Recept voor scones (dieet Tobback)
Moderator: Moderators
Recept voor scones (dieet Tobback)
Ik heb zitten zoeken in welk forum ik dit bericht het best kon plaatsen en "Gezocht ..." leek me de beste plaats.
Ik ben op zoek naar een recept voor scones. Als single man kook ik voor mezelf en dan is het vooral gezond en functioneel, zonder teveel franje.
Diëtiste Tobback raadde me aan om eens scones te proberen (genoeg recepten te vinden op internet), maar mijn probleem is dat ik scones moet maken zonder boter, zonder melk, zonder gist, zonder suiker, zonder tarwe en glutenvrij.
En daar vind ik geen recept voor. Kan er iemand mij op weg helpen.
Dank bij voorbaat
Ik ben op zoek naar een recept voor scones. Als single man kook ik voor mezelf en dan is het vooral gezond en functioneel, zonder teveel franje.
Diëtiste Tobback raadde me aan om eens scones te proberen (genoeg recepten te vinden op internet), maar mijn probleem is dat ik scones moet maken zonder boter, zonder melk, zonder gist, zonder suiker, zonder tarwe en glutenvrij.
En daar vind ik geen recept voor. Kan er iemand mij op weg helpen.
Dank bij voorbaat
Recept voor scones (dieet Tobback)
Hi Yogan,
Ik heb pas het boek 'Eet wat bij je past'van Christine Toback uit de bieb gehaald, zal eens kijken vanavond of ze daar in staan voor je...er staan een heleboel recepten in, best handig om je op ideeen te brengen ook. Sowieso is het erg interessant wat zij allemaal te vertellen heeft over voeding...
Ik weet niet of je zelf in de gelegenheid bent om het uit de bieb te halen? Ik had het gereserveerd uit een ander filiaal, en kon het toen bij mij in de buurt ophalen, dus mss kan je zoiets ook proberen als je het in de buurt niet kan vinden...
Ik heb pas het boek 'Eet wat bij je past'van Christine Toback uit de bieb gehaald, zal eens kijken vanavond of ze daar in staan voor je...er staan een heleboel recepten in, best handig om je op ideeen te brengen ook. Sowieso is het erg interessant wat zij allemaal te vertellen heeft over voeding...
Ik weet niet of je zelf in de gelegenheid bent om het uit de bieb te halen? Ik had het gereserveerd uit een ander filiaal, en kon het toen bij mij in de buurt ophalen, dus mss kan je zoiets ook proberen als je het in de buurt niet kan vinden...
Hope is the thing with feathers
That perches in the soul,
And sings the tune without the words
And never stops at all...
(Emily Dickinson)
That perches in the soul,
And sings the tune without the words
And never stops at all...
(Emily Dickinson)
Hallo Yogan,
Hierbij het recept van Christine:
Ingredients for 8 scones:
22g gluten free flour of mix
1,5-2 tea spoons baking powder
30g butter (soja bakboter)
25 g sugar (ik doe er veel minder in)
1 egg (mss kan je die er wel uitlaten)
150 ml water or milk (soya of rijstmelk)
Preparation:
Preheat the oven on 200°C
Mix flour and baking powder. Combine egg with sugar and add melted butter, milk and gluten free flour.
Spread the batter (8 pieces) an a baking oven sheet (ik doe deze in kleine bakvormpjes want anders loopt het deeg uit en heb je platte pannekoeken)
Place it in the oven for 10 minutes.
Ik heb het recept maar origineel gelaten, zodat ik zeker geen fouten maak bij het vertalen...
Zelf ben ik ook allergisch aan eieren maar 1 ei in een heel baksel gemengd daar reageer ik niet op.
Succes & smakelijk!
Hierbij het recept van Christine:
Ingredients for 8 scones:
22g gluten free flour of mix
1,5-2 tea spoons baking powder
30g butter (soja bakboter)
25 g sugar (ik doe er veel minder in)
1 egg (mss kan je die er wel uitlaten)
150 ml water or milk (soya of rijstmelk)
Preparation:
Preheat the oven on 200°C
Mix flour and baking powder. Combine egg with sugar and add melted butter, milk and gluten free flour.
Spread the batter (8 pieces) an a baking oven sheet (ik doe deze in kleine bakvormpjes want anders loopt het deeg uit en heb je platte pannekoeken)
Place it in the oven for 10 minutes.
Ik heb het recept maar origineel gelaten, zodat ik zeker geen fouten maak bij het vertalen...

Zelf ben ik ook allergisch aan eieren maar 1 ei in een heel baksel gemengd daar reageer ik niet op.
Succes & smakelijk!
wees jezelf, niets meer, niets minder
BLOG: http://www.blijfactief.be/nl/blog/33/hilde-devos.html
FB: https://www.facebook.com/hilde.devos
TWITTER: http://twitter.com/hilde28
BLOG: http://www.blijfactief.be/nl/blog/33/hilde-devos.html
FB: https://www.facebook.com/hilde.devos
TWITTER: http://twitter.com/hilde28
Heee, ms ga ik dat ook eens proberen dat recept hierboven. Of ik kijk mijn wederhelft lief aan of hij het wil proberen. Anyway: het ei kan je vervangen door No Egg en evt zou je margarine van Laitois (deze week in de aanbeding bij de natuurwinkel, dus: inslaan!) kunnen gebruiken ipv (soja-) boter. Heb ik iig goede ervaringen mee.
Hopelijk lezen we gauw watertandende verslagen van het resultaat!
Hopelijk lezen we gauw watertandende verslagen van het resultaat!
@bloemetje: Is Stevia al te verkrijgen in Nederland in poedervorm ofzo? Hier in België kan je spordisch een plantje vinden maar that's it.
Heb jij hier meer info over want ben HEEL geïnteresseerd in deze natuurlijke suikervervanger.
Ps: bedankt voor de tip van No Egg, ben het vandaag meteen gaan kopen
Heb jij hier meer info over want ben HEEL geïnteresseerd in deze natuurlijke suikervervanger.
Ps: bedankt voor de tip van No Egg, ben het vandaag meteen gaan kopen

wees jezelf, niets meer, niets minder
BLOG: http://www.blijfactief.be/nl/blog/33/hilde-devos.html
FB: https://www.facebook.com/hilde.devos
TWITTER: http://twitter.com/hilde28
BLOG: http://www.blijfactief.be/nl/blog/33/hilde-devos.html
FB: https://www.facebook.com/hilde.devos
TWITTER: http://twitter.com/hilde28
Bedankt Janine! Ik moet dringend eens de grens over gaan! Is de Eko een winkel die je bv in Maastricht of zo gemakkelijk vind?
wees jezelf, niets meer, niets minder
BLOG: http://www.blijfactief.be/nl/blog/33/hilde-devos.html
FB: https://www.facebook.com/hilde.devos
TWITTER: http://twitter.com/hilde28
BLOG: http://www.blijfactief.be/nl/blog/33/hilde-devos.html
FB: https://www.facebook.com/hilde.devos
TWITTER: http://twitter.com/hilde28
Stevia is sap uit een kaktusplant. Mag officieel niet als voedingsproduct worden verkocht, had met politieke dingen te maken. Maar nu zijn ze in Amerika er eindelijk achter dat het een goede suikervervanger is, beter dan bijv. sorbitol, en zodoende is er een campagne op gang gekomen door de fabrikanten van grote frisdrankmerken. Want dingen als Coca Cola worden geweerd uit scholen, maar als ze daar nu stevia in mogen doen, dan zou zoiets wel weer aan kinderen mogen worden verkocht in de pauze.
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Nevella (Splenda in UK en US), omdat dat in poedervorm is. Weliswaar chemisch (maltodextrine, verkregen uit rijst? Geen idee..), maar met dat supergezonde, extreme dieet waarop ik momenteel leef vind ik dat ik voor het gemak wel dit goedje als suikervervanger mag gebruiken. Is slechts 2x per week in de koffie. Dat getrut met die druppeltjes stevia uit zo'n flesje, dat was altijd vechten. Maar idd stevia is dus via de natuurwinkels verkrijgbaar. Er staat iets op dat het voor op je voeten is om te smeren ofzo? Nog nooit geprobeerd, wat zou dat dan weer voor resultaat opleveren? Ik ga me er maar niet in verdiepen, want tot op heden zijn mijn voeten zowat het enige lichaamsdeel waar ik me niet over beklaag. Laat dat dan maar zo *proest*
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Nevella (Splenda in UK en US), omdat dat in poedervorm is. Weliswaar chemisch (maltodextrine, verkregen uit rijst? Geen idee..), maar met dat supergezonde, extreme dieet waarop ik momenteel leef vind ik dat ik voor het gemak wel dit goedje als suikervervanger mag gebruiken. Is slechts 2x per week in de koffie. Dat getrut met die druppeltjes stevia uit zo'n flesje, dat was altijd vechten. Maar idd stevia is dus via de natuurwinkels verkrijgbaar. Er staat iets op dat het voor op je voeten is om te smeren ofzo? Nog nooit geprobeerd, wat zou dat dan weer voor resultaat opleveren? Ik ga me er maar niet in verdiepen, want tot op heden zijn mijn voeten zowat het enige lichaamsdeel waar ik me niet over beklaag. Laat dat dan maar zo *proest*