Ziekte van Lyme: vragen en discussie

Hier is er plaats voor vragen en discussie over Fibromyalgie, Lupus, EDS, Lyme, Sjögren, Addison, B12-tekort, MCS,...

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
lulu
Gevorderd lid
Berichten: 3297
Lid geworden op: 04 mar 2012, 23:03

Bericht door lulu »

Tja, mss moet je je visie van herstelde lyme-patient herzien, dan is het allemaal wel te verklaren.
Maar jij wilt graag aan deze lezing van het verhaal vasthouden, er is dus geen ruimte voor andere ideeën. Daarbij vind jij jouw ervaringen de leidraad voor de waarheid, kan ik het helaas niet mee eens zijn.
Wat anna bedoelt is dat het gel*l over emoties en traumatische ervaringen gevaarlijke nonsens is. Ik sluit me daar graag bij aan.
STOP de mishandeling van ME patiënten!
Gebruikersavatar
annahan
Actief lid
Berichten: 459
Lid geworden op: 04 apr 2012, 21:39

Bericht door annahan »

bericht verwijderd wegens in strijd met de forumregels
Gebruikersavatar
louisa
Gevorderd lid
Berichten: 11884
Lid geworden op: 14 jul 2009, 22:40

Bericht door louisa »

Hoi annahan,
annahan schreef:Ik raad je aan het boek van Tinus te lezen; "Homeopathie en de kracht van de subtiele geneeskunst." Hierin wordt ook o.a eenzelfde casus gegeven zoals ik zelf heb meegemaakt

Bedoel je dit boek?. Goede tip, lijkt mij interessant.: Bron: http://www.bol.com/nl/p/homeopathie-de-kracht-van-subtiele-geneeskunst/1001004004989226/
......Tinus Smits is een gerenommeerd homeopathisch arts met meer dan twintig jaar ervaring. Door de gedegen achtergrondinformatie en een schat aan sprekende voorbeelden uit zijn eigen praktijk schreef hij met dit boek een getuigenis van de sublieme werking van de homeopathische geneeskunde. Daarnaast wil hij met Homeopathie, de kracht van subtiele geneeskunst ook tegenwicht bieden aan de negatieve publiciteit die de homeopathie de laatste jaren heeft ondervonden. Vanuit zijn alternatieve zienswijze en ervaring laat Smits zien dat de huidige reguliere geneeskunde voor verbetering vatbaar is en biedt hij een visie voor de toekomst......

.....In eigentijdse bewoordingen zet de auteur uiteen wat homeopathie inhoudt, hoe het werkt, welke verschillende werkwijzen er zijn, voor wie het werkt en waarom het geen placebo is. De schrijver is een gerenommeerd homeopathisch arts met meer dan twintig jaar ervaring. Zijn specialismen zijn vaccinatieproblematiek, niet-toxische tumortherapie en autisme. Hij combineert in zijn behandelingen homeopathische benaderingen met andere natuurgeneeskundige toepassingen. Zijn verhaal is met vele praktische voorbeelden uit zijn eigen praktijk een fantastische uitleg over homeopathische geneeskunst. Zeer verhelderend en met een goede visie voor de toekomst. Geschikt als medische informatie of ter inzage voor ieder die twijfelt aan de reguliere gezondheidszorg......
Groetjes, Louisa
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_do ... d-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-
Gebruikersavatar
louisa
Gevorderd lid
Berichten: 11884
Lid geworden op: 14 jul 2009, 22:40

Bericht door louisa »

Hoi annahan,

Ik vind de stelling "Wie geneest, heeft gelijk", zoals Anneke Spaaks heeft meegemaakt: het medisch bewijs!: Bron: http://www.vgns.nl/
Regulier heeft haar jaren lang (!) verkeerd en slecht behandeld en in de steek gelaten, zij werd voor gek verklaard, kreeg het stempel ME, CVS, opgeplakt, heeft 11 maanden in een instelling verbleven, maar bleek dus Hashimoto! (ernstige schildklierziekte) te hebben.
Dankzij een complementaire behandeling is zij verbeterd/genezen.
.......Het moge duidelijk zijn, reguliere artsen hadden hoegenaamd niets kunnen bijdragen aan mijn lichamelijk en geestelijk herstel. Dat ik inmiddels toch zowel geestelijk als lichamelijk genezen ben is een gevolg van een gelukkig toeval dat mij in de praktijk van een homeopathisch arts deed belanden......

..... Eindconclusie: wie geneest heeft gelijk. Ik genees, dus heeft mijn complementaire arts gelijk.

Zolang reguliere artsen de TSH-test als doorslaggevend diagnostisch middel hanteren en uitsluitend Thyrax voorschrijven doen patiënten die zich herkennen in de in dit essay genoemde symptomen en die de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom hebben gekregen of op grond van psychiatrische criteria depressief zijn verklaard maar niet opknappen van de behandeling en schildklierpatiënten die niet of onvoldoende verbeteren door het gebruik van Thyrax of andere synthetische schildkliermedicatie er verstandig aan om een complementaire arts te raadplegen. Met name bij de artsen voor natuurgeneeskunde zit veel expertise op schildkliergebied.....
Jouw ervaringen passen ook 100% bij die stelling. Ik weet uit betrouwbare bronnen hoe ernstig ziek je bent geweest door de ziekte van Lyme.

Groetjes, Louisa
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_do ... d-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-
Gebruikersavatar
verlorengezondheidman
Gevorderd lid
Berichten: 6231
Lid geworden op: 02 aug 2008, 17:24

Bericht door verlorengezondheidman »

@Lulu,

Wat versta jij onder herstelde Lyme-patient?

Degene die gezond worden na dat geweldige CBO/Lyme-behandelingsprotocol?
Een zoönose is een infectieziekte die kan worden overgedragen van dieren op mensen.
http://www.youtube.com/watch?v=wVQy9-cyL98

LyME en co's INFO-topic!
http://www.me-gids.net/index.php?name=P ... ht=#218551
asje
Donateur
Donateur
Berichten: 8649
Lid geworden op: 17 apr 2011, 00:19

Bericht door asje »

Lulu, het is onbegonnen werk ...
Life smells...
Gebruikersavatar
sander107
Actief lid
Berichten: 202
Lid geworden op: 29 okt 2013, 16:18

Bericht door sander107 »

Ik mis het positivisme een beetje. Er word steeds meer duidelijk over de ziektemechanismen en hoe daar op ingespeelt kan worden met medicijnen. Lyme is ook te behandelen, maar het succes hangt af van status immuunsysteem, duur infectie, leeftijd, co- infecties enzovoort.
Gebruikersavatar
felixloena
Oud-medewerker
Berichten: 4445
Lid geworden op: 04 mei 2009, 19:47
Locatie: Limburg
Contacteer:

Bericht door felixloena »

Mensen, blijf aub respect houden voor elkaars mening. En omtrent lyme staat niks vast, dus niemand heeft de waarheid in pacht, al zou ik willen dat het anders was.

Namens het team van
ME-gids.net
Leven is het meervoud van lef - Loesje
Gebruikersavatar
lulu
Gevorderd lid
Berichten: 3297
Lid geworden op: 04 mar 2012, 23:03

Bericht door lulu »

Ok fl, je hebt gelijk.
STOP de mishandeling van ME patiënten!
Gebruikersavatar
vlindertje19
Gevorderd lid
Berichten: 1264
Lid geworden op: 28 jun 2011, 15:48

Bericht door vlindertje19 »

Laat ik het er nog steeds maar op houden dat er veel overeenkomsten zijn tussen ME en Lyme en in feite verschillen de complementaire behandelingen voor Lyme en ME niet zoveel van elkaar; alles draait om het versterken van het immuunsysteem, het herstellen van de darm (middels dieet, probiotica o.a.), het regelmatig ontgiften van de lever (die in nauwe samenwerking staat met de darm) en het aanvullen van tekorten middels natuurlijke middelen en supplementen.

Degenen die er baat bij hebben; geweldig! Degenen die er geen (voldoende) baat bij hebben; dan is er in mijn ogen nog genoeg onder de leden wat ook nog behandeld moet worden.
Flying with broken wings
Gebruikersavatar
verlorengezondheidman
Gevorderd lid
Berichten: 6231
Lid geworden op: 02 aug 2008, 17:24

Bericht door verlorengezondheidman »

@Sander,

......duur infectie, na 18 jaar onbehandeld kom ik erachter....
Een zoönose is een infectieziekte die kan worden overgedragen van dieren op mensen.
http://www.youtube.com/watch?v=wVQy9-cyL98

LyME en co's INFO-topic!
http://www.me-gids.net/index.php?name=P ... ht=#218551
Gebruikersavatar
annek
VIP-donateur
VIP-donateur
Berichten: 290
Lid geworden op: 28 okt 2008, 20:37

Bericht door annek »

Hai Louisa en andere geïnteresseerden,

Vorige week dus bij de lezing van Philip Kielman bij gezondheidscentrum Kos geweest.

Kielman en Kos zijn beiden ziek geweest van Borrellia. Omdat Kielman niet herstelde vlgns eigen zeggen van (reguliere)behandeling, is hij opzoek gegaan naar voor hem passend behandel protocol.
Dat is een natuurlijk antibioticum geworden.
!! Bij acute Lyme, stadium 1, zijn chemische AB de 1*keus !!
Bij latere ontdekking/klachten AB gebruiken heeft geen zin/niet veel effect want door AB snoert Borrellia genetisch materiaal af om te overleven en/of gaat over in andere vorm, bijv. Cyste.
Nadat AB uit het lichaam verdwenen is t mogelijk dat de Borrellia weer in actieve vorm, de spiraalvorm, overgaat.
Het natuurlijk AB zal eerder benoemde toestand voorkomen. Het gaat hier over Samento, kruidenextract van Cat's Claw. Er is in VS onderzoek gedaan met Samento en Bandorol invergelijking met Doxycicline. (Zie ook post van Louisa; site Desiree Roover)
Onderzoek bevestigd dat Samento met Banderol effectief zijn tegen alle vormen van Borrellia.
Kielman heeft zelf in 2008 dubbelblind onderzoek bij 60 patiënten gedaan en effectiviteit werd bevestigd. Kielman zijn behandelschema is aangepast: Samento+Banderol met Burber-detox aangevuld met Cumanda igv co-infecties. Kielman is openbaar Apotheker en geeft internationaal lezingen. Hij kan doorverwijzen naar artsen/therapeuten die op deze wijze behandelen.
Rita Kos herinnert zich haar extreme vermoeidheid al van uit vroege kindertijd en vervolgens door haar leven heen ernstige uiteenlopende klachten; ziekenhuis opname, hartproblemen, cystes etc.
In 1984 diagnose Fybromyalgie Syndroom. In 1990 overlijd haar man, ze vraagt zich nu af of dit met Lyme te maken heeft. Vanaf 2002 wordt ze extreem moe, overal pijn en ze begint vergeetachtig te worden.In 2006 wordt middels LBA Lyme ontdekt. Ze begon met Bioresonantie en supplementen. Bloedtesten via huisarts waren negatief. Via haar Apotheek kreeg ze de juiste informatie en kwam ze in contact met Philip Kielman. Haar partner heeft zich laten testen en bleek ook de ziekte van Lyme te hebben. Bij hem latent aanwezig dus drager. Rita en haar Partner zijn beiden in behandeling gegaan. Na haar herstel is Rita haar eigen gezondheidscentrum gestart. Ze weet van alle ellende die velen hier op dit forum meemaken/mee gemaakt hebben.Door het ILADS is zij in 2012 uitgenodigd om naar t congres in Klagenfurt te komen om een workshop te geven.

Beknopte inhoud lezing:
-Geschiedenis van de Borrellia, - Percentage besmette teken per gebied verschillend, bijv. Op de Wadden Is het 100%,Veluwe 60%, - Drager en goed immuunsysteem, -Onderzoek/testen,
- Herxheimer,- Borrellia stammen, - De verschillende stadia van Lyme, - Overdracht; bloedzuigende insecten, je laten likken door besmette hond, bloedtransfusie, SOA, Transplacentair (moeder op foetus en later door borstvoeding),
- Voeding (rauw vlees, ongepasteuriseerde melk van besmette koe/geit, - Symptomen, - Behandeling
(Mogelijk ook partner, kinderen en huisdieren)

Ik zal niet volledig zijn ;) maar de meeste info is bekend/terug te vinden op het forum/internet.
Voor behandeling Rita Kos, zie haar site.

Verder:
Ik zag op dit forum dat Miek met haar dochter in behandeling is bij Kos.

Groets,
Anneke
Gebruikersavatar
verlorengezondheidman
Gevorderd lid
Berichten: 6231
Lid geworden op: 02 aug 2008, 17:24

Bericht door verlorengezondheidman »

@Annek,

Werkt Samento met Banderol ook tegen co-infecties van Borrelia?
Een zoönose is een infectieziekte die kan worden overgedragen van dieren op mensen.
http://www.youtube.com/watch?v=wVQy9-cyL98

LyME en co's INFO-topic!
http://www.me-gids.net/index.php?name=P ... ht=#218551
Gebruikersavatar
vlindertje19
Gevorderd lid
Berichten: 1264
Lid geworden op: 28 jun 2011, 15:48

Bericht door vlindertje19 »

VGZM

Ergens heb ik gelezen dat er een bepaalde volgorde is voor het behandelen met natuurlijke medicamenten voor Lyme en co-infecties.

Ik ga er even op googlen, maar volgens mij weten anderen het hier ook wel wat ik bedoel.

Groetjes
Flying with broken wings
Gebruikersavatar
vlindertje19
Gevorderd lid
Berichten: 1264
Lid geworden op: 28 jun 2011, 15:48

Bericht door vlindertje19 »

Ik heb het al gevonden;

http://www.desireerover.nl/wp-content/u ... ghardt.pdf

Vanaf pagina 5 onderaan.
Flying with broken wings
Plaats reactie