Pagina 1 van 1

Boekweit pannekoek

Geplaatst: 20 feb 2013, 13:31
door sterre
Enja het was weer eens zover ik heb weer een glutenvrije poging gedaan :wink: Ik heb net een boekweit pannekoek gemaakt. Echt weer niet te eten pfffff. Bijna alle glutenvrije produkten vind ik vies.
Wie heeft nog een goed recept voor een gluten/eivrije pannekoek?

Groetjes,
Sterre

Boekweit pannekoek

Geplaatst: 20 feb 2013, 15:57
door kiwietje
Misschien kun je iets wat je wel lekker vindt aan het beslag voor de boekweitpannenkoeken toevoegen? Ik doe standaard kaneel erdoor en soms ook rozijnen of stukjes appel. Dan vind ik het persoonlijk al een stuk beter te eten.
Verder heb ik ook niet echt ideeen. Glutenvrij eten is ook niet mijn ding. :wink:

Boekweit pannekoek

Geplaatst: 20 feb 2013, 15:57
door stier
Gewoon eten, niet zeuren :wink:. Het is best te doen.
Eventueel het boekweitmeel mengen met wat rijstmeel, sojameel, maismeel oid. I.p.v. ei neem je NO-Egg. I.p.v. gewone melk neem je rijstmelk, sojamelk of geitenmelk. Met kokosmelk is ook lekker. En je pannenkoek breng je op smaak met bijv. spek, kipfilet, fruit, geitenkaas of wat je mag.

Geplaatst: 20 feb 2013, 18:28
door sterre
Ik snap wat je bedoeld met niet zeuren :wink: maar ik ben altijd al een kieskauwer geweest. Ik was altijd al een moeilijke eter en een fijnproever. Dus helaas als ik iets vies vind en dan echt vies dan is het voor mij echt niet te doen.

Geplaatst: 20 feb 2013, 22:44
door slakkenhuisje
Sterre bij de forumpost bijzondere recepten, staan er verschillende pannenkoeken recepten.
link:
http://www.me-gids.net/index.php?name=P ... ht=#182089

Mij is het ook nog niet gelukt een fatsoenlijke pannenkoek te bakken.
Maar er staan meer glutenvrije recepten die prima lukken èn smaken.

Groetjes,
De trage slome slak

Geplaatst: 21 feb 2013, 09:13
door sterre
Slakkenhuisje; dankjewel voor je tip!

Geplaatst: 19 mar 2013, 15:43
door sesaffie
Ik vind boekweit ook niet lekker, maar deze mix bevalt mij goed:

1/2 rijstmeel, 1/4 boekweitmeel, 1/4 quinoa meel, met rijstmelk en 1 ei. Als je geen ei mag, doe je no egg erdoor. Snufje zout niet vergeten, et voila, een pannenkoek. Wel zo dun mogelijk bakken, anders is hij melig aan de binnenkant.

Groetjes,
Sesaffie

Geplaatst: 19 mar 2013, 18:35
door diederik
Wij doen ook dikwijls zoals Sesaffie; verschillende bloems/melen (? is dat een woord ?) mengen.


Boekweit doe ik zelden omdat ik er jeuksel van krijg, maar mengelingen van rijst-, quinoa- en kikkererten-meel in verschillende combinaties kun je ook pannekoeken van bakken inderdaad.

Dus wat experimenteren welke combinaties/verhoudingen jij het lekkerst vindt en het best vindt bakken =)

Geplaatst: 20 mar 2013, 16:43
door asje
Ik heb eens een heerlijke boekweitpannenkoek van een mede ME-ster gegeten, zij deed er Spa-rood in, dat maakt het heel luchtig en lekker. Kan natuurlijk ook met ander meel.