Pagina 14 van 23
Geplaatst: 08 nov 2010, 18:35
door stier
Chinese Kippensoep
Eigenlijk doe ik altijd maar wat, maar je kunt het ongeveer zo proberen:
2 kippenbouten afspoelen en opzetten met water (2 liter oid?)
zout, stukje gemberwortel, gekneusde citroengrasstengel, stukje rode peper en gesneden ui en knoflookteentje erbij
aan de kook brengen, uurtje zachtjes laten pruttelen
Dat doe je bijvoorbeeld 's morgens. Dan laat je het geheel een paar uurtjes trekken (vuur kan wel uit) en 's middags ga je weer verder.
Je zet het vuur weer aan en doet er gesneden prei bij. De kippenbouten haal je eruit en met je handen pluk je al het vlees eraf en dat gooi je dan weer in de soep. Je kan er van allerlei groenten nog bij doen natuurlijk (bijv. 2 stengels bleekselderij of wat paksoi).
Ik vind het erg lekker om op het einde taugé erin te doen en rijstnoodles.
Even proeven. Misschien wil je er nog wat zout bij (of een bouillonblokje) of een schepje sambal, of wat oosterse kruiden, om het meer op smaak te brengen. Afmaken met verse korianderblaadjes.
Nadeel is dus dat niet alle gewone supermarkten citroengras enzo verkopen. Maar soep maken is een kwestie van improviseren, wat moet er nog op wat in de koelkast ligt

?
Als ik te moe ben en niet lang kan staan dan pak ik gewoon een potje bouillon en doe ik daar het eea aan groenten bij.
Geplaatst: 09 nov 2010, 11:01
door bloemetje
Ha Stier, dank voor het recept! Maarreh... ik was eigenlijk juist benieuwd naar de soep met quinoa. Gewoon een groentesoepje naar keuze maken met wat bouillon en dan de quinoa ipv pasta of vermicelli?
Geplaatst: 09 nov 2010, 11:03
door kim27
Ik ben ook heel benieuwd naar het soeprecept met quinoa! Heb een zak quinoa in de kast staan nl, maar geen idee wat ik ermee moet, hi hi
volgens mij staat op mijn dieetplan dat ik helemaal geen bouillon mag...
Geplaatst: 09 nov 2010, 11:06
door janine
hayes schreef:@ janine : Zo hevig reageren op mais en paprika met als reactie opgeblazen, last einde dikke darm en veel lucht lijkt me duidelijk van fructose hoor. 100% zeker is men nooit, maar het past er perfect in. Mss eens over opzoeken, mss dat je je erin herkent. Bij paprika's er zeker aan denken altijd te schillen, het vel verteert nl. enorm slecht !
Thnx! Ga ik toch even zoeken op fructose.
Ook alle anderen bedankt, met alle reacties doe ik wat.
Blijft toch voor iedereen puzzelen he.. dat gedieet.
Is ok wel een fijne vergelijking, dat je darmen weer moeten wennen. Misschien dat mijn 4 dagen rotatiedieet met de weinige voedingsmiddelen wat meer licht brengt op hoe of wat ik reageer.
Denk dat ik als ik een keer de puf heb het boek van Tobback ga proberen te huren, en lezen
Ik eet veel vitaminepillen, dus ik hoop dat het voldoende is
Wauw, die bovenstaande soep klinkt errug lekker! Ga eens kijken of het ook lekker is met de helft van de ingredienten (geen ui, peper. En alleen prei als groente)
Geplaatst: 09 nov 2010, 11:08
door stier
Ja, gewoon 2 handjes quinoa ipv vermicelli. Is best lekker hoor!
Geplaatst: 09 nov 2010, 13:19
door bloemetje
kim27 schreef:Ik ben ook heel benieuwd naar het soeprecept met quinoa! Heb een zak quinoa in de kast staan nl, maar geen idee wat ik ermee moet, hi hi
volgens mij staat op mijn dieetplan dat ik helemaal geen bouillon mag...
Waarom mag je geen bouillon? Ms vanwege gist? Bij de biowinkel verkopen ze ook gistvrije bouillon.
Wat de quinoa betreft, da's net zoiets als rijst of bulgur of couscous. Maak bijv. een groentehussel met ui, knoflook en courgette plus een blikje witte bonnen, de helft van de bonen een beetje stukpletten en dat na een min of 20 te hebben gebakken serveren met quinoa erbij.
Als je geen ui mag: een groentehussel van wortel en prei en knoflook, peper en zout (vergeet ik altijd overal bij te zeggen). Dit geheel stoven met wat takjes tijm en een klein blaadje laurier plus de quinoa en smullen maar!
Quinoa is vooral gezond omdat het minder koolhydraten bevat en naar verhouding veel eiwit. Succes ermee!
En Stier: ik ga de soep met quinoa zeker een keer proberen!
Geplaatst: 09 nov 2010, 13:50
door kim27
Zal vrijdag Christine nog even vragen over de bouillon, staat echt dat ik het niet mag... wil wel weten waarom ja!
Dit klinkt nl erg smakelijk!!! bedankt...
Geplaatst: 09 nov 2010, 13:53
door annemoontje
Bouillon mag echt niet, en ik gebruikte al jaren gistvrije bouillon...
Daarin zitten allerlei groenten die met haar dieet niet mogen en veel belangrijker: specerijen en kruiden (die je niet mag). Vandaar.
Ik heb een recept voor zelfgemaakte bouillon, prima te eten en te gebruiken als basis voor allerlei soepen en maaltijden (als basis voor saus). PB me als je interesse hebt.
Geplaatst: 09 nov 2010, 14:32
door bloemetje
Pb? Kan je die hier (of hebben we een topic 'recepten'?) niet gewoon plaatsen, zodat we er allemaal mee aan de slag kunnen? Thanks, dear!
Geplaatst: 09 nov 2010, 19:32
door mira
Niet lachen nu maar weet je wat ik momenteel het makkelijkst vind ??
de Baby-cook van mijn kleine nichtje gebruiken :
hop, toegelaten groentjes erin, stukje mager kalkoen of een eidooier omdat ik het eiwit niet mag, 2 petatjes en stomen maar !
ik roer er een lepel koolzaadolie door en wat
himalaya-zout en heb in een kwartier
te eten en die "peutervoeding" is nog smaakvol ook.
Spijtig dat man & zoon er niet mee te verleiden zijn

Geplaatst: 10 nov 2010, 15:34
door kim27
Heb mijn eerste zakje rijstnoedels binnen van King Soba. Er staat precies op hoe je het moet koken. Iemand misschien een lekker recept? Kan ik het gewoon mee bakken met groenten in de pan? En welk vlees smaakt er lekker door/bij?!
Tips zijn welkom, kom nl. niet zo vaak in de keuken...

Geplaatst: 11 nov 2010, 11:08
door bloemetje
Kim, in het topic 'glutenvrij eten' kan je een en ander vinden. Op pagina 8 daarvan heb ik een recept geplaatst. Eet smakelijk!
Geplaatst: 25 nov 2010, 14:39
door hanne
hoi,
Ik volg het dieeet van christine ook zo,n 5 a6 weken en ondanks dat mijn darmen maag en lever veel beter aanvoelen (geen krampen opgeblazen lever maag en platte kaka) voel ik me voor de rest rotslecht.
al 1,5 maand hoofdpijn erge spier en gewrichtspijnen en zoooooo verlammend moe heb echt het gevoel dat ik een level gezakt ben op de cvsladder
weet ook niet goed wat ik ernu mee aan moet?
dingen toevoegen omdat mn darmen beter functioneren of niet omdat al de rest erger is geworden.
mn eetlust is weg, heb wel honger maar eten wat ik zo graag deed is nu een noodzakelijk kwaad geworden gewoon maag vullen .....
ik heb ook nogal wat intolleranties ( fructose/hystamine,lactose,soja, tarwe, vis, wat Enummers)
en ben vrij creatief in de keuken maar het smaakt me gewoon niet.
vindt het moeilijk om het vol te houden vooral omdat ik me zo slecht voel...
is dit niu het hoogst haalbare dat mn darmen weer oke lijken?
ik hoopte "beter" te worden.
sorry klink wel erg negatief ben zo normaal niet maar heb gewoon even geen moed meer....
groetjes hanne
Geplaatst: 25 nov 2010, 18:10
door hayes
Ik zou oppassen met dan al snel zaken weer toe te voegen. Max 2 per week fzo, en dan niets 'te straf'. Dat je darmen beter functioneren wilt niet zgg dat ze herstelt zijn. Door het dieet belast je ze gwn niet extra. Het laatste wat je nu kan missen is nu ook nog eens extra reageren op voeding. Maar voor de zekerheid aan christine zelf vragen ?
Geplaatst: 10 dec 2010, 16:38
door aimee
Hoi allemaal!!
Ik weet niet of ik hier goed zit, want heb geen dieet van Christine Tobback.. maar wel toen ik terugkwam voor mijn uitslagen bij DML een rotatiedieet ontvangen van 4 dagen. Nu dacht ik mooi, dat moet wel lukken.. maar nu ik er beter naar kijk denk ik echt; wat moet ik in ....naam eten?!! Ik heb niet eens zoveel intoleranties..maar dan kijk ik bv bij dag 1 en dan staat er aan groeten alleen; komkommer, olijven, paprika en avocado. Hmmm, wat eet je dan voor avond eten? Als ik het ook goed begrijp kan je wel weer ingredienten van andere dagen eten, zolang je het maar niet 2 dgn achter elkaar eet ofzo..
Ok, vaag verhaal.. maar ik hoop dat jullie het begrijpen en mij even op de goede weg kunnen helpen of mij naar een ander topic kunnen doorverwijzen dat hier misschien beter op aansluit.
Tnx!!