Pagina 1 van 1

Prostagladine E2 maatstaaf lyme

Geplaatst: 20 mar 2013, 13:26
door l
Hoi,

Ik kreeg gisteren te horen dat na mijn eerste kuur AB de prostagladine E2 extreem te hoog staat. Wat wijst volgens DML dat deze niet is aangeslaan want volgens hem zakt dit resultaat meteen naar normaalwaarde na eerste kuur. Bij mij dus nog steeds 14 (ref 2). Hij zegt dat ik hiermee bij zijn top van actiefste lyme's zit! Nu na mijn tweede kuur (geen bloedresultaten van effect van deze kuur genomen)wil hij terug met die medicatie starten van kuur 1, die niet aansloeg volgens hem. Ik snap het niet. ik heb hem gemaild.

Ik vroeg me af wat jullie prostagladine waardes zijn? en of ze effectief naar normaal gaan na eerste kuur?

En dit bij jullie een graadmeter is voor lyme?
Volgens mij kunnen verhoogdeprostagladines (wat wijst op ontstekingen) toch ook door de toxines van lyme komen denk ik dan en niet enkel wijzen op het feit dat hij super actief is. Mijn CD 57 was wel gestegen naar randlaag.

groetjes!

Geplaatst: 20 mar 2013, 17:26
door louisa
Hoi l,

En misschien speelt dit ook nog mee? Bron: http://www.lymenet.nl/info/behandeling- ... n-lyme.htm
Waarom de Lyme-bacterie zo hardnekkig is

Als iemand net geïnfecteerd is, dan bevinden er zich eerst nog maar weinig Lyme-bacteriën in het lichaam en ook hebben ze zich nog niet verspreid. Maar de bacteriën zullen zich vermeerderen en zich verspreiden in het lichaam (dissemineren).

De bacterie trekt zich vaak terug uit het bloed en gaat in weefsels zitten die voor het immuunsysteem en antibiotica moeilijk te bereiken zijn, zoals in de gewrichten en in het centraal zenuwstelsel. Verder kan het immuunsysteem door de infectie worden ontweken en beïnvloed.

De Lyme-bacterie heeft zeer geavanceerde overlevingsmechismen die hem beschermen in een vijandige omgeving. Zo kan hij behalve in de normale spirocheet-vorm, ook in andere vormen vóórkomen. Hieronder staan 2 voorbeelden:

• de cystische vorm, waarbij de bacterie in een beschermend hulsel zit, wat hem beschermt tegen antibiotica en het immuunsysteem.
• de L-vorm of celwandloze vorm, waarbij de celwand ontbreekt, zodat de bacterie onzichtbaar is voor het immuunsysteem en antibiotica die op de celwand inwerken (bijv. Amoxicilline), geen effect hebben.

Verder heeft de Lyme-bacterie een zeer lange delingstijd en kan hij zeer lang in een rustfase blijven. In deze toestand heeft antibiotica geen effect.
Bij 1 jaar ziekte is de ziekte al Chronisch geworden: http://www.borreliose.nl/index.php?opti ... &Itemid=58
En hoe later je er bij bent, des te moeilijker een behandeling en de kans op herstel/genezing.

Groetjes, Louisa

Geplaatst: 20 mar 2013, 17:47
door stier
Mijn prostaglandine is in december gemeten (voor het eerst) en is 8,5. Dat is na ongeveer 5 maanden AB-kuren. DML zei dat er dan nog sprake is van ontstekingen (lyme of bartonella oid). Verder weet ik er ook niet wat van.

Geplaatst: 22 mar 2013, 11:59
door l
Ja idd wijst op ontstekingen die nog aanwezig zijn. Maar dit kan toch ook komen door de toxines?
bij u was het na 5 maanden AB? Tegen mij zegt hij dat bijna iedereen na de eerste kuur naar onder de twee zakt. De test werd bij mij TIJDENS de eerste kuur gedaan en met dat het nog zo hoog was zei hij dat ik bij zijn top van infecties zit. Vind dat eigenlijk maar raar hoor. Is dat om mij bang te maken of wat.
Daarbij zegt hij dat de eerste kuur dan niet aansloeg maar zou deze medicatie nu wel terug willen geven. Heb hem gemaild en zegt dat ik dit gewoon moet nemen.

Snap er niets meer van.
Nog iemand resultaten van prostaglandine E2 tijdens kuren?

dankje!

Geplaatst: 22 mar 2013, 14:08
door diederik
Die van mij was ook nog verhoogd (na 8 mnd AB (Anti Bartonella)); daarom vermoedde hij dat er ook nog Borrelia in het spel zou zijn.

De harde cijfers kan ik nog niet geven, k heb de uitslagen nog niet in de post binnengekregen - waarschijnlijk midden volgende week wel.

Geplaatst: 22 mar 2013, 14:30
door verlorengezondheidman
louisa schreef:Bij 1 jaar ziekte is de ziekte al Chronisch geworden
Op de site van het Forensisch lab in Berlijn staat dat de ziekte van Lyme na 6 maanden (al) chronisch is geworden, zou jij hen met zoveel Lyme-kennis tegen durven te spreken?

Geplaatst: 22 mar 2013, 14:38
door louisa
Hi vgzhm,
verlorengezondheidman schreef:......zou jij hen met zoveel Lyme-kennis tegen durven te spreken?
Ikke niet :wink:!
Ik heb ook ergens gelezen dat die tijd nog veel korter is dan 6 maanden :?.

Groetjes, Louisa

Geplaatst: 22 mar 2013, 20:24
door haaii
Voor de meeste is dat irrelevant. Die komen pas na jaren erachter dat lyme een optie is of dat het niet met een standaard bloedbepaling uitgesloten is. :S

Geplaatst: 27 jun 2013, 18:09
door verlorengezondheidman
haaii schreef:Voor de meeste is dat irrelevant. Die komen pas na jaren erachter dat lyme een optie is of dat het niet met een standaard bloedbepaling uitgesloten is. :S
Foutje bedankt of hoe moet / mag een lichamelijk en geestelijk geïnvalideerde patiënt dit zien..?

Ik vraag me af bij ME moet je o.a. zoveel maanden chronisch vermoeid zijn om aan de meer of minder bekende criteria te voldoen, als daarna blijkt dat je Lyme hebt zit je volgens mij gelijk in de chronische fase (=3) van Lyme...

En maar wachten totdat die 6 maanden zijn verstreken voor een diagnosestelling, dat is toch van de zotte of zie ik dat nu verkeerd, ben benieuwd wat DML daarvan vindt...? :shock:

Geplaatst: 27 jun 2013, 18:52
door asje
Die 6 maanden horen bij de CVS-onzin. Geldt niet voor ME, niet in de eerste criteria en niet in de laatste.