is vanavond om 20h40 te zien op Eén in het programma Koppen:
"We eten ons ziek" http://bit.ly/1eogkW1
Boeken Christine Tobback:Koppen schreef:Ons voedsel zit vol kleurstoffen, bewaarmiddelen en suiker. Voeg daarbij een jachtige levensstijl en het lichaam slaat tilt. Zelfs een gewone appel kan dan last geven. Intoleranties en pseudo-allergieën kunnen lelijk huishouden.
“Zware vermoeidheid, ontstoken luchtwegen, maag- en darmklachten. Hoe langer hoe meer mensen kampen ermee. Ze lopen dokters af en laten hun bloed onderzoeken, vaak zonder resultaat. In dat geval mag je er zeker van zijn dat de boosdoener onze voeding is,” zegt voedingsdeskundige Christine Tobback. Zij behandelde al 7.000 patiënten met succes.
Wat mag je dan wél nog eten? Ines de Rijcker, die met heel wat overgevoeligheden en allergieën te maken heeft, besloot een half jaar geleden zelf een winkel te openen. Een gat in de markt zo blijkt, ze denkt al aan uitbreiding.
- Eet wat bij je past. Het kookboek. (2013)
- Gezond of gezondigd? (2011)
- Eet wat bij je past. (2009)