de nederlanders zijn veel origineler dan de belgen!:)

Hier vind je enquêtes, vragenlijsten, oproepen, petities en acties. Hopelijk wil je ook meehelpen en invullen of reageren! PS Oproepen die naar reclame ruiken, worden geweigerd.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
nijntje
VIP-donateur
VIP-donateur
Berichten: 704
Lid geworden op: 03 dec 2006, 14:42

de nederlanders zijn veel origineler dan de belgen!:)

Bericht door nijntje »

In Nederland wil iemand het wereldrecord van 50uur masseren verbreken door 60 uur aan één stuk te masseren! De opbrengst gaat naar de Nederlandse fibromyalgie vereniging!!

Dat is heel origineel toch?? En een leuke manier om fibromyalgie in de kijker te brengen!

________________________________________________________________



In dit document vind je informatie over de wereldrecordpoging zo lang mogelijk achtereen masseren waarmee aandacht word gevraagd voor de aandoening fibromyalgie. Het huidige record staat op 50 uur en is neer gezet in december 2009 door de Amerikaan Costa John. Dit jaar zal ik dit record verbreken en streef ik ernaar het record op 60 uur neer te zetten. In dit document vind alle belangrijke zaken die van belang zijn van jullie bijdrage. Hierbij streef ik ernaar uiterlijk 30 mei 2011 alle partners bekend te hebben. Dit zal uiteindelijk via een overeenkomst worden vastgelegd. Eerst hieronder een overzicht van de belangrijkste feiten en informatie betreft het record.



Officiële titel record: Longest Consecutive Massage Treatments by an Individual Massage Therapist



Nederlandse titel: Zo lang mogelijk achtereen masseren door een individuele masseur



Erkend door: World Records Academy



Huidig record: 50 uur, inclusief pauzes



Streefrecord: 60 uur, inclusief pauzes



Record door: Romano Sandee



Ervaring masseur: 2,5 jaar een eigen massagepraktijk, één eerdere wereldrecord van 24 uur achtereen zoveel mogelijk stoelmassages geven. Momenteel tevens in opleiding verder tot Massagoloog.



Startdatum en tijd: Vrijdag 25 november 2011, 10.00 uur



Einddatum en tijd: Zondag 27 november 2011, 22.00 uur



Kosten: Mensen die graag een massage betalen een minimale bijdrage van 15 euro per sessie, maar meer mag altijd. De “winst” komt ten goede van de patiëntenvereniging Fibromyalgie. Als mediaparter zijn er géén kosten aan verbonden, echter word een mediapartner ook niet betaald.



Waar vind het plaats? De recordpoging zal plaats vinden in een touringcar; dit met het idee dat mensen met fibromyalgie beperkt zijn in hen beweging doordat de spieren steeds stijf aanvoelen. De touringcar komt te staan op de vismarkt te Groningen. Zie Google Maps.





Wat is Fibromyalgie?



Bij fibromyalgie komen verschillende klachten – pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen – tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. De klachten kunnen erg op en neer gaan en zijn niet altijd even ernstig.



Iedereen heeft wel eens last van pijn en stijfheid, bijvoorbeeld door een verkeerde houding, door overbelasting of een griepje, maar deze klachten gaan vanzelf weer weg. Bij mensen met fibromyalgie echter blijft de pijn terwijl er geen beschadigingen of vergroeiingen zijn. Fibromyalgie betekent dan ook letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Het word daarom ook wel weke-delen reuma genoemd of spierreuma.



Omdat Fibromyalgie vooral uit vele "vage klachten" bestaat, duurt het jaren dat een arts de diagnose Fibromyalgie geeft; mensen moeten eerst "uitgedoktert" zijn voordat de diagnose vastgesteld kan worden. In sommige gevallen duurt het enkele tientallen jaren voordat iemand de diagnose krijgt.



Doel van de recordpoging:



Met de recordpoging wil ik meer aandacht vragen voor Fibromyalgie waardoor er meer bekendheid word veroorzaakt en mogelijk in de toekomst de weg tot een diagnose verkort kan worden. Daarnaast wil ik onder de aandacht brengen dat ontspanning belangrijk is om gebalanceerd door het leven te gaan, dit kan bijvoorbeeld door ontspanning van een massage.



E-mail: massage@romanosandee.nl

Website: www.RomanoSandee.nl

Twitter: @RomanoSandee



Wereldrecord zo lang mogelijk achtereen masseren door Romano Sandee

www.massagerecord.nl
Gebruikersavatar
zonaanbidster
Gevorderd lid
Berichten: 949
Lid geworden op: 08 jun 2007, 23:49

Bericht door zonaanbidster »

Het is zeker aardig bedacht !
Plaats reactie