Pagina 1 van 1

voeding, vitaminen en mineralen

Geplaatst: 18 jul 2010, 15:42
door nabo
hoi allemaal,

Ik vroeg mij af of jullie nog tips hebben mij omtrent dit onderwerp?
Ik gebruik al een tijd geen melkproducten meer, maar verder heb ik geen dieet of iets. Ook gebruik ik geen vitamines of mineralen meer.
Wat gebruiken jullie? En wat adviseren jullie mij?

Eind aug ga ik pas naar DML, en zou graag nu al wat dingen zelf doen.
Hoor veel over chlorella? En miss Vit B&C ofzo ??

Geplaatst: 18 jul 2010, 15:48
door karolien
Chlorella is al zeker goed, vitamines en mineralen zijn ook altijd goed, vooral de vit B12, ook zijn er heel wat mensen die opknappen met magnesium.
Maar als je met 1 ding al wil starten, zou ik de chlorella nemen, dat schrijft DML ook voor, en dat ontzuurt je lichaam ook.

Geplaatst: 18 jul 2010, 18:13
door metoo
Welke dosis voor de Chlorella gebruiken jullie? Ik heb het een tijd geslikt, zonder echt iets te merken, en ben toen weer gestopt, misschien moet ik een hogere dosis nemen (weet even uit mijn hoofd niet hoeveel ik nam)...

Geplaatst: 18 jul 2010, 18:18
door karolien
Mijn dochter heeft van DML de Chlorella 1000mg voorgeschreven gekregen en moest daar per dag 3 tabletten van nemen.
Maar er zijn veel verschillende merken van Chlorella.
Ik heb een tijd Chlorella genomen in poedervorm, gekocht via Groene dag-vereniging.
Maar, volgens mij, is alleen de chlorella nemen niet voldoende om te verbeteren, hoor, je voeding aanpassen is ook zeker nodig.

Geplaatst: 18 jul 2010, 19:24
door metoo
Ha Karolien,
Ik snap dat met Chlorella alleen je er niet bent, maar vroeg het mij af, omdat ik nog wat potjes heb staan, en ik ook binnenkort bij DML ga beginnen...
Ik denk wel dat mijn dosis veel lager lag (denk 500mg, 2x2 daags), dus dan zal het zowieso weinig gedaan hebben misschien, ik kreeg het op voorschrift van een andere arts, soort Ostheopaat, zonder verder dieet of andere supplementen erbij, hij had er zelf goede ervaringen mee en raadde mij het aan voor de weerstand. Heb toen dus wat aangeshaft en een tijdje geprobeerd, zonder veel resultaat dus...maar ben wel van plan het weer te gaan proberen, en dan in combi met dieet en andere supl. mocht DML het mij voorschrijven...

Geplaatst: 19 jul 2010, 09:51
door nabo
bedankt voor jullie reacties!
Ik ga ook beginnen met de chlorella! Wat ik mij afvraag, kan het geen kwaad om alvast te beginnen? Voor hij mij gezien heeft?

En heeft er iemand nog tips kwa voeding?
Ik probeer wel zo gezond mogelijk te eten, maar moet ik nog bepaalde dingen laten staan?
Vlees? enzz ?

Geplaatst: 15 mei 2011, 14:40
door senna
Heeft iemand deze film al gezien ?

http://www.foodmatters.tv/_webapp/View%20Film%20Online

Onder het motto : je bent wat je eet !

http://www.youtube.com/watch?v=RwZY1jaw ... re=related

Geplaatst: 15 mei 2011, 15:37
door yoyo
Gezond, gevarieerd en voldoende eten, veel groenten. Zo min mogelijk suiker en witte meelsoorten.

Geplaatst: 15 mei 2011, 16:56
door allura
Antioxidanten zijn zeker aan te raden omdat die de negatieve effecten van vrije radicalen: ontstekingen, vermoeidheid, enz... tegengaan en zelfs ten dele ongedaan kunnen maken.

Volgende stoffen zijn aan te raden (dit is geen voorschrift, maar wat mijn bronnen aanraden bij CVS/ME):

- Alfa liponzuur (terug te vinden in spinazie, aardappelen, broccoli...): antioxidant, aanmaak van spierweefsel, remt ontstekingen, verouderinsverschijnselen (400mg)

- Co-enzym Q10 (wordt door het lichaam aangemaakt, maar supplementen zijn zeker aan te raden voor ons): beschermt cellen en energiecentrales, versterkt weerstand, verhoogt rechtstreeks de energie (200-300 mg)

- Taurine: verbetert inspanningscapaciteit, beschermt cellen

- Glutathion: zuivert, verbetert afweersysteem, sterk antioxidant

- NAC: verbetert weerstand, antioxidant, zuivert lichaam

- Glutamine: aanmaak van spierweefsel, levert de brandstof aan de cellen, verbetert het herstelvermogen na een inspanning of ziekte, helpt een lekke darm te herstellen

- Zink: verbetert het groei- en herstelvermogen van het lichaam, sterk antioxidant, aanmaak van witte bloedcellen, verbetert het denkvermogen, verbetert vermoeidheid, depressies, uithoudingsvermogen, weerstand, minder kans op een verkoudheid

Selenium: antioxidant, versterking afweersysteem, ondersteunt spieren

- DHEA: beschermt tegen stress en ontstekingen, sterker afweersysteem, sterk antioxidant, helpt bij de energieaanmaak, beter geheugen en slaap, beschermt tegen veroudering

- Acetylcarnitine & L-carnitine: transport van brandstof, minder spierpijnen, verhoogt energie en verbetert het geheugen (1 gram)


Er zijn er natuurlijk nog anderen, en zolang je niet juist weet wat er mis is, is het maar gokken&missen. Daarom is het erg belangrijk toch een arts te raadplegen, maar dit is wat ik kan geven van informatie. Wees in elk geval kritisch! :)

Geplaatst: 15 mei 2011, 19:05
door manon30
Mijn ervaring in het gebruik van supplementen; ga niet te veel slikken. Soms is iets echt goed voor je maar vaker is het alleen maar een belasting voor je lijf.
En als je je ergens niet goed bij voelt; stop ermee. Vaak voel je dat zelf het beste aan.
Ik vind de tips van Allura heel goed; antioxidanten zijn vaak meer nodig bij ME/CVS.
De B-vitamines zijn vaak ook goed.

Geplaatst: 15 mei 2011, 23:21
door marlène
Ik krijg sinds 2 weken baxters met o.a. vitaminen en moet zeggen dat ik de 24 uur erna lekker veel energie heb.

Een kernoorzaak van vermoeidheid (met als gevolg verzwakt immuunsysteem) is net een verstoorde waterhuishouding IN de cellen, dus natrium, potassium, etc. De vitaminen en mineralen hebben we broodnodig om dat evenwicht weer te herstellen. De oorzaak van die verstoorde waterhuishouding is dan weer een verstoorde vetmetabolisatie op celhoogte. Je cellen geraken ondervoed.

Belangrijk is zoveel mogelijk groenten te eten, gestoomd of gekookt als je veel last hebt van spastische darm. Kijk ook even of ze histamine-arm of vrij zijn als je daar ook last van hebt. Paprika kan bv ook last geven vanwege de fructose.