Pagina 4 van 8

Geplaatst: 03 dec 2011, 10:51
door petraroos
mmmmmmmmmmmm lijkt me heerlijk,
ik heb alleen geen nootjes in huis, (de hulp van de week laten halen)
net als jij vorige X met je appel boor(heb je hem al)
ga het zeker proberen.
weet niet of je er tegen kunt ,
maar gedroogde tomaten op olijf olie er door lijkt me ook lekker.

lieve groetjes
petraroos

Geplaatst: 03 dec 2011, 16:02
door bloemetje
Jep, de appelboor is al in huis en zo scherp als een moordwapen! Whoahaha! Ook inmiddels appeltjes in huis, maar die dienen als inhoud voor de appeljasjes die ik afgelopen week breide. Nu ik weet dat het patroon daarvan klopt, kan ik ze gebruiken. Zal manlief morgen eens lief aankijken of hij het recept van de appelbeigneits wil proberen.

Geplaatst: 04 dec 2011, 10:33
door petraroos
goeiemorgen,
@Bloem
ik kan mijn appelboor ook niet meer vinden,
is maar goed ook ,anders had ik de dieven die mijn Elec Bike bijna
hebben gestolen afgelopen vrijdag er mee gekild ,
het is ze gelukkig niet gelukt
om mijn kelderdeur slot helemaal open te krijgen.
maar je kan goed met zo''n appelboor steken (grapje natuurlijk,alhoewel)

ze zijn hartstikke leuk je appeljasjes,en zo lekker stoer ,met zo''n grootte knoop er op
en lekkere grove steken
heb je het patroon zelf uitgevonden?

lieve groetjes
petraroos

Geplaatst: 15 dec 2011, 22:12
door hildeke
Even een vraagje:

Mijn man heeft deze week pudding klaargemaakt met Stevia-poeder.
De zijne, klaargemaakt met koemelk en iets meer Stevia in gedaan dan in de mijne (bereid met soyamelk).
Nu was zijn pudding veel té zoet maar we moeten de dosis nog onder de knie krijgen denk ik.

Maar: de beide brouwsels smaakten zoooooo chemisch!!?? Heb maar 4 happen gedaan en 't stokte meteen. Daarna ook misselijk geweest en zeeer slechte nasmaak.

Hebben jullie dat ook? Ik zie me nog geen groene pudding maken ahv gedroogde blaadjes, al lijkt me dat nog het natuurlijkste...

Enkele suggesties?

Alvast bedankt!
Groetjes,
Hildeke

Geplaatst: 16 dec 2011, 12:56
door bloemetje
Ms vloeibare Stevia gebruiken? Of de pudding met iets anders aanzoeten, bijv. maisstroop of ahornsiroop? Succes ermee!

Geplaatst: 16 dec 2011, 15:29
door senna
Er zit inderdaad een smaakje aan dat niet iedereen lust.
Ik bakte eerst wafels met het vloeibare en toen stoorde het smaakje mij niet.
Nu hebben we het wit poeder besteld via www.stepa.be en gaan daar mee experimenteren.
1 afgestreken koffielepel (± 3,5 g) komt overeen met 35 g suiker.
Zij waarschuwen ook voor namaak.
Er zullen ook merken zijn die het smaakje proberen weg te filteren maar dat kan ook via toevoeging zijn van misschien sucralose en dergelijke zoetstoffen.
Welk merk heb jij hildeke ?

ps heb ook al gelezen dat het groene poeder nog meer nasmaak heeft

Geplaatst: 16 dec 2011, 15:49
door sowfia
Ik heb van de week toevallig de stevia chocolade van cavalier gevonden in de essenza. Wel duur natuurlijk, heb dus maa een klein reepje gekocht maar mmm heel lekker!!!

Mijn ervaring is trouwens met de vloeibare als je er iets teveel van gebruikt dat het idd niet meer natuurlijk smaakt.

Geplaatst: 16 dec 2011, 16:18
door senna
Ingrediënten van de donkere chocolade :

Cacaoboter, volle melkpoeder, voedingsvezels (dextrine, inuline, oligofructose), cacaomassa, weipoeder,zoetstoffen(erythritol, steviolglycosiden), emulgator, sojalecithine, natuurlijke aroma's, Cacaobestanddelen: minimum 36%, melkbestanddelen: minimum 14%. Bevat van nature aanwezige suikers.

Geplaatst: 16 dec 2011, 17:28
door hildeke
@Bloemetje: heb het poeder gebruikt (Stevioside) Bedankt voor de tip betreft de siropen, niet bij stilgestaan eerlijk gezegd...

@Senna: Bedankt voor de (Belgische) link, ga het zeker verder uitpluizen. Had de mijne een tijdje geleden gekocht in Maastricht (Hollandse Tuinen denk ik) van het merk Plant and Warmth. Blijkt echter een Belgische verdeler te zijn. Heb voor 50gr zo'n €12 betaald, veel duurder dan op jouw site vermeld dus en weinig "plant" in te bespeuren :wink:

@Sowfia: Heb voor m'n man ook een reepje gekocht bij Bio Planet. Was wel OK zei hij. Jammer genoeg kan ik dit zelf niet eten omdat er melk ed inzit....

Uit de reacties lijkt me dat de poeder toch nog het beste is om te verwerken ipv de vloeibare én moet men oppassen voor namaak! Mijn potje is alvast klaar voor de vuilbak!


Bedankt allemaal voor de input!
Groetjes,
Hildeke

Geplaatst: 17 dec 2011, 08:13
door petraroos
goeiemorgen,

@ Hildeke,
ik gebruik ook wel Suikervrije Jam of Appelstroop , of Diksap suikervrij.
om iets mee zoet te maken.

lieve groetjes
petraroos

Geplaatst: 21 dec 2011, 22:07
door hildeke
Hey Petraroos,

Bedankt voor de tips!
Diksap ken ik niet eerlijk gezegd. Wat is dit precies en waar te verkrijgen?

Groetjes,
Hildeke

Geplaatst: 21 dec 2011, 23:21
door Burial
kun je gewoon in de supermarkt kopen, AH bijv
en staat meestal bij de roosvicee en dat soort spul

Geplaatst: 22 dec 2011, 08:20
door petraroos
goeiemorgen,

hoi Hildeke,

Diksap ie gemaakt van uitsluitend vers geperst geconcentreerd Fruit,
zonder toevoegingen .
ik doe het in mijn Thee,
door mijn Yochert,
maak er limonade van,
en maak er waterijsjes van in de diepvriezer.

het is zo als Dfainher zegt
je koopt het bij de Supers, of het Kruidvat
maar je moet goed het Etiket lezen, want ze hebben het ook
waar ze suiker aan toe gevoegd hebben

het is lekker ,en goedkoop.
lieve groetjes
petraroos

Geplaatst: 22 dec 2011, 09:08
door tanto
diksap in je thee???

Er zit wel veel fructose in volgens mij, wel mee uitkijken dus. Ik zelf gebruik het daarom niet. Ik gebruik ook geen andere zoetmiddelen. Stevia wel geprobeerd, maar vind ik niet lekker. Oh ja ik gebruik soms wel rijstsiroop.

Geplaatst: 22 dec 2011, 09:23
door petraroos
goeiemorgen,

als je de goeie zoekt zit er echt geen Fructose in ,maar alleen fruit.
als je het in je Thee doet, heb je gewoon lekkere zoete Thee met een fruit smaakje
:)
lieve groetjes
petraroos