Pagina 1 van 1
Wat zijn de gevolgen van Ricketssia infectie?
Geplaatst: 10 dec 2009, 20:48
door joni
Ik heb dus een rickettsia conori infectie, met CD57 lymfocyten 38,8. Nu kan ik eigenlijk nergens echt veel meer informatie hierover vinden. Ook snap ik niet of er een verband is met Lyme. Want op
http://www.healthcentersofamerica.com/i ... cfm?id=144
begrijp ik dat CD57 een indicator is die een rol speelt bij de ziekte van Lyme. Maar die wordt veroorzaakt door Borrelia. Wat is die rickettsia dan?
Wat zijn de gevolgen van Ricketssia infectie?
Geplaatst: 10 dec 2009, 20:54
door Lynn
Heb ook de CD 57. Mijn lymfocyten zijn 53,9.. Maar voor mij blijft het hele verslag abacadabra.. Ik heb geen Lyme in elk geval! Ben benieuwd of andere mensen hier meer over kunnen vertellen!
Geplaatst: 10 dec 2009, 21:14
door Barb70
Rickettsiae leven vaak in teken, mijten, vlooien en luizen en kunnen worden overgebracht op mensen door een beet van deze bloedzuigende insecten. Bij mensen leven rickettsiae meestal in de cellen die de kleine bloedvaten bekleden. Hierdoor kunnen deze bloedvaten ontstoken of verstopt raken of bloedingen veroorzaken in het omliggende weefsel.
Symptomen en diagnose:
Een rickettsia-infectie kan koorts, huiduitslag en een gevoel van ziekte (malaise) veroorzaken. Omdat de karakteristieke uitslag vaak pas na een paar dagen verschijnt, is een vroege diagnose moeilijk. Een vlooien- of luizenplaag of een voorafgaande tekenbeet, vooral in een gebied waar rickettsia-infecties algemeen voorkomen (endemisch zijn), zijn waardevolle aanwijzingen bij het stellen van de diagnose. Ricksettia-infecties zijn in Nederland importziekten en komen weinig voor. De diagnose rickettsia-infectie kan worden bevestigd door antistoffen tegen het organisme aan te tonen in een bloedmonster.
Behandeling:
Een rickettsia-infectie reageert direct op vroege behandeling met het antibioticum doxycycline of chlooramfenicol, die beide oraal worden gebruikt. Het duurt meestal 24 tot 36 uur voordat er verbetering merkbaar is en vaak twee tot drie dagen voor de koorts verdwenen is. Wanneer er laat met de behandeling wordt begonnen, treedt er langzamer verbetering op en houdt de koorts langer aan. De behandeling met antibiotica wordt tot ten minste 24 uur nadat de koorts is verdwenen voortgezet. Antibiotica kunnen intraveneus worden toegediend bij patiënten die te ziek zijn om te slikken. Als een patiënt ernstig ziek is en de ziekte is in een vergevorderd stadium, kunnen gedurende een paar dagen naast het antibioticum corticosteroïden worden toegediend om ernstige toxische symptomen te verminderen en ontsteking van de bloedvaten te helpen verlichten.
Geplaatst: 10 dec 2009, 22:44
door joni
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb die infectie dus chronisch en naar mijn weten nooit koorts verschijnselen o.i.d. gehad. Maar ja, misschien dacht ik toen dat ik griep had. Ik las dat bij circa 10% van de ME patienten deze als co-infectie voorkomt. Weet ook iemand de gevolgen als je dit dus lang met je meedraagt?
Geplaatst: 10 dec 2009, 23:22
door Gast
CD57 is volgens mij niet enkel een indicator voor Lyme.
Bekijk dit eens over Rickettsia:
http://chronicfatiguesyndrome.co.za/faq
Cecile Jardin (in Afrika) is de bekendste op het gebied van Rickettsia en behandelt langdurig met antibiotica.
Verder zijn er een aantal verschillende soorten Rickettsia.
Geplaatst: 12 dec 2009, 10:48
door Jazzie
joni schreef:Ik heb dus een rickettsia conori infectie, met CD57 lymfocyten 38,8.
Hoi Joni, mag ik vragen bij welk lab je dat hebt laten testen? Ik wil mezelf namelijk ook laten testen op rickettsia.
Geplaatst: 12 dec 2009, 11:00
door joni
Hoi Jazzie, dit is gegaan via dr. de Meirleir. Hij heeft mij deze zomer volledig 'doorgelicht' zeg maar. Ik zie in mijn papieren dat het via het laboratorium voor medische ontledingen is gegaan, A. Gossetlaan 50, 1702 Groot-Bijgaarden, tel. 02-4632515.
Geplaatst: 12 dec 2009, 11:16
door Gast
Het is ook mogelijk bij
www.prohealth.nl en Keulen test er ook op volgens mij.
Geplaatst: 15 mei 2010, 09:25
door stier
Beste Joni,
Ben benieuwd welke behandeling de Meirleir heeft ingezet op jouw chronische rickettsia infectie? Ik heb in 2000 een rick. infectie gehad. Er staan op dit moment testen uit bij ProHealth op lyme en rickettsia. Wie weet heb jij al meer informatie over mogelijke behandeling.
Dank en groeten!