Pagina 1 van 2

Havermout

Geplaatst: 30 okt 2012, 15:50
door senna
Wie van jullie eet dit vaak ?
Graag jullie ervaringen want ik zou het eens willen proberen.

Havermout

Geplaatst: 30 okt 2012, 16:02
door sowfia
Ik heb dit tijdje geleden gegeten (glutenvrije variant) en vond het zooooveel lekkerder dan mijn 'normale' pap, maar helaas ik kreeg er veel te veel last in m'n darmen van (te veel vezels ofzo, geen idee) dus ben terug moeten overschakelen. Maar ik vind het lekker!

Havermout

Geplaatst: 30 okt 2012, 16:25
door lulu
Hoi, glutenvrije havermout met rijstemelk, vrijwel dagelijks, soms geen zin in want wel zwaar. Bevalt mij goed!!

Geplaatst: 30 okt 2012, 17:23
door marianneke
Ik eet ook regelmatig havermout (wel die met glutenvrij logo) en wissel dit af met teff ontbijtpap en glutenvrije cornflakes. Ik gebruik hierbij sojamelk maar ook wel rijstmelk of amandelmelk.
Elke dag havermout vind ik te zwaar dus vandaar de afwisseling. Daarnaast ben ik bang dat als ik niet regelmatig varieer ik weer een nieuwe intolerantie opbouw waardoor er op den duur zo weinig overblijft.
Maar ik vind havermout erg lekker, ik doe er meestal wat agavesiroop door of een handje rozijnen of gojibessen voor de smaak. En belangrijker ik heb er nog geen klachten van gekregen.

Geplaatst: 30 okt 2012, 17:55
door bloemetje
Ik eet geen havermout, ook al is er een glutenvrije variatie. Het is niet uitgesloten dat het stofje op een andere manier alsnog de boel ontregelt...

Geplaatst: 30 okt 2012, 19:57
door marianneke
Welk stofje bedoel je Bloemetje? Haver is namelijk van nature glutenvrij en hoeft niet glutenvrij gemaakt te worden door er een speciale bewerking op los te laten zoals met tarwe soms gebeurt.
Haver wordt alleen als niet glutenvrij beschouwd omdat er in het gehele proces van verbouwing tot aan het eindproduct teveel kruisbesmetting plaatsvind door glutenvolle granen waardoor de haver teveel gluten bevat en niet meer als veilig beschouwd kan worden.
Haver met het glutenvrij logo wordt in een geheel glutenvrije omgeving onder strenge regels en voorwaarden verbouwd en verwerkt.

Geplaatst: 30 okt 2012, 20:36
door diederik
Ik ben even intolerant aan haver als aan andere gluten, met dezelfde gevolgen/symptomen igg consumptie, dus ik blijf er ook ver vandaan :)

Geplaatst: 31 okt 2012, 00:05
door marlène
Af en toe als ik de glutenvrije boterhammen beu ben.

Geplaatst: 31 okt 2012, 10:17
door bloemetje
marianneke schreef:Welk stofje bedoel je Bloemetje? Haver is namelijk van nature glutenvrij en hoeft niet glutenvrij gemaakt te worden
Toen ik me er destijds in verdiepte kwam ik een discussie op internet tegen (Engelstalig) of dit wel of niet glutenvrij zou zijn. Net als de kwestie of vodka van tarwe wel of niet glutenvrij is. Alles wat gedestilleerd is, zou geen gluten meer bevatten, maar toch zweren anderen dat je beter vodka van aardappels kunt drinken. Omdat ik het zelf niet goed weet en mn lichaam soms wel en soms niet reageert op voedselallergieen, kies ik voor de makkelijkste optie. Dat is geen havermout en vodka van aardappels.

Overigens eet ik nogal eens een bordje pap van boekweitvlokken in amandel of rijstmelk gekookt voor een paar minuten met een flinke scheut ahornsiroop. Een net zo lekker alternatief.

Havermout

Geplaatst: 21 nov 2012, 19:26
door mieshka
senna schreef:Wie van jullie eet dit vaak ?
Graag jullie ervaringen want ik zou het eens willen proberen.
Ik dus (zie ook mijn topic over de voedselzandloper)! Ik maak de havermoutpap met sojamelk of amandelmelk. Lekker met bijvoorbeeld wat honing, rozijntjes en / of stukjes banaan, peer of appel. Veel mensen hier kunnen niet tegen fruit maar dan moet je dit natuurlijk niet doen.

Je kunt trouwens ook pannenkoeken of koekjes van havermout maken, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Ik heb geen aangetoonde voedselintoleranties, al heb ik een sterk vermoeden dat mijn lichaam wel degelijk moeite heeft met tarweproducten. Zo krijg ik van brood meestal buikpijn en een opgeblazen buik. Van havermout heb ik nooit last. Havermout schijnt erg gezond te zijn.

Geplaatst: 20 mar 2013, 18:34
door haaii
Waarom eet iedereen glutenvrij alhier? Toch niets mis mee als je er niet intolerant voor bent?

Geplaatst: 20 mar 2013, 18:39
door diederik
Ik ben er dan ook wel intolerant voor ;)

Geplaatst: 20 mar 2013, 19:46
door sowfia
Wie lyme heeft, vermijdt sowieso best gluten en suiker (de beestjes houden daarvan)

Geplaatst: 20 mar 2013, 20:00
door asje
Gluten specifiek of koolhydraten?

Geplaatst: 20 mar 2013, 20:09
door sowfia
Wat ik las ging het om gluten