Junk Science
Junk science
Recent verscheen een nieuwe publicatie (1) van Gary Wormser, een man die door onze wetenschappelijke elite bij CBO, Gezondheidsraad en AMC op handen gedragen wordt gezien de gretigheid waarmee ze zijn publicaties citeren. Met zijn artikel probeert Wormser – zoals vaker – te ‘bewijzen’ dat persistentie van Borrelia (2) na antibiotica behandeling een fabeltje is.
In
IDSA kring wordt gesteld dat deze bevindingen niet relevant zijn, omdat de na AB behandeling resterende Bb’s niet gekweekt kunnen worden. Kweek is voor IDSA de ‘gouden standaard’. Dat is op zich al dubieus, want we weten dat diverse Borrelia soorten, vele andere spirocheten en verreweg de meeste bekende micro-organismen met de huidige technieken helemaal niet te kweken zijn.
Bij eerdere experimenten met o.a. muizen en resusapen bleek dat zelfs na langdurige AB behandeling een beperkt aantal Bb’s de behandeling overleven en dat hun aantal na bijv. 1 jaar ook weer aanzienlijk kan toenemen. Er is discussie over de vraag in hoeverre deze persistente Borrelia’s verantwoordelijk zijn voor blijvende klachten van patiënten na AB behandeling.....
Lees verder:
Bron:
http://www.tekenbeetziekten.nl/junk-science/
En interessant artikel
"Dood of levend?":
http://www.tekenbeetziekten.nl/dood-levend/
Zoals ook bij het voorgaande artikel werd vermeld (‘persistente infectie en persistente klachten‘) blijkt uit talloze onderzoeken dat na ‘afdoende’ antibiotica (AB) behandeling van lymeziekte, vooral als de behandeling in een later stadium gestart wordt, er Borrelia (Bb) ‘resten’ overblijven die klachten kunnen veroorzaken. Er is al vele jaren discussie over de vraag of die Bb ‘resten’ levend en/of gevaarlijk zijn.
De onzekerheid hierover wordt door de ‘Lyme deskundigen’ van IDSA, CBO en Gezondheidsraad gebruikt om o.a. langere AB behandeling bij lymeziekte én betere testen zoals PCR tests tegen te houden....
* * *
Groetjes, Louisa