Pagina 3 van 4

Geplaatst: 15 okt 2010, 21:49
door icewoman
Bedankt,

Ben nu op zoek naar vegetarisch broodbeleg, maar omdat ik geen suikers, choco, melkproducten, sojaproducten en tofu mag hebben is het heel beperkt. Iemand ideetjes?

Geplaatst: 15 okt 2010, 21:58
door marlène
Voor op de boterham: Streich van in de biowinkel. 2,90 euro, doe je 3-4 dagen mee.

Geplaatst: 15 okt 2010, 22:11
door stier
Je kunt kikkererwtenpuree maken, met knoflook en olijfolie. Ik vind het superlekker. Er is ook een soort auberginepuree, moet je ff zoeken, het zijn gerechtjes uit het Midden-Oosten.
Of misschien pesto maken?
Pindakaas? Andere notenpasta's (tahin bijv.)?
Tomaat en komkommer kan natuurlijk ook nog, of radijsjes, of aardbeien.

Ik heb vandaag de boekweitpannenkoekjes ontdekt. Eentje had ik dubbelgeslagen met fetablokjes ertussen, echt mjammie!!

Geplaatst: 16 okt 2010, 07:40
door icewoman
Pindakaas mag ik ook niet hebben en fetakaas ook niet. Wat is tahin?

De kikkererwtenpuree heb ik ook al en is wel erg lekker he.

Geplaatst: 16 okt 2010, 07:41
door icewoman
Marlene, wat is die streich?

Geplaatst: 16 okt 2010, 07:45
door karolien
Hoi,

Wij hebben hier in de buurt een grote bio-winkel, waar alles gerangschikt staat volgens wat erin zit, vb. glutenvrij, melkvrij, suikervrij...
Hebben jullie in de buurt misschien ook zoiets?
Dat is wel makkelijk, hoor.
Er zijn een heel rek produkten bij waar geen gluten, geen melk en geen suikers inzitten, vb. rode bietenpuree, etc...maar ik weet niet meer van welk merk ze zijn, ofzo.

Geplaatst: 16 okt 2010, 07:50
door icewoman
Hoi Karolien, bedankt, hier zijn ook natuurvoedingswinkels, maar daar is het echt zoeken. Denk dat ik dat vandaag wel eens ga doen. Heb ook al een paar recepten gevonden om zelf iets te maken en gisteren heb ik een boterham (zwart brood wel he) met een paar schijfjes appel op en currypoeder over gestrooid, heel lekker (alhoewel ik niet weet of die curry nu wel zo goed is)

Geplaatst: 16 okt 2010, 08:40
door marlène
Streich is een merk van potjes smeersel dat je op je cracotjes of in jouw geval boterhammen kan smeren.

zonder melk, gluten, suiker, ...

Ze hebben het in alle smaken: natuur, komkommer, appel, ajuin, mango, ....

Geplaatst: 16 okt 2010, 10:48
door Lea
Een rijpe avocado kun je ook goed smeren. Ik doe er nog een beetje zout op.

Geplaatst: 16 okt 2010, 11:21
door visje
Zelf tapenades maken is erg lekker en kan met van alles:

bijv.
van gegrilde paprika (ontveld) met knoflook, olijven, kappertjes, olijfolie en verse kruiden (bijv. peterselie)
van olijven, olijfolie, bascilicum en knoflook
van zongedroogde tomaten, ontvelde tomaten, olijfolie en kruiden.
van courgette, iets van een kaassoort die je wel mag? peper en olijfolie

zo kun je eindeloos variaties maken met wat je allemaal lekker vindt en mag eten. Kruiden en peper en zout naar smaak toevoegen.

groetjes en eet smakelijk :)

Visje

Geplaatst: 16 okt 2010, 22:08
door icewoman
heb vandaag hummus gemaakt en champignonpate, sesampasta en streich (curry) gekocht. Maar erg lekker vind ik ze niet echt. Mss is het gewoon wennen aan de smaak. En ook rijstmelk gekocht

Geplaatst: 19 okt 2010, 21:37
door icewoman
Het dieet gaat met de dag beter en beter. Heb vandaag een eerste sessie gehad bij de osteopaat, dat deed vies brrr, maar hopenlijk helpt het allemaal

Geplaatst: 19 okt 2010, 21:41
door marlène
Alle beetjes helpen! Doe zo voort.

Geplaatst: 20 okt 2010, 09:34
door karolien
Mag je eieren eten?

hardgekookte eieren geplet met stukjes surimi, mayonaise, eventueel wat koolzaadolie, en veel rauwe ajuin, mmmmm, lekker!

Geplaatst: 20 okt 2010, 20:47
door icewoman
Neen, eieren mag ook niet en geen sauzen