Pagina 2 van 2

Geplaatst: 20 mar 2013, 12:36
door emootje
l schreef: Weet er iemand hoe de prostaglandine waarde te doen zakken? bij mij zakt hij niet ondanks deze zou moeten zakken na aB kuur
Prostaglandine E2 (PGE2) en andere ontstekingsbevorderende stoffen worden gemaakt van aranchidonzuur, wat alleen voor komt in dierlijke vetten. Ik denk dat een dieet zonder dierlijke vetten nuttig is om je PGE2 te verlagen (wel B12 bij slikken).

Daarnaast is het belangrijk om je insuline zo laag mogelijk te houden (insuline bevorderd de omzetting van DGLA in aranchidonzuur).

Verder denk ik dat het belangrijk is om de enzymen phospholipases A2 en C te remmen. Dit kan volgens mij met b.v. minocycline, doxycycline, (hydroxyl)chloroquine, cortisol of lithium.

Als laatste hebben we nog de prostaglandine-remmers die niet alleen de goede maar ook de slechte prostaglandines remmen wat dan kan resulteren in een maagzweren of nierfalen bij mensen met een laag bloedvolume. Dus oppassen met hoge dosis prostaglandine remmers!

Geplaatst: 20 mar 2013, 12:42
door l
Danku!

Hoe kun je je insuline doen dalen? Geen suikers eten is dat het enige?

Ik eet geen vlees, enkel kalkoen en kip. Het blijft hoog staan ondanks ook doxycicline hum

Voor wat dienen de phospholipases?

Geplaatst: 20 mar 2013, 12:44
door l
Is dit effectief belangrijke graadmeter van hoe erg lyme is bij je?

Geplaatst: 20 mar 2013, 13:47
door emootje
l schreef: Hoe kun je je insuline doen dalen? Geen suikers eten is dat het enige?

Ik eet geen vlees, enkel kalkoen en kip. Het blijft hoog staan ondanks ook doxycicline hum

Voor wat dienen de phospholipases?
Laat nu net de meeste aranchidonzuur in kip zitten.
http://www.youtube.com/watch?v=mndv0JGFBMI

Insuline kun je verlagen door het schappen van suikers en granen. Zorg ervoor dat groente je voornaamste bron is van koolhydraten. Calorie restrictie/vasten is ook nuttig om je insuline te verlagen.

Phospholipase breken de cel membraan af voor het vrijmaken van een vetzuur die dient dan als "second messenger".

Geplaatst: 20 mar 2013, 14:11
door emootje
l schreef:Is dit effectief belangrijke graadmeter van hoe erg lyme is bij je?
Zou goed kunnen. Het is een ontstekingsparameter die verhoogt is tijdens ontstekingziekte.
Een forumlid heeft me er ook op geattendeerd dat de menstruatie de PGE2 waarde kan verhogen.
http://www.ntvg.nl/publicatie/kan-napro ... edig/print

Geplaatst: 20 mar 2013, 14:58
door haaii
Insuline heeft ook voordelen. Het helpt nl. magnesium in de cellen op te nemen wat interessant is ivm channelopathie. AA kan je intomen door je omega6 consumptie te monitoren.

Geplaatst: 20 mar 2013, 15:29
door haaii
emootje schreef:
l schreef: Weet er iemand hoe de prostaglandine waarde te doen zakken? bij mij zakt hij niet ondanks deze zou moeten zakken na aB kuur
Prostaglandine E2 (PGE2) en andere ontstekingsbevorderende stoffen worden gemaakt van aranchidonzuur, wat alleen voor komt in dierlijke vetten. Ik denk dat een dieet zonder dierlijke vetten nuttig is om je PGE2 te verlagen (wel B12 bij slikken).

Daarnaast is het belangrijk om je insuline zo laag mogelijk te houden (insuline bevorderd de omzetting van DGLA in aranchidonzuur).

Verder denk ik dat het belangrijk is om de enzymen phospholipases A2 en C te remmen. Dit kan volgens mij met b.v. minocycline, doxycycline, (hydroxyl)chloroquine, cortisol of lithium.

Als laatste hebben we nog de prostaglandine-remmers die niet alleen de goede maar ook de slechte prostaglandines remmen wat dan kan resulteren in een maagzweren of nierfalen bij mensen met een laag bloedvolume. Dus oppassen met hoge dosis prostaglandine remmers!
Arachidonzuur komt helemaal niet alleen voor in dierlijke bronnen:

arachideolie (pindaolie) bevat maar liefst 30% arachidonzuur.


Daarbij bevatten dierlijke omega3 bronnen omega3 ivv DHA dat nodig is voor, ik zeg maar wat, de opbouw van je grijze massa. En EPA wat AA tegengaat, inflammatie vertraagd.

Geplaatst: 20 mar 2013, 16:04
door emootje
Ik hoop dat je arachidinezuur verwart met arachidonzuur, anders moet ik ook mijn pinda consumptie drastisch verlagen.

EPA uit vis gaat inderdaad AA tegen. Nadeel is wel dat er ook AA zit.
Hoe dat netto uitvalt weet ik niet.
Voorlopig volg ik dr. Greger advies maar op:
http://www.youtube.com/watch?v=jByVfCACb7o
http://www.youtube.com/watch?v=00heGaOzw4w

Geplaatst: 20 mar 2013, 16:24
door haaii
emootje schreef:Ik hoop dat je arachidinezuur verwart met arachidonzuur, anders moet ik ook mijn pinda consumptie drastisch verlagen.

EPA uit vis gaat inderdaad AA tegen. Nadeel is wel dat er ook AA zit.
Hoe dat netto uitvalt weet ik niet.
Voorlopig volg ik dr. Greger advies maar op:
http://www.youtube.com/watch?v=jByVfCACb7o
Jep zelfde hier :D ben er ook van verschoten. Mijn moeder heeft net vandaag weer een fles arachideolie gekocht op mijn aanbevelingen. Nu moet ik haar aan de man brengen dat het helemaal niet zo gezond is (voor mij alleszins).

Over arachidinezuur en arachidonzuur. Neem arachidinezuur is een verzadigde vetzuur die ook aanwezig is in aracideolie. Arachidonzuur is meervoudig onverzadigd. Er zitten geen omega3 vetten in arachideolie dus:


Afbeelding

En aangezien omega9 vetzuren, tot in tegenstelling wat veel mensen denken, geen MOV is, is arachidonzuur de enige mogelijke aanwezige MOV in arachideolie. voedingswaarde wordt aangegeven per 100 gram, dan heb je automatisch ook het percentage. Moet nu wel lukken dat het exact 30% is, was eigenlijk maar een wilde gok van wat ik me ervan meende te herinneren. :roll:

Geplaatst: 20 mar 2013, 16:48
door emootje
Ik denk dat die 30% geen arachidonzuur is maar linolzuur.

Geplaatst: 20 mar 2013, 17:12
door haaii
emootje schreef:Ik denk dat die 30% geen arachidonzuur is maar linolzuur.
Ja klinkt logisch, vandaar dat arachidonzuur de latijnse naam van pinda's draagt. :lol:


Het Zou inderdaad kunnen dat het niet 30% arachidonzuur bevat, maar ook deels LA. Maar er zit sowieso arachidonzuur in.

Geplaatst: 25 mar 2013, 09:47
door emootje
http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/608
Full Report (All Nutrients):

Pindaolie:
18:1 (oliezuur):44,8%
18:2 (linolzuur):32%
16:0 (palmatinezuur):9,5%
20:4 (arachidonzuur):0%

http://wholefoodcatalog.info/nutrient/a ... _and_oils/
Pindaolie:0 mg arachidonzuur

Geplaatst: 25 mar 2013, 10:48
door she
hoi,
ik krijg soort "opvliegers": warm, rood gezicht, zweten in het gezicht vaak na het eten van koolhydraten (als ik goed denk welicht juist samen met eiwitten? ?) fruit gaat wel goed.

Geplaatst: 28 mar 2013, 18:14
door haaii
emootje schreef:http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/608
Full Report (All Nutrients):

Pindaolie:
18:1 (oliezuur):44,8%
18:2 (linolzuur):32%
16:0 (palmatinezuur):9,5%
20:4 (arachidonzuur):0%

http://wholefoodcatalog.info/nutrient/a ... _and_oils/
Pindaolie:0 mg arachidonzuur
He dat is een meevaller. Blijft eeen feit dat meer omega6 zuren dan nodig is schadelijker is dan wat meer insuline wat onrechtstreeks de vorming van prostaglandine II verhoogt.

Geplaatst: 03 apr 2013, 11:22
door emootje
Omega 6 kan ook worden omgezet in het ontstekingsremmende PGE1 en is dus niet per definitie slecht. Zolang je delta 5 desaturase maar laag is kunnen omega 6 vetzuren ook helend werken. Ik heb dit zelf ervaren met teunisbloem olie en bernagie olie.