Pagina 1 van 1

kefir als natuurlijk probiotica?

Geplaatst: 27 dec 2009, 17:45
door karolien
Wat denken jullie van kefir als natuurlijke probiotca?
Het probleem is voor mij dat ik lactose-intolerantie heb, en het met melk gemaakt moet worden.
Ik heb het in de zomer een tijd genomen,g emaakt van geitenmelk, maar ik kreeg hier ook intolerantie van, dus ben ik gestopt, maar ik ben toch weer trug begonnen.
Het zijn levende cellen en bacterien die de darmflora herstellen op een natuurlijke manier.

kefir als natuurlijk probiotica?

Geplaatst: 28 dec 2009, 11:31
door katia
Ik denk dat dat zeker wel kan helpen, maar denk niet dat dat een vervanger is voor de krachtige probiotica's die bv prof DML voorschrijft.
Er bestaat trouwens ook Kefir op waterbasis, die volgens mij een gelijkaardige werking heeft. Je moet die kweken op water met daar oa fruit in (dat bepaald ook de smaak) omdat die groeit op de suikers in het fruit.
Groetjes,
Katia

kefir als natuurlijk probiotica?

Geplaatst: 13 sep 2011, 17:36
door stier
Is er iemand die op dit moment kefir neemt? Ik zit er over te denken om het eens een tijdje te proberen. Ik las ergens dat als je het op waterbasis maakt, dat het dan ongeveer zoals Rivella smaakt. En het zou ook met sojamelk kunnen, maar dat vind ik eigenlijk vrij smerig [-( (doe ik wel soms door de pannenkoeken, dan proef je het niet).

Geplaatst: 13 sep 2011, 17:43
door katia
Ik neem momenteel dan wel geen, maar ik weet dat de melk- en watervariant 2 verschillende soorten kefir zijn, dus je kan dezelfde bloemetjes niet zowel op water, als op melk kweken. kwestie van te weten welke je koopt.
Groetjes,
Katia

Geplaatst: 13 sep 2011, 18:06
door marlène
@ stier

ik drink elke dag een klein kopje kefir.

Geplaatst: 13 sep 2011, 18:19
door diederik
@stier: de Engelse wiki-pagina van kefir linkt ook naar 'water kefir' die dan weer doorverwijst naar tibicos dus ik denk dat het dit is dat je bedoelt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tibicos

Mss heb je vooral iets aan puntje 2., hoe je het o.a. kunt maken.

Geplaatst: 14 mar 2012, 20:35
door stier
Vandaag is mijn kefir gearriveerd. Ik heb de melkvariant genomen en heb ze in de geitenmelk gedaan. Het zal me benieuwen of het te drinken is :D

Geplaatst: 15 mar 2012, 20:57
door ridder
Is lekker spul! Smaakt yoghurtachtig.
Jammer genoeg heb ik een melkintolerantie, dus moet ik het met waterkefir doen (een heel andere smaak, ook lekker maar minder dan de melkkefir). Melkkefir is ook redelijk te kweken in kokosmelk, maar dat is helaas veel duurder dan melk.

Geplaatst: 16 mar 2012, 03:43
door semma
Ik denk dat ik lang geleden waterkefir had. Was te vies voor woorden, en die zwam groeide als kool.
Mijn zus kocht een keer een bakje kefir in de winter en ik denk dat het melkkefir was. Ze wist zeker dat het verrot was en na inspectie zag ze een gaatje in het deksel. Nee, dat was géén schadegaatje maar een ontluchtingsgaatje.

Ik vraag me af of het niet alleen de melk (yoghurt), maar ook het fermenteren is waar ik niet tegen kan. Heb lactosevrije yoghurt gevonden, maar die viel slechter dan de sojayoghurt. Er is een tijd geweest waarin ik alle gist/fermenten gemeden heb. Toch schijn ik geen foute darmflora te hebben.

Geplaatst: 18 mar 2012, 18:53
door Syl
Waterkefir is goed te maken, is zelfs erg lekker. Doe er wel een zoetmiddel bij (honing, agave nectar, stevia..)
Het doet me denken aan ginger ale.

Geplaatst: 18 mar 2012, 20:02
door stier
Ik heb gisteravond het eerste glas kefir gedronken. Gemaakt met geitenmelk dus. Het is superlekker! Het lijkt een beetje op karnemelk. Ik ben dus helemaal happy met dit drankje, voorlopig wil ik om de dag een glaasje nemen, kijken hoe het (be)valt.