Pagina 2 van 3

Geplaatst: 04 aug 2011, 17:53
door diederik
ow ok ik kon me niet inbeelden dat je van rijstmeel gewoon rijstpannekoeken kunt maken zonder exotische truukjes :P


@louisa: ik ben niet helemaal mee? ik wou geen attachments posten, ik was gewoon benieuwd naar rijstpannekoekenrecept van sprankel :P

Geplaatst: 04 aug 2011, 17:56
door madeni
Ik heb ook heel veel intoleranties, maar kan de laatste tijd sommige dingen wel beter verdragen. En als ik eens iets eet waar iets verkeerds in zit, dan heb ik er minder lang en minder heftig last van.

Ik denk niet dat het voor heel je leven is. Het komt denk ook mede doordat je zo ziek bent, dus steeds minder dingen kunt verdragen en je lichaam overal heftig op gaat reageren.
Ik ken iemand (die had dan wel geen ME, maar Lyme); diegene was ook heel erg ziek en kon echt bijna niets meer verdragen qua eten. Nu hij er weer bovenop is kan hij weer veel eten verdragen op een aantal dingen na niet.

Geplaatst: 04 aug 2011, 17:57
door louisa
Hoi diederik,
diederik schreef:@louisa: ik ben niet helemaal mee? ik wou geen attachments posten, ik was gewoon benieuwd naar rijstpannekoekenrecept van sprankel :P
:D :oops: nee, ik ben niet helemaal mee, sorry, mijn ME-hoofd werkte even niet goed mee, ik heb het niet goed begrepen. Kwam d'r net achter.....:wink:, wat je wel bedoelde :P, het recept dus.

Groetjes, Louisa

Geplaatst: 04 aug 2011, 17:57
door sprankel
Uhm ja, met exotische truukjes is het misschien wel lekkerder :)
Maar ik ben allang blij dat ik naast boekweitcracotten en rijstwafels nog iets anders kan eten.

Geplaatst: 04 aug 2011, 18:00
door sprankel
@madeni: Fijn dat je nu meer dingen kunt verdragen, en minder lang last hebt als je iets verkeerds gegeten hebt.

@louisa: ach zelfs met je ME-hoofd ben je vriendelijk en probeer je behulpzaam te zijn. Dat is op zich al een hele prestatie!

Geplaatst: 04 aug 2011, 19:20
door marlène
Ter info, hoe slechter de schildklier werkt, hoe meer intoleranties je hebt. Het is dus niet alleen een gevolg van een lekkende darm.

Zelf ben ik veel beter geworden met het GAPS-dieet. In het begin kon ik alleen rijst en soep verdragen, maandenlang. Dan sporadisch wat groenten (histamine-arm). En na ruim 2,5 jaar kan ik de meeste groenten eten als ze gekookt zijn op voorwaarde dat ze vers zijn.

Alle dagen vet van vlees of knoken erbij.

Geen blik, diepvries en liever niet opnieuw opgewarmd. Oh ja, ook geen kruiden behalve himalaya-zout (veel) en currypasta. Uiteraard geen bewaar- of kleurmiddelen.

De verbetering is gekomen na 2 jaar.

Enkele dagen geleden voor het eerst mosselen gegeten met diepvriesfrietjes. Nu gezegend met knallende hoofdpijn. Ik heb er het raden naar of het ene of het andere is.

Fruit kan ik nog niet eten behalve een gestoofde appel en heel af en toe durf ik een stukje banaan te smullen.

Geplaatst: 04 aug 2011, 19:23
door louisa
Hoi marlène,
marlène schreef:Ter info, hoe slechter de schildklier werkt, hoe meer intoleranties je hebt. Het is dus niet alleen een gevolg van een lekkende darm.
Interessante stelling, die heb ik namelijk nog niet eerder gehoord. Heb je daar ook meer gegevens/informatie over, zodat ik daar meer over kan lezen?

Groetjes, Louisa

Geplaatst: 04 aug 2011, 19:34
door diederik
x2!

Geplaatst: 04 aug 2011, 22:17
door marlène
Natuurlijk, ik last het onlangs, nu nog dat artikel terugvinden!

Geplaatst: 04 aug 2011, 22:20
door marlène
People with thyroid issues commonly have food intolerances. Different nuts (especially peanuts), eggs, and heavy proteins are often not tolerated well. All processed and man-made foods need to be avoided at all costs. Other common allergens include those of the nightshade family such as eggplant, tomatoes, & potatoes. Specific blood work and/or elimination diets can more accurately assess these intolerances.

Learn more: http://www.naturalnews.com/032962_hypot ... z1UknKXXVI

Geplaatst: 04 aug 2011, 22:24
door sprankel
@marlene: Als je last hebt van gluten kunnen die diepvriesfrietjes last veroorzaken. Ergens bij de bereiding kwamen die in aanraking met 'glutenwater'. Hoe het precies zit kan ik me niet herinneren.
Als je frietjes wil eten kun je het best zelfgemaakte frietjes nemen, die je dan na het voorbakken in de vriezer stopt en daarna nog een keer frituurt. (frituren in een olie die je kunt verdragen). Dat is tenminste wat Christine me heeft verteld.

Geplaatst: 05 aug 2011, 08:26
door regenboogprinsesje
Ik eet nu al 6 jaar met succes glutenvrij en ik haal mijn frietjes gewoon in de frituur. Zij bakken hun frieten altijd in apart frietvet, waar ze geen kroketten enzo ingooien. Ik ben er nog nooit ziek van geworden en ik word ziek van het minste beetje gluten. Onze frituur is wel een hele propere en ik ga altijd naar dezelfde omdat ik die ondertussen vertrouw.

Brood bak ik altijd zelf. Gekocht glutenvrij brood is niet eetbaar, maar vers glutenvrij brood is heerlijk.

Ook is er een nieuwe allergievrije bakker: http://www.allervita.be
Je kan brood en gebak enzo bestellen en afhalen in een bakkerij naar jouw keuze (in de buurt). Het glutenvrij brood is nog redelijk eetbaar (vooral als toast). Het gebak vind ik wel heel lekker.

Geplaatst: 05 aug 2011, 09:12
door sprankel
Hmm, misschien heb ik het dan verkeerd wat betreft de driepvriesfriet en gluten. Ik heb er wel ergens iets over gelezen, maar kan het nu niet meer duidelijk terugvinden.

Wel kan je bij de diepvriesfriet nog last hebben van de zetmeel als je fructose intolerant bent heb ik van Christine begrepen.

@regenboogprinsesje: Wat fijn dat je je friet gewoon bij een frituur kan halen, zonder gluten.
En wat heerlijk dat je gebak kunt eten, dat ook nog eens heel lekker is!

Geplaatst: 05 aug 2011, 09:35
door regenboogprinsesje
Dat is idd heel fijn. Dat bakker-initiatief is er nog maar sinds juni ongeveer.
Het is alleszins heel welkom in de glutenvrije wereld :)

Wat diepvriesfrieten betreft, weet ik ook niet of ze glutenvrij zijn. En ik ben zelf niet fructose-intolerant, dus daar kan ik ook niet bij helpen.

Geplaatst: 06 aug 2011, 14:59
door ben79
Hey Sowfia,


Ik herken mij enorm in jouw verhaal.

Overal zit er wel iets in wat je niet mag en dan denk je fuck ,dan maar weer mijn crackotten.

En een ganse dag door honger,ik heb soms echt het gevoel dat ik een koe kan opeten.
Die honger geraakt gewoon nooit gestild,en dan moet je al weten dat ik al een ganse dag door eet.
Zelfs na een maaltijd,heb ik nog honger,maar dan durf je niks meer te eten omdat je dan weer last krijgt van je maag.

dat is voor mij het moeilijkste aan gans dat dieet,dat je nooit een verzadigd gevoel hebt.

En door de vele intolleranties eet je toch wel eentonig vind ik.
Ik at vroeger heel gevarieerd en gezond en nu heb ik het gevoel dat ik niet meer gezond eet.
Die boekweitintollerantie heb ik door het dieet te volgen gekregen.

En ik haat koken,maar voel mij precies een kok in huis.
Alles wat ik mag eten daar moet ik enorm veel tijd insteken.
ik vind dat zo verloren tijd .
vroeger was dat een sneetje volkoren ,wat beleg en klaar is Kees (voor de belgen is dat dan (Jan) :wink: ).

Ge ziet Sowfia ge zijt niet alleen hé :)
sowfia schreef:ja al zo lang, niet altijd met dezelfde intoleranties dus het is wat gewisseld over de jaren maar toch de meeste van die jaren glutenvrij. en verder echt heeeel veel intoleranties dus qua glutenvervangers mag ik ook amper iets. idd die boekweitcracotten eet ik ook uit de biowinkel maar daar heb ik echt zo een enorme degout van gekregen na al die tijd, ik krijg ze bijna niet meer binnen. dus nu eet ik er van kastanje maar in principe mag ik dat ook niet echt (volgens suikerarme voeding, niet omdat ik er intolerant aan ben). boekweitpannekoeken jep die eet ik ook. maar zoals je zegt diederik tot voor een half jaar woonde ik thuis en deed mijn mama dat allemaal, maar nu woon ik alleen en ik heb er zelf gewoon niet de energie voor.
dingen van de avond ervoor eten 's middag doe ik soms maar dat mag eigenlijk ook niet omdat ik ook aan praktisch alle groenten intolerant ben en ik eet ze dan wel, maar dan mag het maar om de zoveel dagen eens.

verbetering pff ik voel niet echt verschil, als ik heel veel zondig voel ik dat wel, maar niet extreem, maar probeer er ook vooral op te letten om de langetermijneffecten op darmen etc te proberen vermijden.
maar ik moet toegeven dat ik nu toch zeker een keer per week eens een pistolet eet of eens gewone pasta in plaats van al die vervangdingen. maar dat smaakt dan zoooo naar meer...

ik kan ook zo weinig eten dat ik constant honger heb want al die dingen zoals boekweitpannekoekjes en cracotten dat verteert megasnel. en als tussendoortje grijp ik dan naar chips want das het enige dat ik nog mag eten (mag ook niks van suiker of zoetstoffen dus ook geen rijstsiroop enzo) maar das ook ni gezond hé!

btw ik maak ook quinoapap met die vlokken, maar dan nu met water want ja, melk en alle vervangmelken mogen dus eigenlijk ook niet. had het alleen nog nooit in de microgolf geprobeerd dus dat ga ik eens testen. maar je kan je dus voorstellen dat dat echt smakeloos is allemaal.

soms gebruik ik rijstmelk (hoewel dat dan eigenlijk ook niet mag) maar ja dan heb je ook weer het probleem dat dat allemaal megaduur is, terwijl wij moeten rondkomen met één inkomen.

alléja, het is dus niet simpel hé :-) maar we houden vol!!