Pagina 1 van 1

Is een biopt uit evt oude tekenbeetbult zinvol?

Geplaatst: 17 aug 2015, 14:41
door annac
Is er iemand die een biopt heeft laten doen van een vermoedelijke, wat oudere tekenbeet en zo ja, kwam daar wat uit en heeft dat zin? Zal er, als er sprake is van Lyme, er ALTIJD een bewijs voor te vinden zijn of geldt daar, zoals bij bloedonderzoeken, ook de vaagheid van vals positief/negatief?

Mijn zoon staat al bijna 16 jaar te boek als ME patient, alle Lyme uitslagen (behalve eentje in Augburg evt nog te doen) waren negatief.

Hij heeft nl. een plekje op zijn been die in tijden van nog extremere weerstands-achteruitgang groter wordt en jeuken gaat.

Ben benieuwd![/b]

Geplaatst: 17 aug 2015, 15:17
door annac
Ik ga de oproep ook op Lymeforum zetten. Ik weet alleen niet hoe die werkt. Vrij ingewikkeld..

Dat "zin" moet "zinvol" zijn.....(aangepast. Mod.)

Geplaatst: 17 aug 2015, 22:07
door asje
De meningen zijn verdeeld, de testen omstreden. Idd meer iets voor het Lyme-forum.

Geplaatst: 25 aug 2015, 13:07
door vicky12
Annac, is je zoon wel eens getest d.m.v. Biophotonen of Levend Bloed Analyse? Deze testen zijn vaak wel doorslaggevend. Je vraag zal ik ook eens uitzoeken :) .. Overigens ben ik bang dat dat niet mogelijk is. Hier nog een geheel nieuwe methode om de Borrelia & co aan te tonen : https://www.youtube.com/watch?v=8GjwxWzmMXA&app=desktop

Geplaatst: 28 aug 2015, 15:05
door vicky12
Annac:

"Het is niet mogelijk om via een biopt uit een oude tekenbeet een eerdere besmetting vast te stellen.
En vanwege de kwetsbaarheid van de huid (bij een ACA) ook niet aan te bevelen.

Testen bieden in de regel heel vaak weinig houvast.
De enige gunstige uitzondering is de Levend Bloedanalyse, maar ook die is niet altijd voor 100% zeker; ze moet dan ook wel door een ter zake kundige worden uitgevoerd.
De ziekte van Lyme moet vooral door klinische diagnostiek worden vastgesteld.
Klinische diagnostiek is onder meer het inventariseren en interpreteren van klachten, symptomen en resultaten van onderzoeken.
Helaas is deze basale methode van onderzoek steeds meer op de achtergrond geraakt door de opkomst van de meer technische medische apparatuur in het reguliere (soms ook complementaire) circuit.
Ook een L.T.T. test biedt geen 100% garantie hoewel het voorkomt dat andere testen zoals Bioresonantie of Vegatest bij eenzelfde patiënt dan weer wel positief zijn.
Dit zegt niets over de betrouwbaarheid van de test maar over de toestand van de patiënt.
Dat is ook de reden, dat met enige regelmaat “de boot wordt gemist” en dat verbetering of herstel uitblijft.
“Meten is weten” is hier absoluut een ongepast uitgangspunt......."

En zoals Paul van Meerendonck zegt: Afwezigheid van bewijs is nog geen bewijs van afwezigheid.

Geplaatst: 29 aug 2015, 09:31
door soof
heb je die LBA zelf geprobeerd en wat kwam daaruit vick?

Geplaatst: 29 aug 2015, 21:59
door vicky12
Jazeker, dat was bij een soort Total Body Checkup. Daar deed men o.a. ook de LBA en ik zag zelf de spirocheten zwemmen. Men kon mij alleen niet voor lyme behandelen en ik heb toen zelf een behandelaar gezocht.

Geplaatst: 30 aug 2015, 11:25
door soof
ok just checking ;p het staat een beeetje bekend als dubieus namelijk maar als je ze zelf hebt zien dobberen in je bloed dan is het wat anders dan "van horen zeggen dat het zo fantastisch werkte bij iemands buurvrouw haar teckel" ofzo

heb ook een paar van dat soort dingen die ik misschien niet geloofd zou hebben als ik ze niet maar gewoon had uitgeprobeerd *hinthint*