Pagina 3 van 4

Geplaatst: 07 nov 2008, 16:19
door Zuiderzon
neeltje4 schreef:Hoe kan je eigenlijk weten of je niet tegen koemelkeiwit kan?
Voedselintolerantietest laten doen
of lactose-ademtest
daarnaast kan je ook koemelkallergie hebben, maar das meestal bij baby'tjes en gaat later over.

Geplaatst: 07 nov 2008, 23:48
door truus73
Nou Zuiderzon ik ben anders beslist geen baby meer :) .
Maar ik heb het wel koemelkallergie. Lastig genoeg.
Moet je je voorstellen als je in de stad ergens een kopje koffie wil drinken moet je je eigen soja room meenemen :( .

Geplaatst: 08 nov 2008, 13:02
door Alie
ook ik heb koemelk intolerantie
wel in mindere maten als truus
ik verdraag wel yochert en zure melk maar ook niet te veel
maar dat heb ik al jaren kaas kan ik ook niet verdragen

Geplaatst: 08 nov 2008, 13:45
door Zuiderzon
truus73 schreef:Lastig genoeg.
Moet je je voorstellen als je in de stad ergens een kopje koffie wil drinken moet je je eigen soja room meenemen :( .
Ik weet het Truus dat dit best lastig is. Ben zelf aan meer dingen intolerant dan niet intolerant, dus sowieso UIT eten is een ramp.
Thuis kan je zelf alles aanpassen.

Geplaatst: 08 nov 2008, 13:57
door truus73
Zuiderzon klopt als een bus.
Ik moet nodig eens een loep aanschaffen voor als ik boodschappen ga doen. Want die kleine lettertjes op de verpakkingen zijn een ramp. Heb laatst al een paar keer aan wildvreemde mensen gevraagd of ze even voor me wilden kijken wat er stond :( .

En nog meer intoleranties, ik hoop daar toch van verschoond te blijven.
Lijkt me een ramp.

Geplaatst: 08 nov 2008, 14:46
door Alie
ikweet wat het is zuiderzon
ik ga ook nooit uit eten ,ik heb een een paar jaar terug een rijnreis gedaan en ben doodziek geweest, ik dorst bijna niets te eten
ook heb ik medicijnen intolerantie dat is helemaal een ramp
de artsen weten er geen raad mee

Geplaatst: 13 nov 2008, 19:17
door Syl
Hallo Alie, voordat je met allerlei sprays gaat beginnen, heb je wel eens aan neusspoeling gedaan met saline/ zoutwater, dan wordt alles schoongespoeld ( ook de holtes).
Kijk eens op neti ayurveda op google.

Geplaatst: 13 nov 2008, 19:34
door Alie
hallo syl
ik gebruik al zout water
maar ik ga het wel even nakijken
of dat het zelfde is wat ik al gebruikt
ik gebruik nu fhysiomer een zeewater
maar dat helpt bij mij niet
bij mij is alles nagekeken de holtes en mijn ogen en tanden
neuroloog denkt aan zenuwbeschadiging
maar jou tip ga ik wel nakijken bedankt
alie

Geplaatst: 19 nov 2008, 22:17
door neeltje4
Ik ben net begonnen met een lactose en glutenvrij dieeët. Weet er iemand hoe strikt dit moet gevolgd worden? Ik bedoel daar mee als je toch een keer iets met gluten eet, is dan je hele dieeët naar de knoppen of kan je dan alleen tijdelijk weer meer last hebben van bv je darmen? Is het een kwestie van alles te mijden of kan er soms wel iets met gluten tussen?
Groetjes Nele

Geplaatst: 19 nov 2008, 23:31
door truus73
Nele Als je een intolerantie hebt voor gluten en lactose, is het beter om alles te vermijden waar het in zit.
Mocht je toch een keer zondigen dan zal je er wel last van hebben. Maar als je het daarna weer niet gebruikt gaat het weer goed.
Dat is tenminste mijn ervaring.
Heb je een test gedaan, dat je met dat dieet bent begonnen?

Geplaatst: 20 nov 2008, 08:57
door neeltje4
nee, ik heb geen test gedaan maar binnen drie weken ga ik naar een dokter die dat oa ook aanraadt. Ik heb een voordracht van hem gehoord vorige week en daarom begin ik ook alvast met het dieeët. Je moet eens iets proberen he, zeker als je voelt datje blijft achteruit gaan. Ik hoop dat ik er wat resultaat van ga ondervinden. het is niet het enige dat hij doet hoor, maar het is een stukje van zijn behandeling. Wat er voor de rest gaat gebeuren dat hoor ik de 9de verder weer.
Groetjes

Geplaatst: 04 feb 2009, 17:35
door Melanie
Kan misschien interessant zijn maar het valt mij op dat er op de producten staat of er sulfiet word toegevoegd, aangezien mij dit is opgevallen op flessen wijn ( jaren geleden was dat nog niet )

Ik heb net rundvlees gekocht en zie nu dat er ook al op staat dat er sulfiet toegevoegd is. Vandaar!!
Ik dacht missch ff de moeite waard om het te vermelden.
Het word natuurlijk niet voor niets op de verpakkingen vermeld.

http://www.wijninfo.nl/site/wetenswaard ... ulfiet.php

Voedselovergevoeligheid voor sulfiet

In onze voeding zitten allerlei verschillende stoffen; eiwitten als bouwstenen voor onze spieren, koolhydraten en vetten als energiebron enz. Een heel klein deel van deze stoffen kan een overgevoeligheidsreactie oproepen. Dergelijke stoffen worden allergenen genoemd.

Vaak worden kunstmatig geproduceerde toevoegingen ervan verdacht overgevoeligheid te veroorzaken. Dit is echter zelden het geval. Mensen zijn vaker gevoelig voor diverse natuurlijke stoffen zoals melk(-eiwit), eieren, noten, gluten en bepaalde soorten fruit.

Het conserveermiddel sulfiet is ook een bekende allergeen. Sulfiet wordt in verschillende producten gebruikt tot voorkoming van bederf. Sulfiet wordt gebruikt bij het maken van wijn.

Werking van sulfiet/zwavel
De term sulfiet is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende stoffen. Sulfiet wordt toegevoegd als zwaveldioxide of bijvoorbeeld als natriumbisulfiet. Sulfiet wordt aan wijn toegevoegd, zodat de wijn niet bederft. Sulfiet beschermt de wijn ook tegen de invloed van zuurstof, waardoor oxidatie niet optreedt. De uitgroei van melkzuur- en azijnzuurbacteriën wordt ook met sulfiet voorkomen. Micro-organismen groeien graag op de aanwezige (druiven)suikers in de wijn. Hoe meer suikers in de wijn aanwezig zijn, hoe meer sulfiet in de regel moet worden toegevoegd.

Toevoeging van sulfiet
Bij wet is geregeld welke toevoegingen zijn toegelaten om gebruikt te worden in wijn. In Verordening (EG) nr. 1493/1999 van de Raad van 17 mei 1999 houdende een gemeenschappelijke ordening van de wijnmarkt is verder vastgelegd wat de maximale doses zijn, die mogen worden toegevoegd. De regel is: max. 160 mg/l voor rode wijn en 210 mg/l voor witte wijn. Voor enkele zoete wijnen zijn hogere hoeveelheden toegestaan (voor de specifieke maximale gehalte kunt u contact opnemen met het Productschap Wijn of www.wijninfo.nl ).

De producent bepaalt aan de hand van het suikergehalte hoeveel sulfiet noodzakelijk is omdat de voedselveiligheid is gewaarborgd. Uiteraard binnen de wettelijke toegestane norm.

Sulfiet wordt ook gebruikt bij het maken van wijnen van biologische druiven. Het gebruik van sulfiet in biologische wijnen is veelal wel lager.

Etikettering van sulfiet in wijn
Vanaf 25 november 2005 is het verplicht de aanwezigheid van allergenen in een product te vermelden. De aanwezigheid van sulfiet in wijn wordt als volgt vermeld op het etiket: “Bevat sulfieten” of als “bevat zwaveldioxide”.

Wijnen, die al gebotteld zijn voor 25 november 2005 zijn vrijgesteld van deze verplichte etikettering.

Andere bronnen van informatie
Het voedingscentrum heeft diverse uitgave op het gebied van voedselovergevoeligheid en allergie. Zo wordt bijvoorbeeld het voedseldagboek uitgegeven. Deze uitgave kan gebruikt worden om in overleg met arts en/of diëtist een mogelijke relatie tussen overgevoeligheidsklachten en datgene wat gegeten en gedronken is op te sporen.

Neemt u ook een kijk op: www.voedingscentrum.nl als u informatie zoekt over andere allergenen.

Geplaatst: 05 feb 2009, 01:57
door -Danielle
Syl schreef:Hallo Alie, voordat je met allerlei sprays gaat beginnen, heb je wel eens aan neusspoeling gedaan met saline/ zoutwater, dan wordt alles schoongespoeld ( ook de holtes).
Kijk eens op neti ayurveda op google.
[s]hoe gebruik je dat kannetje?[/s] laat maar, had het al gevonden ;)

Geplaatst: 21 jul 2009, 11:10
door Alie
na een hele nacht niet geslapen te hebben ben ik nu doodmoe
en alles doet pijn
ik had vannacht weer last met mijn darmen
en heel de linkerkant brand en doet pijn
ook mijn buik en hoofd doet vervelend
ik kan niet overeind blijven zo vervelend voel ik mij
ik heb gisteren een beetje yochert ijs op
ik weet niet of het daaraan ligt of is het de ME
maar voel mij kl,,,te
gr alie

Geplaatst: 21 jul 2009, 11:22
door Renka
Balen, Alie!

Meer kan ik eigenlijk niet zeggen... Sterkte!!