Pagina 2 van 2

Geplaatst: 04 aug 2011, 09:52
door aquamarijn
hebben we het nu over rijstsiroop of over rijststroop? (of beide?)
ik ken zelf nl alleen de rijststroop van lang geleden dus ben ff benieuwd :)

Geplaatst: 04 aug 2011, 11:09
door diederik
rijstsiroop


ik wou er nog een schoon fotoke bijzetten maar vind er nergens op google een, alleen van sTroop.

Geplaatst: 04 aug 2011, 13:55
door aquamarijn
en heeft rijstsiroop dan dezelfde toepassing als rijstsTroop?

Geplaatst: 04 aug 2011, 14:03
door karolien
is er een verschil tussen stroop en siroop???? :roll:

Geplaatst: 04 aug 2011, 14:03
door diederik
geen idee, ik heb nog nooit rijststroop gebruikt of gezien :)

rijstsiroop heeft iig de toepassing te zoeten, alsvloeibare suiker, als je geen suiker of andere zoetstoffen mag. ik doe het vooral onder m'n rijst/quinoavlokken 's morgens, of onder de rijstpap/rijstgriesmeel

waarvoor rijststroop toegepast wordt, weet ik dus niet :) maar aan de naam te horen zal het wel 'dikker'/taaier van consistentie zijn en dus moeilijker te mengen als je het rap ergens in wilt doen?

Geplaatst: 04 aug 2011, 14:05
door diederik
karolien schreef:is er een verschil tussen stroop en siroop???? :roll:
Volgens mij in Nederland wel. stroop is zo'n taaie kleverige massa, siroop is veel vloeibaarder denk ik.
Langs de andere kant zeggen we in Belgiƫ denk ik tegen alles 'siroop' (stroop vind ik iig een 'Hollands' woord) dus voor mij is het onderscheid niet zo goed te maken


wikipedia zegt iig
Stroop is een dikke, viskeuze, geconcentreerde vloeistof waarin grote hoeveelheden suikers (met name sacharose) zijn opgelost. Stroop bevat ongeveer 1125 kJ (= 270 kcal.) per 100 gram product, ruim de helft van stroop bestaat uit suikers.

Het woord siroop wordt vaak gebruikt voor iets dunnere stropen (bijvoorbeeld limonadesiroop).

Geplaatst: 04 aug 2011, 14:07
door aquamarijn
rijststroop is idd dik en taai, ik heb dat in het verleden gebruikt om speciale pannekoekjes te bakken
maar het is dusdanig dik dat ik het buiten de pannekoekjes om nooit meer gebruikt heb, vandaar dat ik wel benieuwd ben naar de toepassing van rijstsiroop, of dat ook is om te zoeten, of dat je daar een drank van maakt net als limonade oid?

Geplaatst: 04 aug 2011, 14:11
door diederik
aquamarijn schreef:rijststroop is idd dik en taai, ik heb dat in het verleden gebruikt om speciale pannekoekjes te bakken
maar het is dusdanig dik dat ik het buiten de pannekoekjes om nooit meer gebruikt heb, vandaar dat ik wel benieuwd ben naar de toepassing van rijstsiroop, of dat ook is om te zoeten, of dat je daar een drank van maakt net als limonade oid?

Of je er limonade van kunt maken heb ik nog niet geprobeerd :P
Het is wel gemakkelijk voor in de thee denk ik maar ik ben geen theedrinker dus niet zeker. Verder dus evt. in dessertjes ofzoiets. Ik gebruik het vooral in m'n ontbijt.

Maar het komt wel vrij vlot uit die flesjes, je kunt het van loperigheid vergelijken met bv van die Thaise sausflessen http://www.real-thai.com/realthai/images/sauceee.png

Geplaatst: 04 aug 2011, 15:52
door felixloena
De siroop heb ik in NL nog niet kunnen vinden, vandaar dat ik de rijststroop gebruikt heb. Ik gebruik het als een soort van zoet broodbeleg op mijn crackers. Het is prima smeerbaar.

Ik gebruik het steeds minder, ik heb steeds minder behoefte aan zoetigheid. Een positief effect van het dieten? Minder wisseling in de suikerspiegel?

Geplaatst: 04 aug 2011, 15:57
door diederik
felixloena schreef:Ik gebruik het steeds minder, ik heb steeds minder behoefte aan zoetigheid. Een positief effect van het dieten? Minder wisseling in de suikerspiegel?
Waardoor het komt weet ik niet, maar ik heb het ook nog nauwelijks... in het begin at ik heelder potten confituur van het toegestane soort, maar afgezien van een weinig fruit heb ik tegenwoordig vrij weinig drang naar zoetigheid...
Heb ik nog gehoord van mensen op gelijkaardig dieet.

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:07
door bloemetje
Yep, same here. Alleen 's avonds na de warme maaltijd willen zich nog weleens fantasieen van grote moorkoppen (bij voorkeur Bossche Bollen) of Mars-ijsjes voordoen. De rest van de dag eet ik nauwelijks zoetigheid, behalve 's morgens op brood en 's middags een kopje warme choco. Mmmmm.

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:08
door bloemetje
Overigens gebruik ik Stevia om dingen mee te zoeten. Kan je bij Iherb in een pipetflesje bestellen. Da's veel handiger dan de druppelflesjes die je bij de biowinkel kunt kopen.