer:

Bericht door bloemetje »

Hi Stargazer, klinkt als een vraag die alleen jij kan beantwoorden... Maar ik snap dat het niet eenvoudig is. Waarom vind je het moeilijk als vegetarier? Je kan toch bij je rijst, maispasta, quinoa allerlei groentehussels eten, gecombineerd met bonen, kaas of tofu?
stargazertje
Gevorderd lid
Berichten: 3226
Lid geworden op: 17 jun 2010, 14:21

Bericht door stargazertje »

Het is al als veggie moeilijk om alle stofjes binnen te krijgen en bij glutenvrij eten extra erbij nog meer. Ik houd ook absoluut niet van rijst en kaas is zeer vet (niet handig als je af moet vallen). Bij glutenvrij en veggie is ook maar weinig keus. Poeh vindt het zo moeilijk want aan beide kanten zitten voor en nadelen.
Gebruikersavatar
karolien
Donateur
Donateur
Berichten: 2913
Lid geworden op: 17 jun 2009, 18:33

Bericht door karolien »

Vegetarisch zijn is een overtuiging, nl. de overtuiging dat je geen dieren wil doden en eten.
Maar ik ben door het vele dieten en het veel lezen over boeken rond dieten meer en meer van overtuigd geworden dat het belangrijk is voor onze gezondheid om vlees te eten.
Kijk gewoon naar de natuur, wat de dieren doen om te overleven, wat primitieve stammen doen om te overleven..
Ik wil je helemaal niet overtuigen, hoor, maar ik zou mijn dieet echt niet zien zitten als ik ook nog het vlees van mijn menu zou moeten schrappen.
Gebruikersavatar
karolien
Donateur
Donateur
Berichten: 2913
Lid geworden op: 17 jun 2009, 18:33

Bericht door karolien »

Ik moet er misschien wel even bij vermelden dat ik ook geen kaas, geen soya, geen rijst, geen bonen, geen maiis kan eten...
Ik ben dus heel blij met het vlees wat ik nog wel kan verdragen en wat misschien iets wil zeggen over dat we vleeseters zijn???
ik zie zoveel intoleranties maar weinig op vlees, ...
stier
VIP-donateur
VIP-donateur
Berichten: 1972
Lid geworden op: 15 apr 2010, 16:52
Locatie: Zuid-Holland

Bericht door stier »

Wie weet of de voedselintolerantietest die DML in Amerika laat doen ook op gluten test?
Every day may not be good, but there's something good in every day.
Gebruikersavatar
zonaanbidster
Gevorderd lid
Berichten: 949
Lid geworden op: 08 jun 2007, 23:49

Bericht door zonaanbidster »

test!
zowel op gluten als op gliadine
Gebruikersavatar
Zuiderzon
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2996
Lid geworden op: 13 okt 2005, 10:48
Locatie: Onder de zon
Contacteer:

Bericht door Zuiderzon »

stier schreef:Wie weet of de voedselintolerantietest die DML in Amerika laat doen ook op gluten test?
hier de lijst waarop getest wordt :wink:
Hoop doet leven!
janine
Gevorderd lid
Berichten: 1059
Lid geworden op: 04 okt 2008, 21:25

Bericht door janine »

ook leuk trouwens, eet sinds 1,5 week haver.
Reeds 2 keer, want om de 4 dagen.
En ik barst van de hoofdpijn al een dikke week, en gewrichtspijn lijkt meer.
Wellicht de gluten, (niet zuiver)dat idee kwam net in mij op na een week lang ' waar komt dit door' denken.

Zou wel echt super balen zijn mocht het daardoor komen... ik had zulke lekkere koekjes gebakken van eigeel, havervlokken, olie, zout, blauwe bessen. 20 min in oven op 180 graden.
Krijg je lekkere krokante koekjes van, waar je echt een moord voor doet na dik 3 maanden vlees en vis.
Gebruikersavatar
marlène
Gevorderd lid
Berichten: 9364
Lid geworden op: 20 nov 2009, 09:34

Bericht door marlène »

Janine, je doet me watertanden ... maar het is niet goed voor me. Ik zoek al langer naar glutenvrije koekjes.

Lekkere recepten of merken, winkels, ... voor glutenvrije KOEKJES welkom!!
http://opstaanmetmecvs.blogspot.com

Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
stargazertje
Gevorderd lid
Berichten: 3226
Lid geworden op: 17 jun 2010, 14:21

Bericht door stargazertje »

Ik vind Schär & Consenza altijd goede merken.
Gebruikersavatar
senna
Donateur
Donateur
Berichten: 2623
Lid geworden op: 26 mei 2009, 11:42

Bericht door senna »

Het leven is een feest, maar ik kan (nog) niet ingaan op de uitnodiging !

Facebook : Lyme België/Belgique Protest
Time For Lyme BE-NL
stier
VIP-donateur
VIP-donateur
Berichten: 1972
Lid geworden op: 15 apr 2010, 16:52
Locatie: Zuid-Holland

Bericht door stier »

Ik heb vandaag ontdekt dat Jumbo voor een heel voordelige prijs glutenvrije pasta verkoopt (penne en fusili). 1,59 voor 500 gram. Het is vrij van gluten, tarwe, lactose, ei, soja, gist, koemelkeiwit en zout. Gemaakt van mais, dus dat moet je dan wel mogen. Maar verder: mooi een stuk goedkoper!
Every day may not be good, but there's something good in every day.
janine
Gevorderd lid
Berichten: 1059
Lid geworden op: 04 okt 2008, 21:25

Bericht door janine »

marlène schreef:Janine, je doet me watertanden ... maar het is niet goed voor me. Ik zoek al langer naar glutenvrije koekjes.

Lekkere recepten of merken, winkels, ... voor glutenvrije KOEKJES welkom!!
marlene, je kunt lekkere koekjes eten:
Bovenstaand recept maar dan met gierstvlokken of quinoavlokken. (ik ben van de haver af, en maak ze nu met deze vlokken)
Op 100 gram vlokken ongv 1 ei, flinke scheut olie, theelepel zout en dus fruit/fruitsap naar smaak. (mocht je alleen een handje fruit nemen, dan nog wat water erbij voor een papje)
Echt aan te bevelen.
Je kunt ze natuurlijk ook hartig maken, maar daar heb ik zelf te weinig ingredienten voor.

Verder eet ik op rijstdag pasta gemaakt van bruine rijst, smaakt net echt!
Plaats reactie