Pagina 2 van 8

Stevia

Geplaatst: 04 apr 2011, 11:56
door Lea
@ bloemetje : petitie getekend. Europa is er enkel voor de grootindustrie. De gezondheid van de bevolking : het minste van hun bekommernis. Enkel de rijken nog rijker maken, dat is het doel.

Stevia

Geplaatst: 04 apr 2011, 13:46
door bloemetje
@ Lea - Heel goed!

Maar wat ik niet snap... er bestaat ook chocolade van Villars met Stevia en die is wel verkrijgbaar. Zie: http://www.stevio.nl/shop/vmchk/stevia- ... olade.html. Waarom wordt deze wel verkocht in Europa? Of zegt het feit dat het niet leverbaar is op deze site al genoeg?

Andere vraag waar ik mee zit omtrent deze chocoreep... Er zit wel suiker in, maar dat is niet als ingredient toegevoegd. Hoe kan dat dan? Zijn dat natuurlijke suikers die uit de chocolade komen? Pfffffffff. Ingewikkeld, hoor. Dit staat er bij de beschrijving van het product:

Deze chocolade bevat slechts 4% suiker. Gewicht: 100gram.

Ingrediënten

* 70% Cacao
* Stevia (Reb A)
* Isomalt
* Cacaoboter
* Arabische gom
* Soya lecithin
* Natuurlijk vanillie extract

Stevia

Geplaatst: 04 apr 2011, 13:48
door mamoes
Frank schreef:Stevia is een goede zoeter (vind ik niet zo lekker) alsook Xylitol vind ik wel lekker. Van Tagatesse van Damhert daar zou ik mee oppassen het bevat Tagatose + Sucralose. Sucralose = http://www.youtube.com/watch?v=UYh5bkwyuRs . Ook met andere zoetmiddelen oppassen geblazen, tenzij je je huiswerk gemaakt hebt.
Hoi Frank,

Ik heb een boekje waar Xylitol niet zo goed uit de bus komt.
Dat het zeker beter te vermijden is omdat het ook je oriëntatievermogen kan verstoren en een rol speelt bij veel metabole aandoeningen.
Ieder mens is natuurlijk verschillend ook qua reactie maar ik denk dat het zeker oppassen is want alle kleine beetjes die je binnen krijgt van toegevoegde E-nummers maken 1 grotere hoop en kunnen je het behoorlijk lastig maken. :roll:

Stevia

Geplaatst: 04 apr 2011, 15:37
door hildeke
bloemetje schreef:
Lea schreef:vandaag juist een artikel in "Het Belang van Limburg" over chocolade gemaakt met Stevia

http://www.hbvl.be/nieuws/wetenschap/ai ... olade.aspx
De chocolade ligt klaar om verzonden te worden naar winkels en klanten. Jammer, alleen dat de Europese wetgeving dit tegenhoudt: http://www.cavalier.be/nl/index.html. Teken onderstaande petitie om Stevia op de kaart te krijgen als fatsoenlijke zoetstof (dus niet om je voeten mee in te smeren), zodat we hier allemaal van kunnen smullen. Overigens is in Amerika de verkoop van choco met Stevia wel toegestaan.

Groeten, Bloem

Petitie: http://www.prostevia.org/content/petitie
Petitie getekend!
Grtjs Hildeke

Stevia

Geplaatst: 04 apr 2011, 16:50
door bloemetje
Mooi! Ik zit nu nog aan de warme choco, maar dat kan natuurlijk niet meer als de temperaturen omhoog gaan. Dus graag een lekkere suikervrije reep op de markt, voordat iedereen in zijn of haar bikini loopt!

Geplaatst: 07 nov 2011, 14:09
door senna

Geplaatst: 07 nov 2011, 15:32
door bloemetje
Ah, das mooi. Wist je trouwens dat er inmiddels wel al een andere suikervrije reep op de markt is? Lovechock, geen suiker, geen melkpoeder, geen gluten. Wel: heel smakelijk, echt heerlijk.

Nee, ik word niet betaald om reclame voor ze te maken :mrgreen:

Geplaatst: 07 nov 2011, 15:58
door nabo
In het nieuwe boek van tobback staat dat als je fructose intollerant bent zoala ik. je geen stevia mag

Geplaatst: 14 nov 2011, 13:14
door senna
Europa geeft de steviolglucosides vanaf vandaag vrij.

Eindelijk !!!

http://www.youtube.com/watch?v=wXW9yCsbHHk

Een opsteker voor prof Geuns !

Geplaatst: 14 nov 2011, 18:44
door Tineke
Prachtig nieuws is dat ! Maar toch maar niet te vroeg juichen, want het betreft alleen nog maar chocolade. Wanneer de zoetstof zal toegelaten worden in andere voedingsproducten blijft afwachten.

Geplaatst: 14 nov 2011, 19:30
door senna
Bron ??

In de loop van december mogen de eerste producten met stevia op de markt komen.
Een bedrijfje uit Eeklo heeft als eerste in België chocolade ontwikkeld met stevia.

Geplaatst: 15 nov 2011, 15:07
door bloemetje
In veel choco zit vaak melkpoeder of soyalecithine en is daarom voor veel van ons met zo'n raar dieet nog steeds ongeschikt. Ik hoop binnenkort de chocorepen van Conscious te proberen. Is vergelijkbaar met Lovechock, ook gezoet met kokos of agave en geen van de genoemde ingredienten.

Geplaatst: 01 dec 2011, 14:02
door senna
Vandaag een reportage over Stevia in PANORAMA om 21.30 !

http://actua.canvas.be/category/panorama/deze-week/

Geplaatst: 01 dec 2011, 16:29
door chika
Ik heb het al een weekje of zo in huis maar eigenlijk nog niet geprobeerd.
van iemand gekregen uit Frankrijk meegebracht of zo denk ik...

Geplaatst: 01 dec 2011, 16:52
door bloemetje
Gewoon door je koffie of thee of meer van deze tijd: door je warme choco roeren!