Pagina 3 van 23
Geplaatst: 02 apr 2010, 19:44
door katia
bloemetje schreef:Niet bij de biosuper, hoor. Maar ja, dat kost je dan wel een rib uit je lijf...
Hmm, daar had ik niet aan gedacht, ik kom niet zo vaak in de biowinkels

Thx voor de tip, al denk ik dat aan mijn vader vragen om een brrodje voor me te bakken voorlopig iets makkelijker is

Geplaatst: 03 apr 2010, 10:45
door dullegreet
@katia : ik heb gisteren een zuurdesembrood gekocht bij origino, een bioketen..... ze hebben daar meerdere zuurdesembroden en ook veel van de glutenvrije produkten van Schär, pasta, lasagne etc.....ze hebben er ook alle glutenvrije granen en melen, bvb maismeel, quinoameel, boekweitmeel etc......je moet eens kijken op hun website waar ze overal winkels hebben .....
en het is idd duurder, ik heb 3.40 euro betaald voor een brood, maar het woog wel 1040 gr waar een bruin brood in de supermarkt van 600 gr toch ook 1.90 euro kost....dus zo veel scheelt het dan ook niet meer.....
@mira : ik bak sedert een tijdje ook glutenvrij, maar je moet wel maken dat je een machine hebt met glutenvrij programma. In het begin, met het meel van de bioplanet, lukte het mij ook niet, maar nu heb ik meel van Schär, besteld online bij revogan, en nu lukt het heel goed. Ik meng wel wit met bruin meel want anders vind ik het niet veel het eten waard
Geplaatst: 03 apr 2010, 11:30
door senna
Volgens de test reageer ik het meest op spelt, volkoren, tarwe-gluten, rogge en gist.
Is er nog een brood dat ik mag eten ??
Geplaatst: 03 apr 2010, 11:37
door Lea
Wij eten glutenvrij brood van Schär. We roosteren het wel dan is het lekkerder. We kopen het bij Bioplanet in Mechelen. Daar hebben ze de grootste keuze in glutenvrije produkten
Geplaatst: 03 apr 2010, 11:42
door bloemetje
senna schreef:Volgens de test reageer ik het meest op spelt, volkoren, tarwe-gluten, rogge en gist.
Is er nog een brood dat ik mag eten ??
Pffffffff, moeilijk. Bestaat er een zuurdesembrood van gerst? Gistbrood van gerst kunnen we wel hier krijgen in de biosuper...
Geplaatst: 03 apr 2010, 11:45
door Lea
@dullegriet : bedankt voor de tip van oregano! Ik heb juist gezien dat er ook één in Mortsel is. Vroeger was daar de Scarabee, maar die is al een tijdje gesloten. Was nog niet bij de opvolger geweest. Ik zal er eens gaan kijken.
Geplaatst: 03 apr 2010, 12:07
door dullegreet
t is niet oregano hé, t is origin'o .....
http://www.origino.be/, ik ben er gisteren voor de eerste keer geweest en ze hebben echt wel veel, wat glutenvrij betreft, zeker evenveel als in de bioplanet......in de bioplanet in gent hebben ze het meel van schär niet, bij origino in gent hebben ze het witte, maar niet het bruine, maar ze kunnen het wel bestellen.
Je kan alle producten van Schar trouwens rechtstreeks online kopen bij revogan, ze hebben nog een pak andere merken glutenvrij ook. Als je voor minstens 5 kg koopt leveren ze gratis aan huis, ....als je het zelf gaat afhalen krijg je 10 % korting, maar t is wel in drongen. De prijs is dezelfde als bij origino.....maar ze hebben dus wel meer merken.....
ik eet mijn glutenvrij brood de eerste dag niet geroosterd, dan is het best wel lekker, maar vanaf de 2de dag vind ik het te korrelig en dan rooster ik het ook.
@ senna : je mag brood eten met boekweitmeel, maismeel, rijstmeel, quinoameel, teff, sorghummeel, gierstmeel en wat lijnzaadmeel erbij tegen het constiperen, want dat krijg je wel van glutenvrij meel, constipatie

. Je moet eens kijken op
www.revogan.be welke soorten meel zij allemaal gebruiken in het glutenvrije brood.
Geplaatst: 03 apr 2010, 12:11
door dullegreet
@senna : nog vergeten, je hebt ook boekweitvlokken, rijstvlokken, maisvlokken, gierstvlokken, quinoavlokken als vervanging van havermout of musli. die kan je dan met melk eten of zo of er iets anders mee maken, tortilla's bvb, je vindt er wel recepten voor in macrobiotische kookboeken etc. ze hebben die vlokken ook allemaal bij origin'o en de meeste ook in de bioplanet.
Je kan het meel er van ook gebruiken voor sauzen etc want als je geen tarwemeel meer mag eten kan je bvb ook geen béchamelsaus meer maken hé ......
Met gewone gierst kan je bvb ook kroketten maken of groentenburgers, maar dan gebruik je best ook glutenvrij paneermeel voor de buitenkant....
er bestaat trouwens glutenvrije gist ook hé, je moet er eens op googelen....
Geplaatst: 03 apr 2010, 12:20
door Lea
ja, ik bedoelde origin'o. Die vervelende brainfog

Geplaatst: 03 apr 2010, 12:27
door senna
Dankjewel ! Ik zal nog véél moeten opzoeken !
Op gerst en gist reageer ik licht, gierst staat niet op de lijst.
Ik zal me echt moeten richten op wat wel mag want vrolijk word ik er niet van...
Geplaatst: 03 apr 2010, 12:35
door dullegreet
gierst is net als boekweit glutenvrij, het behoort tot de grassenfamilie.......je wordt er idd niet vrolijk van maar wel vindingrijk op den duur om toch nog iets smakelijks op tafel te krijgen, zeker als je er nog eens het eliminatiedieet bij doet......

Geplaatst: 03 apr 2010, 12:39
door senna
Ik heb al eens een jaartje glutenvrij gegeten zonder effect maar in deze test reageer ik op gluten èn op granen.
Dus in glutenvrije bloem zit dan nog iets waar ik op reageer ?
Geplaatst: 03 apr 2010, 12:39
door Lea
Senna,
Het is de diëtiste die je daarbij raad zal geven. Vooral de eerste keer is nuttig en dan krijg je veel uitleg en ook lijsten met voeding die wel of niet kan. Het duurt een uur dat eerste consult.
Maar binnen een tweetal weken krijg je ook het behandelplan van DML zodat je al kunt starten met behandelingen.
Wij zijn nu meer dan een jaar met het basisdieet van Tobback bezig en voelen ons er toch beter door. We hebben onlangs een paar keer "gezondigd" en iets gaan eten zonder er veel rekening mee te houden. Het was eigenlijk zeker niet lekkerder en we voelden duidelijk verschil ivm spierpijnen en hoofdpijn.
Geplaatst: 03 apr 2010, 13:14
door senna
Ik weet het Lea, ik moet geduldig wachten!
Maar vermits ik toch mijn brood zelf bak wil ik dat toch al juist aanpakken.
Fijn dat jullie met het dieet op de goede weg zitten !
Geplaatst: 03 apr 2010, 13:44
door Lea
Het is een goed basisdieet, Senna, maar nu voelen we toch ook dat er tekorten zijn.
Hoe we dat juist moeten aanpakken, weten we nog niet. Hebben het wel aangekaart bij DML.