Glutenvrij eten
Moderator: Moderators
http://opstaanmetmecvs.blogspot.com
Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
- dullegreet
- Actief lid
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39
ik denk niet dat ze in nl bezorgen maar er zijn echt wel online shops genoeg in nl waar ze glutenvrij hebben...........ik heb gewoon gegoogled op glutenvrij en kreeg bvb dit :
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/die ... -eten.html,
als je onderaan de tekst kijkt krijg je een paar e-shops en je krijgt ook de volledige lijst van wat albert heijn bvb heeft.
en je hebt ook nog dit :
http://www.glutenvrijewebshop.nl/
http://www.glutenvrijshop.nl/index.php
http://www.glutenvrij-lepoole.nl/
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/die ... -eten.html,
als je onderaan de tekst kijkt krijg je een paar e-shops en je krijgt ook de volledige lijst van wat albert heijn bvb heeft.
en je hebt ook nog dit :
http://www.glutenvrijewebshop.nl/
http://www.glutenvrijshop.nl/index.php
http://www.glutenvrij-lepoole.nl/
Dank je Dullegreet,
Ik zal je links even bekijken. Ik had zelf inmiddels ook al een onlinewinkel ontdekt.
Ik was zojuist even in de biowinkel. Daar zeiden ze dat je glutenvrijbrood twee dagen van de voren moest bestellen. Ze hadden wel wat in de vriezer en een hele gang met glutenvrije producten. Genoeg te krijgen dus. Maar men.. wat is dat spul duur. Ik heb wat crackers ingeslagen en verder doe ik het wel even met rijstwafels (of zitten daar ook gluten in). Ik ben benieuwd of het wat uitmaakt
. Ik merk wel dat ik minder last het van hypoglycemieklachten nu ik rijstwafels eet. Dat is al iets.
Ik zal je links even bekijken. Ik had zelf inmiddels ook al een onlinewinkel ontdekt.
Ik was zojuist even in de biowinkel. Daar zeiden ze dat je glutenvrijbrood twee dagen van de voren moest bestellen. Ze hadden wel wat in de vriezer en een hele gang met glutenvrije producten. Genoeg te krijgen dus. Maar men.. wat is dat spul duur. Ik heb wat crackers ingeslagen en verder doe ik het wel even met rijstwafels (of zitten daar ook gluten in). Ik ben benieuwd of het wat uitmaakt

Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom (A. Einstein)
Absence of proof is not proof of absence
Absence of proof is not proof of absence
Ik eet nu drie dagen glutenvrij en heb heel veel last van zuurbranden. Dat heb ik normaal nooit (Dat doet hij normaal nooit). Zou dat van die rijstwafels komen?
Groene thee schijnt inderdaad goed te zijn, maar daar ben ik ook intolerant voor. Gelukkig niet voor gist. Al probeer ik dat wel te vermijden. Maar het is bijna niet meer te doen allemaal (vind ik). Maar alles voor het goede doel he
Groene thee schijnt inderdaad goed te zijn, maar daar ben ik ook intolerant voor. Gelukkig niet voor gist. Al probeer ik dat wel te vermijden. Maar het is bijna niet meer te doen allemaal (vind ik). Maar alles voor het goede doel he

Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom (A. Einstein)
Absence of proof is not proof of absence
Absence of proof is not proof of absence
- dullegreet
- Actief lid
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39
dat is wel raar, dat zuurbranden, want ik ben op glutenvrij gezet omdat ik van gewoon brood heel vaak zuurbrand had......maar ik heb het van glutenvrij ook nog regelmatig hoor. Ik denk niet dat die rijstwafels er iets mee te maken hebben, van rijst heb ik het absoluut niet, maar waar ik wel moet mee oppassen is maismeel, daar heb ik het meestal wel van ......
als je geen boekweit mag eten, er bestaan heel lekkere maiscrackers ook, van allergo, en kastanjecrackers van pain de fleurs http://www.nieuweband.nl/producten/merken/414/.
en er zijn idd ook heel lekkere bruine en witte rijstnoedels van King soba, heeeeeeeeeeeeel lekker ......
als je geen boekweit mag eten, er bestaan heel lekkere maiscrackers ook, van allergo, en kastanjecrackers van pain de fleurs http://www.nieuweband.nl/producten/merken/414/.
en er zijn idd ook heel lekkere bruine en witte rijstnoedels van King soba, heeeeeeeeeeeeel lekker ......
- dullegreet
- Actief lid
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39
HAHA!dullegreet schreef:by the way, als je echt verder glutenvrij zal moeten eten bak je beter je brood zelf, de meeste bakmachines hebben een glutenvrij programma........het glutenvrij brood dat je koopt in de winkel is volgens mij niet te vreten ......
Heb jij een lekker recept dan?
(inclusief ingredienten, ik ben nog erg blanco op dit terrein)
Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom (A. Einstein)
Absence of proof is not proof of absence
Absence of proof is not proof of absence
- dullegreet
- Actief lid
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39
ik meng het witte meel van Schar met het bruine want het bruin alleen vind ik te klef en het rijst niet genoeg en het witte is in mijn ogen als een spons, net zoals die van de winkels ......
Meestal neem ik 300 gr wit met 200 gr bruin, ik doe er soms ook 25 gram quinoameel bij (en dan maar 175 gr bruin). Daar moet dan 500 ml lauw water bij, een eetlepel olie, een koffielepel zout en 8 gr poedergist.
Je moet eerst het water met de olie en het zout in je bakblik doen, dan de bloem en dan pas de gist, want de gist mag niet in aanraking komen met het zout.
Maar het lukt niet altijd perfect hoor, het zakt regelmatig eens in ..... je moet het zelf een beetje uitproberen want het kan van alles afhangen, temperatuur van het water, hoeveelheid gist, buitentemperatuur etc......
ik had eerst een bruine mengeling van de bioplanet maar die was niet te doen, zakte compleet in mekaar wat ik er ook mee deed, schar is stukken beter .........
ik eet het de eerste dag vers maar de dagen erna toast ik het want dan is het niet meer zo lekker vers.........
Meestal neem ik 300 gr wit met 200 gr bruin, ik doe er soms ook 25 gram quinoameel bij (en dan maar 175 gr bruin). Daar moet dan 500 ml lauw water bij, een eetlepel olie, een koffielepel zout en 8 gr poedergist.
Je moet eerst het water met de olie en het zout in je bakblik doen, dan de bloem en dan pas de gist, want de gist mag niet in aanraking komen met het zout.
Maar het lukt niet altijd perfect hoor, het zakt regelmatig eens in ..... je moet het zelf een beetje uitproberen want het kan van alles afhangen, temperatuur van het water, hoeveelheid gist, buitentemperatuur etc......
ik had eerst een bruine mengeling van de bioplanet maar die was niet te doen, zakte compleet in mekaar wat ik er ook mee deed, schar is stukken beter .........
ik eet het de eerste dag vers maar de dagen erna toast ik het want dan is het niet meer zo lekker vers.........
- dullegreet
- Actief lid
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39
nee, zelfs het eigen versgebakken brood is na een aantal uren "oud", het droogt gewoon veel vlugger uit dan gewoon brood, zeker als er boekweitmeel in zit......
maar ik vind het sowieso het best getoast hoor en het verteert ook veel beter ......je kan er ook croque monsieur mee maken, ik maak ze met kaas en kippewit ipv ham (geen varkensvlees)....
maar ik vind het sowieso het best getoast hoor en het verteert ook veel beter ......je kan er ook croque monsieur mee maken, ik maak ze met kaas en kippewit ipv ham (geen varkensvlees)....