Pagina 2 van 5
Geplaatst: 24 okt 2011, 19:22
door elssp
Als het bij de ingredienten staat is het volgens bij kippeneiwit.
Op
http://www.goedgeweten.be/ vind je de samenstelling van vele producten. Daar kan je al eens oefenen.
Geplaatst: 24 okt 2011, 19:25
door sterre
bedankt hoor ik ga eens snuffen!!!
Geplaatst: 24 okt 2011, 21:13
door diederik
@Sterre: zoals elssp zegt!
Als het bij de
ingredienten staat, zit er inderdaad ei-wit in.
Maar bij kaas, enz, staat het waarschijnlijk bij het label '
voedingswaarde' of iets met een gelijkaardige naam.
Daar staat het dan waarschijnlijk samen met de calorieën, vetten en suikers
http://nl.wikipedia.org/wiki/Voedingswaardedeclaratie
In dat geval gaat het om proteïnen, ook eiwitten geheten, en dat kan dus geen kwaad. Dat zit namelijk inderdaad overal in.
Het verschil tussen beide delen van de verpakking/labels is normaal gezien in een oogopslag duidelijk, mocht dat niet zijn dan zien we je hier wel weer terug

Geplaatst: 24 okt 2011, 23:59
door louisa
Hoi sterre,
sterre schreef:Vrees alleen voor het glutenvrije brood als ik dit zo lees pfff.

Ik vind het glutenvrije brood nog steeds niet echt geweldig

.
En hier nog het topic "recepten glutenvrij":
http://www.me-gids.net/index.php?name=P ... glutenvrij
Groetjes, Louisa
Geplaatst: 25 okt 2011, 00:11
door elssp
Ik heb lang gezocht en uiteindelijk een bakker gevonden die alleen glutenvrij bakt en écht lekkere brood en taart maakt. Vlaams Brabant Wespelaar. Adres via pm of op
http://vcv.coeliakie.be/tiki-index.php
Geplaatst: 25 okt 2011, 00:12
door elssp
Ik heb lang gezocht en uiteindelijk een bakker gevonden die alleen glutenvrij bakt en écht lekkere brood en taart maakt. Vlaams Brabant Wespelaar. Adres via pm of op
http://vcv.coeliakie.be/tiki-index.php
Geplaatst: 25 okt 2011, 00:14
door louisa
Hoi karolien,
karolien schreef:als je bij een intolerantie een klein beetje binnenkrijgt, is dat meestal geen probleem.
Het belangrijkste is dat je er rekening mee houdt, maar als er nu toevallig toch nog ergens iets inzit, gaat dat niet veel uitmaken, hoor.
Mijn diëtiste heeft mij aangegeven dat je bij het begin van het dieet het beste zo secuur mogelijk moet zijn en je er voor 100% aan moet gaan houden.
Dat is even omschakelen, maar het went best goed na een aantal weken. En als je merkt dat je er baat bij krijgt, verbetering/verlichting van de klachten, is het ook beter vol te houden

.
Volgens de diëtiste, kunnen alle kleine beetjes juist ook gaan stapelen en kan er na een paar dagen alsnog een behoorlijke erge reactie ontstaan (darmen, diarree, overgeven, ziek worden etc.).
Als je op die dag keurig aan de dieetregels hebt gehouden, kan de reactie door opstapeling toch ontstaan en dan begrijp je niet waar die reactie dan door is gekomen, omdat je in de veronderstelling bent dat je het dieet die dag goed hebt gevolgd.
Groetjes, Louisa
Geplaatst: 25 okt 2011, 00:24
door louisa
Hoi elssp,
elssp schreef:Ik heb lang gezocht en uiteindelijk een bakker gevonden die alleen glutenvrij bakt en écht lekkere brood en taart maakt. Vlaams Brabant Wespelaar. Adres via pm of op
http://vcv.coeliakie.be/tiki-index.php
Dank je wél voor de leuke en interessante link. Er staat veel informatie op.
Is er ook zo'n bakker in Nederland

? Weet jij dat?......
Van lekker brood omschakelen naar glutenvrij brood was voor mij errrug aanpassen. Ik vind het gewoon niet echt super lekker.
Ik heb verschillende soorten geprobeerd. Zelf bakken is misschien de beste optie, maar daar heb ik niet altijd genoeg energie voor.
Groetjes, Louisa
Geplaatst: 25 okt 2011, 08:36
door sterre
Jongens en meiden

bedankt allemaal!
Ik snap het dan eindelijk toch ben ik niet blond
Het klopt eiwit staat dan bij de voedingswaarden. Ik dacht effe dat er dan eiwit in zat snap je? Nou ik snap het helemaal hoor. Maar toch zien jullie mij hier wel weer Diederik

alleen niet over deze vraag ha ha.
Groetjes,
Sterre
Geplaatst: 25 okt 2011, 08:37
door sterre
Nu nog een bakker vinden die ECHT glutenvrij bakt en niet van die verpakte fabriekszooi.

Els jouw bakker is te ver weg voor mij helaas.
Geplaatst: 25 okt 2011, 09:39
door felixloena
http://www.zonnemaire.nl/Dynamic.aspx?l ... ZIJN WIJ?
Hier koop ik altijd mijn brood. Dwz Erica, de natuurwinkel, verkoopt dit brood dagelijks vers, en je kunt via de natuurwinkel ook brood bestellen, dan is het na 2 dagen in de winkel op te halen.
Geplaatst: 25 okt 2011, 13:36
door bloemetje
felixloena schreef:http://www.zonnemaire.nl/Dynamic.aspx?l ... &title=WIE ZIJN WIJ?
Hier koop ik altijd mijn brood. Dwz Erica, de natuurwinkel, verkoopt dit brood dagelijks vers, en je kunt via de natuurwinkel ook brood bestellen, dan is het na 2 dagen in de winkel op te halen.
He verdorie, vervelend dat de site het niet doet. Wel linkjes links in beeld, maar erop klikken geeft geen resultaat

Geplaatst: 25 okt 2011, 14:30
door karolien
Tja, Louisa, vandaar ook mijn voorstel om niks te nemen wat samensgesteld is, dan w eet je zeker wat erin zit.
En int begin is dat ook wel zo dat je er beter volledig oplet.
Maar het is niet zoals bij een allergie, dat echt totaal niks mag.
ik loop vele rekken voorbij in de winkel, koop alleen ma vlees, vis en groenten, ...en boekweitcracotten.
Ik kon zelfs geen glutenvrij brood verdragen, maar daar ben ik pas na een jaar dieten achter gekomen.
ik denk dat er hier wel meerderen zijn die niet alleen gluten, maar ook geen koolhydraten kunnen verdragen, dan wordt het nog een pak strenger.
Luister naar je lichaam en vertrouw niet altijd enkel en alleen op dokters, is mijn raad. jij voelt je lichaam beter dan wie ook.
Tegen mij was gezegd dat ik enkel geen gluten, kon verdragen maar ik ben pas echt beter geworden toen ik ook de koolhydraten achterwege gelaten heb, of toch grotendeels, want je hebt wel wat koolhyrdraten nodig.
Geplaatst: 25 okt 2011, 17:20
door sterre
Heb vanmorgen mijn broodje opgehaald bij de bakker. Nou het ziet er niet echt smaakvol uit moet ik zeggen pfff. Waarom zijn deze broodjes ook zo klein? Zeker omdat ze niet lekker zijn denk ik.
Er zitten maar een paar kleine plakjes in zo'n brood. Nouja ik ga het straks proberen dus jullie horen nog wel van mij.

Geplaatst: 25 okt 2011, 17:35
door elssp
Veel glutenvrij brood wordt geroosterd om de smaak wat te verbeteren.