
Eigenlijk doe ik altijd maar wat, maar je kunt het ongeveer zo proberen:
2 kippenbouten afspoelen en opzetten met water (2 liter oid?)
zout, stukje gemberwortel, gekneusde citroengrasstengel, stukje rode peper en gesneden ui en knoflookteentje erbij
aan de kook brengen, uurtje zachtjes laten pruttelen
Dat doe je bijvoorbeeld 's morgens. Dan laat je het geheel een paar uurtjes trekken (vuur kan wel uit) en 's middags ga je weer verder.
Je zet het vuur weer aan en doet er gesneden prei bij. De kippenbouten haal je eruit en met je handen pluk je al het vlees eraf en dat gooi je dan weer in de soep. Je kan er van allerlei groenten nog bij doen natuurlijk (bijv. 2 stengels bleekselderij of wat paksoi).
Ik vind het erg lekker om op het einde taugé erin te doen en rijstnoodles.
Even proeven. Misschien wil je er nog wat zout bij (of een bouillonblokje) of een schepje sambal, of wat oosterse kruiden, om het meer op smaak te brengen. Afmaken met verse korianderblaadjes.
Nadeel is dus dat niet alle gewone supermarkten citroengras enzo verkopen. Maar soep maken is een kwestie van improviseren, wat moet er nog op wat in de koelkast ligt

Als ik te moe ben en niet lang kan staan dan pak ik gewoon een potje bouillon en doe ik daar het eea aan groenten bij.