Voor worteltrekken kun je ook een rekenmachine gebruikenGisteren 40 wortelen uitgetrokken en schoongemaakt, de hele nacht dorst en hoofdpijn.
1 jaar verder
Moderator: Moderators
- luipaardje
- Actief lid
- Berichten: 458
- Lid geworden op: 05 aug 2012, 13:43
Ik heb al veel gelezen op dit forum en de meeste zijn het er over eens dat Coucke altijd hydrocortisol geeft. Mijn vraag was gewoon hoeveel mensen hebben dezelfde diagnose gekregen en zijn ze beter geworden?Coucke 'zeker nog even volhouden' lijkt me te weinig; je bent al bij ontelbare artsen geweest, terwijl Coucke alles serieus neemt en duidelijk méér onderzoekt, nu nog evt bij hem weggaan om weer naar een andere arts te gaan, lijkt me echt grote onzin.
Ik ben nu al enkele maanden in behandeling en ik voel me helemaal niet beter. Zeker hormonaal voelt het heel slecht aan. Stress management is slechter dan ooit en ik slaap zeer weinig wegens veel te actief, precies alsof ik speed genomen heb. (hoewel ik niet weet hoe dat voelt )
Maar ik ga het volhouden tot hij met dure behandelingen komt. Ik moet over 3 weken terug gaan en dan krijg ik de ITT-test uitslag. We zullen zien
Als het klopt dat we ongeveer allemaal oa bijnieruitputting hebben, kan dat logisch zijn. Ik heb nog niet eerder gehoord van specifiek AGS, weet niet of er meer zijn met deze diagnose. Maar het lijkt erop dat je een te hoge dosis slikt met die hyperactiviteit enzo, dat is een kwestie van goed instellen. Je zou alvast kunnen proberen een lagere dosis te gebruiken....de meeste zijn het er over eens dat Coucke altijd hydrocortisol geeft.
Ben wel benieuwd naar de uitslagen straks. Wat heeft C. nog meer getest bij je? En ja, ik snap 't, als er dure behandelingen voorgesteld worden ...
Life smells...
Niet zo heel veel denk ik.Wat heeft C. nog meer getest bij je?
- een stoelgang test voor leaky gut. Mijn darmen waren heel slecht - zoals de meeste hier waarschijnlijk.
- ITT test: uitslag krijg ik later deze maand.
- Intolerantie test die voor geen meter klopt Ik ga eens vragen of een histamine intolerantie ook in die test zit.
- en dan een bloedtest maar de details weet ik daar niet van. Uitschieters daar zijn Vrij cortisol, DHEA-s, epstein-barr IgG. Allemaal redelijk te hoog.
Ik was onderaan begonnen met de lijst, dus dingen waar ik niet op reageer. Eerste ingredient (tomaat) geprobeerd en ik ben daar erg ziek van geworden. Ik kweek zelf heerlijke tomaten dus ik heb het verschillende keren geprobeerd. En zo zijn er nog ingrediënten waar ik volgens de test tegen zou moeten kunnen, maar waar de praktijk iets anders zegt.
Zelf vermoed ik dat ik een histamine intolerantie heb en ik weet niet of die intolerantie test dat laat zien. Ik ga het de volgende keer eens vragen (als ik het niet vergeet)
Maar het was allemaal wel waard. Ik heb toch 2 nieuwe ingrediënten gevonden die ik kan eten en die vormen nu de basis van mijn dieet. Vooral het zelf gemaakt boekweit brood is heerlijk. Ik had jaren geen brood meer gegeten en het is zo handig om eens niet te moeten koken.
Zelf vermoed ik dat ik een histamine intolerantie heb en ik weet niet of die intolerantie test dat laat zien. Ik ga het de volgende keer eens vragen (als ik het niet vergeet)
Maar het was allemaal wel waard. Ik heb toch 2 nieuwe ingrediënten gevonden die ik kan eten en die vormen nu de basis van mijn dieet. Vooral het zelf gemaakt boekweit brood is heerlijk. Ik had jaren geen brood meer gegeten en het is zo handig om eens niet te moeten koken.
Wel vreemd dan, ja. Hoe heeft hij getest dan, met welke methode? Histamine moet mss wel helemaal anders/apart getest worden (?).
Boekweit is héérlijk Je kunt er ook pap en pannenkoeken van maken, echt zo lekker ... De bio-winkel heeft er ook crackers van, beetje neutraal van smaak, maar je kunt dan wel eens crackertjes eten. Het is trouwens geen graan, het zijn zaden, maar dat wist je wellicht.
Boekweit is héérlijk Je kunt er ook pap en pannenkoeken van maken, echt zo lekker ... De bio-winkel heeft er ook crackers van, beetje neutraal van smaak, maar je kunt dan wel eens crackertjes eten. Het is trouwens geen graan, het zijn zaden, maar dat wist je wellicht.
Life smells...
Wat is AGS?
Ben je al bij een orthomoleculair arts geweest? Die kijkt naar de nutriënten incl. verhoudingen, stuurt bij met eetadviezen en supplementen. Sommigen zijn ook in schildklieren gespecialiceerd. Maar ik weet weinig over de verschillende behandelaars in Nederland en niets over de Belgische.
Ben je al bij een orthomoleculair arts geweest? Die kijkt naar de nutriënten incl. verhoudingen, stuurt bij met eetadviezen en supplementen. Sommigen zijn ook in schildklieren gespecialiceerd. Maar ik weet weinig over de verschillende behandelaars in Nederland en niets over de Belgische.
Ik kan niet tegen boekweit. Ik kan niet tegen gluten en helaas ook niet tegen de gluten-look-a-likes, zoals in boekweit, havermout, etc. Gluten is het beschermmiddel tegen weer en wind en ik denk ook tegen schimmels. De andere granen en grassen hebben ook zoiets. Te lang ongediagnosteerd door moeten lopen en te lang gluten blijven eten. Dat ik niet tegen een aantal alternatieve granen & grassen kan, weet ik al sinds de jaren '80. Dat het om gluten-look-a-like-houdende produkten gaat, weet ik pas sinds een paar jaar.
Het is een groot gemis geen stevige boterhammen te kunnen eten, er gaat niets boven een stapeltje volkorenbrood met kaas. Of een flinke portie bruine rijst. Hoe meer je weet, hoe bewerkelijker het wordt. Volkorenprodukten moeten ingeweekt worden tegen fytinezuur. Minimaal 4 uur van te voren. Als het niet zelf fytasehoudend is, moet je er een schepje van iets met fytase door doen, bv. een schepje tarwemeel (maar dat bevat gluten). Ik ben niet zo georganiseerd dat er als ik ga koken correct geweekte & gespoelde rijst klaar staat. Wel kom ik af en toe een pot vergeten inweeksel tegen, die moet dan direct weggegooid worden.
Je schijnt tarwemeel zelf te kunnen ontgluten, maar dan staat er weer niet bij hoe dat moet (en of dat haalbaar is, misschien moet je het met veel water uitwassen, het omgekeerde van gluten uitspoelen t.b.v. seitan-produktie).
Het is een groot gemis geen stevige boterhammen te kunnen eten, er gaat niets boven een stapeltje volkorenbrood met kaas. Of een flinke portie bruine rijst. Hoe meer je weet, hoe bewerkelijker het wordt. Volkorenprodukten moeten ingeweekt worden tegen fytinezuur. Minimaal 4 uur van te voren. Als het niet zelf fytasehoudend is, moet je er een schepje van iets met fytase door doen, bv. een schepje tarwemeel (maar dat bevat gluten). Ik ben niet zo georganiseerd dat er als ik ga koken correct geweekte & gespoelde rijst klaar staat. Wel kom ik af en toe een pot vergeten inweeksel tegen, die moet dan direct weggegooid worden.
Je schijnt tarwemeel zelf te kunnen ontgluten, maar dan staat er weer niet bij hoe dat moet (en of dat haalbaar is, misschien moet je het met veel water uitwassen, het omgekeerde van gluten uitspoelen t.b.v. seitan-produktie).
Ik heb ooit veel geëxperimenteerd met glutenvrije/graanvrije alternatieven voor brood. Deze zadencrackers waren een paar jaar geleden een hit op internet, en vond ik echt wel geslaagd, en makkelijk te maken. I.p.v. lijnzaad kan je ook chiazaad gebruiken, of half/half. Het lijnzaad/chiazaad moet de helft uitmaken van de totale hoeveelheid zaden, en voor de andere helft kan je zelf kiezen wat voor zaden je erin doet.
http://www.brendakookt.nl/2014/08/06/kn ... ncrackers/
http://www.brendakookt.nl/2014/08/06/kn ... ncrackers/
Knapperige Zadencrackers
Ingrediënten voor 10-14 crackers
125 gram gebroken lijnzaad
25 gram sesamzaad
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
180 ml water
1 tl zout
Bereiding:
Meng de zaden met zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit een half uurtje staan.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Na het half uur hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag. Verdeel het beslag over de bakplaat, spreid dit zo uit zodat er een rechthoeken plaat ontstaat. Leg hierover nog een vel bakpapier en druk het met een deegroller (of met je handen) goed aan.
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de oven. Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.
Als je crackers niet droog genoeg zijn kun je ze na het snijden omkeren en zo nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers ook mooi droog en knapperig.
Fytinezuur schijnt ook positieve eigenschappen te hebben. Mss alleen een probleem als je vooral heel veel volkorengranen, bonen, noten en zaden eet.[/quote]asje schreef:[quote-"semma"]
Volkorenprodukten moeten ingeweekt worden tegen fytinezuur.
Ik weet het, je schijnt toch wel alles nodig te hebben. Maar wie glutenvrij eet, wordt doodgegooid met noten en bonen etc. en dus hier de crackers die alleen uit zaden bestaan.
Daarnaast kijk ik steeds verbaasd naar de lijnzaadrecepten. Ik ken het als laxeermiddel.