Pagina 1 van 5

Klachten door gluten

Geplaatst: 19 okt 2010, 12:19
door sterre
Ik hoor zoveel over gluten.
Welke impact kan gluten hebben op me/cvs?
Welke klachten kun je ervan krijgen?

Groetjes,
Sterre

Klachten door gluten

Geplaatst: 19 okt 2010, 13:17
door marlène
Hallo Sterre

Gluten zijn exorfinen, lichaamsvreemde stoffen die zich vasthechten aan de mu opioide receptoren van de b-endorfinen.

De receptoren werken dan niet meer naar behoren. Vervolgens kan de b-endorfine haar werk niet meer doen.

Receptoren staan in voor bv het vinden en opruimen van kankercellen in je lichaam. Maar nog veel meer.

Endorfinen moduleren pijn, het immuunsysteem, regelen de weerstand, zorgen voor sociaal gedrag en hechting.

Bij teveel exorfinen:
-worden weefsels minder gevoelig voor insuline.
- zorgt voor overactiviteit van de hersenstam wat op zijn beurt weer de cortisolproductie ontregelt, dat leidt dan weer tot immuunproblemen, depressie en geheugenverlies
- heeft hetzelfde effect als morfine op het lichaam, het ontregelt de hormonale balans
- stress- en prikkelgevieligheid neemt toe
- ...

Voor een (on)bepaalde reden lijken mensen met ME/CVS (net zoals AD(H)Ders, autisten, diabetes, mensen met de ziekte van Crohn, ...) gluten, melk, soya en spinazie niet goed af te breken zoals de modale mens waardoor het uiteindelijk gifstoffen worden.

Je kan dat desnoods laten testen via een urinetest, kostprijs 150 euro.

Het verstandigst is deze voeding te mijden en probiotica in te nemen die in de rest
van je lichaam rondzwerft, afbreekt alsook de darmflora terug herstelt. Mijn tip is Probiozym van Neurozym.

Geplaatst: 19 okt 2010, 19:17
door sterre
Marlene; dankje voor je uitleg, vind het wel heel ingewikkeld allemaal maar de hoofdzaak snap ik. :wink: Mag ik vragen wat jij van beroep bent omdat je zoveel weet? :wink:

Groetjes,
Sterre

Geplaatst: 19 okt 2010, 22:23
door marlène
Graag gedaan!

Mijn beroep? Ik ben een professionele curieuzeneuzemosterdpot :)

Kortom, ik verslind boeken en mensen.

Geplaatst: 20 okt 2010, 07:36
door sterre
Ha ha nou dan moet ik dus oppassen! :wink:

Geplaatst: 20 okt 2010, 11:14
door dullegreet
je kan je ook laten testen op coeliakie via een gewone bloedtest.................ik wist dit ook niet maar mijn nieuwe huisarts heeft mij dit gezegd en de test gedaan.

ik heb trouwens geen coeliakie en ook geen glutenintolerantie maar op advies van christine tobback ben ik glutenvrij gaan eten en heb veel minder last van gezwollen buik, darmklachten, uitslag etc ...................

Geplaatst: 20 okt 2010, 11:30
door niessie
Via een gewone bloedtest via de huisarts komt er heel vaak geen glutenintolerantie uit voort ze zoeken nl verkeerd bv naar Coeliakie oid en dat hebben wij niet je kunt het wel vergelijken met dit ziektebeeld alleen de testen en de artsen weten er nog veel te weinig van....
Ik heb ook mijn bloed laten testen via de huisarts(mijn ha wilde dit graag doen nav de uitkomsten DML!!) maar de test was natuurlijk negatief :?

Ik heb ook nu veel minder last van opgezette buik en de symptomen van het zogenoemde (ook zo n lekkere diagnose nl Spastische darm!!)
Ik heb altijd geweten dat er iets mis moest zijn met de darmen alleen komen ze in het ziekenhuis niet verder dan spastische darm en stress!!!!! :evil:
:evil:

Glutenvrij eten (getest in America door DML aangevraagd) bevordert zeker de werking van de darmen dat merk ik echt wel.....

Geplaatst: 20 okt 2010, 11:38
door karolien
Ik denk dat het geen glutenintolerantie is waar wij last van hebben, maar de afvalstoffen van gluten die via de lekkende darmen in ons lichaam komt.
Ik ga dit es vragen in de poort of dit zo is.

Geplaatst: 22 nov 2010, 15:40
door karolien
Gisterenavond is er op het VTM-nieuws een stuk geweest over glutenintolerantie.
Ik heb het zelf niet gezien, maar mijn dochter vertelde het net.
Ben dan gaan lezen op pc bij VTM-nieuws.
En er werd gezegd dat er eerst aangenomen werd dat 1 op 1000 mensen glutenintoerantie zou hebben en dat nu aangenomen word dat 1 op 200 het zou hebben.
En dat er dus ook veel mensen zouden rondlopen met glutenintolerantie zonder dat ze het zelf weten.

Ook word er geezgd dat je verschillende symptomen kan krijgen door gluten.

Ze lieten een vrouw zien, en dat ging duidelijk over coeliakie.

Geplaatst: 13 feb 2011, 16:16
door cansada
Pas na 14 jaar erachter gekomen dat de vermoeidheidsklachten van een ene Emily te wijten waren aan coeliakie! :

http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... ntzen.html

Geplaatst: 13 feb 2011, 16:49
door lano
*voortaan ook uit de buurt blijft bij Marlène :P

Geplaatst: 13 feb 2011, 17:20
door annemoontje
Probleem met intoleranties is dat ze niet altijd terug te vinden zijn (in bijv. de bloedtesten van ziekenhuis oid) en is er een groot verschil tussen IgG/IgA intolerantie en pseudointoleranties. Pseudo is wel echte intolerantie/allergie, maar niet terug te vinden in een IgA of IgG reactie. Dat is waarom soms/vaak eliminatie gevolgd door provocatiedieet enige manier is om intoleranties vast te stellen. Vaak komen er bij ME/CVS steeds meer pseudointoleranties bij. Zie vb Dullegreet, goed voorbeeld pseudointoleranties. Net zo schadelijk als een aangeboren of via test aantoonbare intolerantie overigens, het enige verschil is dat het niet aantoonbaar is via normale tests (mogelijk wel door die van DML).

Verder is hebben van glutenintolerantie (of dit nu coeliakie is of verworven IgG of IgA intolerantie of psuedointolerantie) op zich al mogelijkheid voor veroorzaken ernstige en zelfs invaliderende ME/CVS-klachten. Zoals link van Cansado perfect laat zien. Bij ME/CVS zijn gluten helaas 1 vd vele (zoveelste) factoren, maar wel belangrijk om in dieet te vermijden. Hier interessante info van Christine Tobback in relatie tot eten en CVS en Fybro. http://www.optinutrics.com/NL/cvs.php

Ik heb begrepen dat glutenintolerantie (en waarschijnlijk ook andere intoleranties) de komende jaren (10, 20, 30 of 50 weet ik niet) bij ieder mens gaat spelen, dat op den duur niemand meer gluten verdraagt. Waarschijnlijk als gevolg van alle bewerkingen in ons voedsel en achteruitgang lichamelijk functioneren als gevolg van alle toxines om ons heen (uitlaatgassen, chemische toevoegingen verzorgingsproducten, kleurstoffen enz, enz, enz).

Geplaatst: 13 feb 2011, 19:18
door marlène
Zolang ze gluten en gelatine (meestal varkensvet -> dat de doorlaatbaarheid van de darmen vergroot) in elk potje gaan verwerken, zal het inderdaad ten koste gaan van de mens zijn gezondheid op lange termijn.

Geplaatst: 13 feb 2011, 19:29
door nijntje
gluten zijn zowiezo "zwaar" om te verteren en te verwerken door de darmen,
ik heb jammer genoeg wel de "echte" coeliakie,
dus levenslang geen gluten meer voor me..

Geplaatst: 13 feb 2011, 19:36
door marlène
nijntje

zonder afbreuk te willen doen aan je aandoening, zelfs met de pseudo valt niet te leven ...

ook voor mij geen gluten meer zonder helse zenuwpijnen maar geen test dat het bewijst, bye bye vergoeding