Pagina 1 van 1

Video talks door Rich von Konynenburg

Geplaatst: 02 nov 2012, 22:13
door marlène
http://iaomt.media.fnf.nu/2/skovde_2011 ... Bweburl%7D

De eerste film vanaf 35 minuten gaat over methylatie: het verband tussen vit B12, folium, H2S (zwavel), glutathion en detox.

Video talks door Rich von Konynenburg

Geplaatst: 02 nov 2012, 22:57
door lulu
Eerste 10 min gezien. Wat een fijne man, hij zal gemist worden. Ga op een ander moment hele praatje nog eens bekijken, wellicht snap ik dan wat meer van de methylatie. Maar ook de inleiding is al interesant, aannemelijk de rest ook.

Video talks door Rich von Konynenburg

Geplaatst: 03 nov 2012, 08:40
door marlène
Absoluut, RvK legt alles erg rustig uit en de meeste zaken zijn duidelijk door de goede structuur en opbouw.

Video talks door Rich von Konynenburg

Geplaatst: 03 nov 2012, 19:52
door marlène
Hopelijk vinden jullie ook de energie om de komende dagen/weken/maanden deze video's te bekijken en hoop te halen dat beterschap mogelijk is.

Het is een chemische trukendoos, het gaat 'm om de juiste dosering en samenstelling. Deze video's leggen uit hoe en wat.

Video talks door Rich von Konynenburg

Geplaatst: 03 nov 2012, 20:05
door urania
Hopelijk vinden jullie ook de energie om de komende dagen/weken/maanden deze video's te bekijken en hoop te halen dat beterschap mogelijk is.
Dat ga ik zeker doen, Marlène. Dank voor het plaatsen.

Geplaatst: 05 nov 2012, 14:55
door annac
Ja, dank, Marlène.

Geplaatst: 06 nov 2012, 13:44
door lulu
http://pochoams.blogspot.nl/2009/06/com ... mhyll.html

Bovenstaande blog vergelijkt de protocollen van rich (yasko), mhyll en rigau. Ik kan niet op inoud beoordelen, wellicht interessant voor degenen die zich hierin verder verdiept hebben.

Geplaatst: 06 nov 2012, 14:51
door lulu
In de 18e-19e minuut introduceert rych de rodox omgeving/oxidatieve stress als opstap voor de methylatie. De wijze waarop hij hier komt vind ik echter niet overtuigend. Hij zegt: wat kan zo'n waaier aan klachten veroorzaken, op verschillende plaatsen in het lijf ingrijpend. de oorzaak moet gelegen zijn in de basale biochemie die vele cellen kan beinvloeden. Tot zover ok.
Maar dan zegt hij: er zijn verschillende parameters die invloed hebben op de basale biochemie, zoals temperatuur, pH, "concentration of substances", en de redox omgeving. Welke is het meest afwijkend? De redoxomgeving, dus die gaat hij verder bekijken.

Maar nu hoeft het niet zo te zijn dat de parameter die het meest afwijkt ook het meeste effect sorteert, ook in causale zin hoeft er geen verband te zijn.

Ik zal nog verder kijken, mss geeft hij nog andere redenen om op de methylatie te concentreren. Biochemisch snap ik het niet, maar logisch/analytisch gaat me nog een beetje af.

Geplaatst: 06 nov 2012, 17:35
door marlène
hallo lulu

het hoofdstuk redox is inderdaad erg uitgebreid en niet in een wip toe te lichten :)

ik begrijp zijn redenering erg goed!

Geplaatst: 06 nov 2012, 19:27
door lulu
Hihi, marlene, leuk dat je reageert hierop, had ik ook wel gedacht. Het is een inspirerende man, en het geeft stof tot nadenken en discussie :wink: :-)

Geplaatst: 07 nov 2012, 20:40
door marlène
Recent heeft een oncoloog dit document gepubliceerd over adenosylB12.

The Very Large Gorilla Sitting in the Room? Adenosylcobalamin is the Missing Link: its Radical and Tetrahydrobiopterin are the Principal in vivo Catalysts for Mammalian Nitric Oxide Synthases.
Carmen Wheatley
Orthomolecular Oncology,

http://www.hy-ls.org/index.php/hyls/art ... load/92/74

Het is echt te ingewikkeld voor een leek zoals ik maar de essentie zou zijn dat tekorten in adensylB12 een enorme impact heeft op inflammatie en dat de huidige inzichten over deze vorm van vitB12 totaal achterhaald zijn. Ze heeft het ook over zink maar het verband begrijp ik niet zo goed. Het blijkt een kritische co-factor te zijn?

Ik heb adenosylB12 reeds geprobeerd te nemen maar het bleek ondragelijk. Volgens lotgenoten moet je eerst de tekorten in via hydroxyB12, methylB12, methylfolaat en folinic acid aanvullen.
Als dat lukt, carnitine toevoegen en vervolgens de adenosylB12 opstarten.

Toeval wil dat ik al sinds juli dagelijks 50 mg zink bijneem (best hoog) en dat lukt goed.

Geplaatst: 14 mei 2017, 21:25
door snoopy
Ik zit vandaag ook op dit pad. Hoe staat het nu met jullie? Zomaar glutathion innemen zou dus niet mogen?