asje schreef:Nog maar eens dan: Een jaar geleden ofzo is er bij mij bij gewoon bloedonderzoek (lage) IGg van Borellia gevonden. Maar:
1- Ik ben al bijna 24 jaar ziek en heb nog steeds geen enkele info over resultaten bij behandeling van mensen die al zo lang ziek zijn.
Ieder zijn/haar eigen keuze, maar de meesten worden via welke reguliere arts dan ook letterlijk doodgegooid met een behandeling van meerdere (in combinatie met elkaar) AB kuren.
AB = een van de belangrijkste oorzaken dat de darmflora uit balans raakt en daarmee dus ook je immuunsysteem drastisch verlaagt met als gevolg nog vaker en langer ziek door de vele bacterie- en virusinfecties die de mens kan oplopen. AB is bij niet alleen Lyme, maar bij vele andere virus- en bacterie infecties niet doeltreffend genoeg, omdat ze de afvalstoffen in de bindweefsels EN in de cellen niet kunnen bereiken. Logisch gezien kan dit WEL wanneer je er snel bij bent. Het is niet voor niets dat steeds meer artsen geen AB meer voorschrijven voor ontstekingen als keel/neus/(midden)oor.
Een sterk immuunsysteem opbouwen begint al in het darm/maagstelsel vanaf de geboorte. Is die uit balans, is heel je lichaam uit balans; longen, centraal zenuwstelsel, hart, nieren, lever, gewrichten/spieren, schildklier, vitamines tekort (slechte of geen opname meer), hormonenstelsel, lymfestelsel en ga zo maar door.
Ieder ziek persoon die chronische lichamelijk en indirect secundair geestelijke klachten heeft, moet de darmflora en het immuunsysteem weer helemaal opnieuw opgebouwd worden door o.a.
Het overwinnen van de diverse bacterie-en virusinfecties, het afvoeren van de afvalstoffen (toxines) en het herstel van je immuunsysteem, weerstand en conditie.
Het klinkt heel simpel , maar een groot deel van de klachten bij vele bacterie- en virusinfecties zijn de gifstoffen die vrij komen als de virus/bacterieen sterven. Het ziek voelen bestaat voor een groot deel uit de schade die is veroorzaakt door deze afvalstoffen.
Het overwinnen van de virus/bacterie infecties is zorgen dat er meer goede bacterieen in het lichaam komen die de slechte bacterieen geen ruimte meer geven om te kunnen groeien.
Probiotica, parasietenkuren e.d. zouden minstens NAAST AB altijd genomen moeten worden, omdat AB erom bekend staat de goede bacterieen ook uit te roeien.
Als je 5, 10, 15, 20, 25 jaar ziek bent duurt zoiets erg lang en je bent niet in een paar weken tot maanden beter.
De onkunde zit in de medische wereld die veel ziektebeelden en aandoeningen niet goed onderzoekt, half onderzoekt en er met de pet naar gooit. Bloedwaardes die tegen de onder- of bovengrens zitten, maar nog steeds gezien worden als "oke" is het begin van het einde.
asje schreef:2- Ik zou me bij behandeling geen enkele (tijdelijke) verslechteringen kunnen permitteren omdat ik hier geen enkele dag rust heb wegens overlast/treiterij, ik moet al alle zeilen bijzetten.
Dit is een terechte persoonlijke keuze en heb ik alle begrip voor!
asje schreef:3- Ik heb de financiën niet. Er zijn enkele vergoede artsen in Nederland die behandelen maar ik zou dat nooit doen zonder daarbij middelen te gebruiken die je wel zelf moet betalen en meer dan ik al doe gaat niet.
Ik zit in hetzelfde schuitje dus ik snap precies wat je bedoelt. Ik heb ook geen geld om dure LTT testen te laten doen bij ProHealth, maar ik ben continu zoekende naar reguliere specialisten die o.a. Lyme serieus nemen en er "anders" mee omgaan, "anders" benaderen en ook wellicht "anders" behandelen. Ik heb het niet over de alternatieve geneeswijze met dit antwoord. En ik wel proefpersoon zijn voor de arts die zelfs door Dr. V wordt geadviseerd als het gaat om diagnose en behandeling van Lyme. Mijn voordeel , voor zover je het een voordeel kunt noemen is dat ik geen diagnose heb voor ME, CVS en/of FM. 1. Ik laat me die niet zomaar zeggen. 2. Ik ben er in mijn eigen situatie nog lang niet over uit hoe ik ME moet zien. Dus ik spreek niet voor anderen.
asje schreef:4- Ik heb nooit ziekte-fases gehad, heb alle symptomen - incl alle bekende neurologische - direct gekregen met EBV. Daarnaast ben ik niet steeds maar slechter geworden. Dus voor mij wel een vraag wat welke rol speelt.
EBV is een virusinfectie, Lyme is een bacterie-infectie.
Een Bb-besmetting gaat vaak vergezeld van:
Babesia, Ehrlichia, Ricketssia, Bartonella, Coxiella, Chlamydia, Clostridia, Brucella, mycoplasma's (L-vormen), CMV virus, EBV virus, Enterovirus e.a.
Bron http://www.praktijktotaalbalans.nl/pdf/ ... i%20kl.pdf
Inmiddels zal duidelijk geworden zijn, dat de ziekte van Lyme vaak moeilijk te herkennen is. Het verloop kan heel verschillend zijn en in principe kunnen alle symptomen optreden die je je kunt bedenken
Door de vele “gezichten” van de ziekte van Lyme is het moeilijk om het ziektebeeld als een afgebakend beeld te beschrijven
Bron http://www.gezondbeterworden.nl/digitaa ... ctief.html