Pagina 1 van 1

voedselintoleranties: op zoek naar dietist

Geplaatst: 15 okt 2010, 13:21
door hanne
Hoi,

Na het volgen van een mayrkuur (is een ontgiftingskuur) voel ik me veel slechter.
Tijdens de kuur was de mist in mn hoofd weg en was mijn hoofd ook veel lichter :)
ook had ik meer energie!
maar toen ik weer beetje bij beetje meer mocht eten werd ik slechter en slechter. Nu eet ik al bijna 2 weken "normaal" en ik ben zieker dan ooit.
hoofdpijn die niet weggaat misselijk, pijnlijke gewrichten en moe moe mn ogen branden uit mn hoofd....
Dus de conclusie, voeding heeft
er zeker mee te maken was snel gemaakt.
Dan heb ik bij een homeopaat een voedselintollerantietest laten doen (ze meten dat met een apparaat) kwam eruit dat ik intolerant ben voor lactose, soja,tarwe bakkersgist en vis (en nog wat E.nr)

Ik ben op zoek naar meer info en recepten. maar nog het liefst een dietist die me hiermee kan helpen want heb zelf eigenlijk de puf niet meer om dit weer uit te zoeken.

graag iemand in belgie (vlaanderen)!!

hebben jullie tips?

groetjes hanne

Geplaatst: 15 okt 2010, 13:28
door Zuiderzon
Aanrader:
Christine Tobback

Schreef ook boek:
Eet wat bij je past

Geplaatst: 15 okt 2010, 13:40
door hanne
Hoi,

Ja het boek heb ik al in huis en heb ook al geprobeerd om bij haar een afspraak te krijgen maar er is een wachtlijst waar ik nu opsta.
Toch zou ik nu al aktie willen ondernemen in plaats van nog 2maanden te wachten.

groetjes

Geplaatst: 15 okt 2010, 14:27
door annek
Hoi Hanne,

Ik ben ook bij Christine. Wachten is wel de moeite waard!
Wat te doen om te overbruggen? Lastig om te adviseren voedingsplan is nogal
persoonlijk in ons geval. Zou er meer aan de hand kunnen zijn dan voeding? Ga je of kun je voor verder onderzoek naar DML?

Misschien heb je hier iets aan:
Alleen basis voedsel; niet geraffineerd en geen toevoegingen/smaak/geur/kleur
Voorlopig alles vermijden waar je allergies/intoleranties voor bent/hebt.
Ik heb een periode gehad dat ik alleen sommige groente kon verdragen.
maakte ik soepjes van biologische-kruiden-bouillon en groentes.
Naast groente kun je Basmati rijst en Quinoa proberen bij je hoofdmaaltijd met een stukje bio-kip/kalkoen. Basmati rijst kun je ook als vulling in je soep doen.Transvetten vermijden.
Als je brood eet, van de biologische bakker (reform/natuurvoedingswinkel) en je wensen aangeven.
Voor recepten kun je kijken bij natuurvoedings dietisten.

Sterkte en succes,
Annek

Geplaatst: 15 okt 2010, 14:39
door senna
Ik zou ook wachten en al heel veel elimineren.
Zilvervliesrijst is ook een aanrader.

Succes !

Geplaatst: 15 okt 2010, 14:56
door hanne
bedankt al voor de info!
Ik ga inderdaad maar al zoveel mogenlijk zelf proberen....