Moderately increased blood glucose levels may be seen in those with pre-diabetes. Left un-addressed, pre-diabetes increases the risk of developing type 2 diabetes.
Some other diseases and conditions that can result in an elevated blood glucose level include:
Acromegaly
Acute stress (response to trauma, heart attack, and stroke for instance)
Chronic kidney failure
Cushing syndrome
Excessive food intake
Hyperthyroidism
Pancreatic cancer
Pancreatitis
A low blood glucose level (hypoglycemia) may be seen with:
En zorg dat je op tijd eet, kleine porties tussendoor, vermijd (grote dosis) suikers maar bv ook (niet lachen, het gros van ME'ers verdraagt dit immers niet) bv wijn.
Probeer te zorgen voor een stabiel suiker en dat krijg je niet door je ineens vol te gooien als je je niet goed voelt en dus behoefte hebt aan suikers (lekker een mars bv, want mars doet goed ......bla,bla. Niet dus, je suikerspiegel vliegt omhoog en zakt daarna nog harder naar beneden met het gevolg dat je je nog rotter voelt)
Bij ons wordt gemerkt dat de aanvulling met vit. B ook goed is hiervoor, tegen de tijd dat er weer aangevuld moet worden komt een extreme zoet en zout behoefte naar boven.
dank voor je antwoord. Nog een vraag, weet jij wat een normale curve zou zijn?
Groetjes,
asje
Hoi Asje,
Voorzover ik kan nagaan:
- de eerste twee metingen (na 30 en 60 minuten) moeten de top vormen;
- de waarde mag niet boven de 10 komen;
- na de top moet het langzaam dalen (dus niet als een baksteen zoals bij mij);
- de eindwaarde (na 3 uur) moet nog ruim boven de beginwaarde liggen.
Mijn hypoglycemie (hongeraanvallen) is verdwenen sinds ik gestopt ben met gluten. Dat ging niet van dag 1 uiteraard.
Wel zit ik nog met insuline-resistentie vermoed ik. De reden is een extreem hoge cholesterol (ruim 30 j), slecht humeur tegen etenstijd en vaak ook drang naar chocolade vlak na eten.
Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
kaolien schreef:Heeft dat iets met fructose-intolerantie te maken?
Want dat heb ik, is getest door DML.
En ook ik heb eens rare uitslagen gehad, dacht toen ook dat ik diabetes had, omdat mijn waarden zo piekten met momenten. Maar dat bleek d an toch niet waar te zijn.
Ik kwam dit nog tegen op het internet:
Elevated insulin levels are seen with:
Acromegaly
Cushing's syndrome
Use of drugs such as corticosteroids, levodopa, oral contraceptives
Fructose or galactose intolerance
Insulinomas
Obesity
Insulin resistance, such as appears in type 2 diabetes and metabolic syndrome
Decreased insulin levels are seen with:
Diabetes
Hypopituitarism
Pancreatic diseases such as chronic pancreatitis (including cystic fibrosis) and pancreatic cancer