Pagina 1 van 5

Dieet; gluten en ei vrij

Geplaatst: 24 okt 2011, 16:45
door sterre
Nou ik heb de uitslagen binnen van prohealth. Laat ik nou niet tegen ei, gluten, kiwi, tomaat en roodbaars kunnen?
Pfffff wat een gedoe wat kan ik nou eten?
Als ik een pasta maak dan moet hij glutenvrij en eivrij en tomaatvrij zijn? Hoe doe ik dat? Wat doe ik op mijn brood?
Iemand ideen?

Groetjes,
Sterre

Geplaatst: 24 okt 2011, 16:53
door louisa
Hoi sterre,

:oops: heftige uitslagen. Welkom to the gluten-club zal ik maar ff zeggen.

Het zal een hele verandering zijn om een dieet te moeten gaan volgen.
Maar één ding is zeker: het kost tijd, je gaat er aan wennen en vaak ga je ook verlichting/verbetering krijgen wat betreft de darmen, allergische reacties, etc. Dus zeker de moeite waard om te gaan proberen :wink:!

Er zijn hier goede topics met recepten en zo, die ga ik voor je opzoeken.

Groetjes, Louisa

Dieet; gluten en ei vrij

Geplaatst: 24 okt 2011, 16:58
door nabo
Die uitslagen vallen gelukkig nog mee.

ik kan daar ook allemaal niet tegen en daar boven op ook niet tegen melk producten fructose en suiker.

Je kunt glutenvrij brood en pasta kopen.
en alles op je brood doen behalve die paar dingen. Gewoon vlees of iets zoets

Geplaatst: 24 okt 2011, 17:01
door sterre
Tja gelukkig valt het mee DACHT IK.
Laat nou bijna overal ei inzitten pffff. In de boter, vla, kaas ik weet niet wat allemaal. Het is ook de eiwitten natuurlijk. Als het alleen gluten waren dan is het makkelijker. Maar zoek maar eens wat zonder ei pfffff.

Geplaatst: 24 okt 2011, 17:07
door Fleur
Hoi Sterre,

In boter en kaas zitten geen eieren hoor.
Dit wordt gemaakt van melk.

Geplaatst: 24 okt 2011, 17:11
door sterre
Ja ja maar wel eiwit kijk maar eens op het etiket.

Geplaatst: 24 okt 2011, 17:18
door Fleur
Volgens mij heeft melkeiwit niets met eieren te maken.
In vlees zitten tenslotte ook eiwitten, en dat is toch ook iets anders dan een ei.
Misschien dat iemand met een ei intollerantie je verder kan helpen.

Geplaatst: 24 okt 2011, 17:44
door nabo
Indd melkeiwitten zijn iets totaal anders dan ei hahaha

je mag gewoon melk en boter hoor.

Geplaatst: 24 okt 2011, 17:54
door louisa
Hoi sterre,

Hier een topic over "Glutenvrij eten": http://www.me-gids.net/Forum-viewtopic- ... r-asc.html

Nu, de recepten nog. ff zoeken :lol:.

En ik moest errrrg wennen, aan het glutenvrije dieet. Je moet wennen aan de smaak en de structuur.

Ik heb onder andere ook een intolerantie voor tarwe. Dus gluten-vrij en tarwe-vrij. Dat is een mega-zoekplaatje, want tarwe zit echt in heel veel producten, ook producten waar je het hélemaal niet in zou verwachten (drinken, vlees, etc.).
Ik ben intussen erg handig geworden in etiketten lezen :wink:.

Groetjes, Louisa

Geplaatst: 24 okt 2011, 18:13
door sterre
Yvonne volgens mij heb je helemaal gelijk! :wink: Ik verwarde andere eiwitten met eiwitten van ei pffff gelukkig. Maar hoe weet je nu als er eiwit op een product staat waarvan dit eiwit is?

Geplaatst: 24 okt 2011, 18:17
door elssp
Eiwitten, vetten en suikers zijn de 3 hoofdbestanddelen van voedsel.

Onze eiwitten in ons lichaam worden opgebouwd uit oa eiwitten die we eten vb uit vlees enz.

Je kan niet tegen ei maar bedoelen ze dan kippeneiwit? kippeneigeel, heel kippen ei? Of nog iets anders? Verschil dus tussen wit van (kippen)ei en eiwit. Wat staat er letterlijk?

Geplaatst: 24 okt 2011, 18:49
door sterre
Louisa bedankt voor de tip van het glutentopic.
Vrees alleen voor het glutenvrije brood als ik dit zo lees pfff. :lol:

Letterlijk staat er: Kippenei intollerantie.
Het eiwit wordt gezien als een sterk antigeen. Men moet daarom proberen het volledig te mijden.

Aanduidingen waarachter zich het gebruik van ei verbergt zijn;
Eigeel
Ovalbumine
Albumine
Globulin, Lecithine E322
Eiwit
Livestine
Lysozyme E1105
Ovomucoid.

U heeft een overgevoeligheid tegen kippenei.

Kippeneieren worden industrieel vaak tot eipoeder en in ontelbare levensmiddelen verwerkt.

Dus nu vraag ik mij af hoe kun je zien als er op een product staat eiwit wat voor soort eiwit dit dan is?

Geplaatst: 24 okt 2011, 18:58
door karolien
Sterre,
als je bij een intolerantie een klein beetje binnenkrijgt, is dat meestal geen probleem.
Het belangrijkste is dat je er rekening mee houdt, maar als er nu toevallig toch nog ergens iets inzit, gaat dat niet veel uitmaken, hoor.
Maar best is natuurlijk om gewoon puur voedsel te eten, vlees, vis, groenten...beter dan verwerkt voedsel waar je niet weet wat erin zit.
Dat is een andere manier van denken, eten, leven...maar dat leer je wel na een tijd, maar dat heeft tijd nodig, natuurlijk.
Het is heel anders eten dan we opgevoed zijn.

Geplaatst: 24 okt 2011, 19:03
door elssp
sterre schreef:
Dus nu vraag ik mij af hoe kun je zien als er op een product staat eiwit wat voor soort eiwit dit dan is?
Ei en gluten zijn verplicht te melden allergenen. Dus ofwel staat het in het lijstje met ingrediënten ofwel staat het bij allergenen op de verpakking.

Meer info over deze Europese richtlijn:
http://www.voedselallergie.nl/allergenen-op-het-etiket

Op de site van coeliakie vind je adressen waar je lekker brood kan kopen.


Groetjes
Els

Geplaatst: 24 okt 2011, 19:13
door sterre
Dank jullie wel hoor!
Ik weet dat je het wel voor een keertje kan eten bij een intollerantie. Maar ik moet nu zes weken een dieet houden en het echt vermijden bij Paul van Meerendonk vandaar. En ik wil mij er voor het grootste gedeelte er wel aan houden snap je? :wink:

Els: maar als er bij de ingredienten staat: eiwit.
Hoe weet ik dan dat het een melkeiwit is of een kippenei eiwit?
Of staat het er dan bij?