Welke bloed onderzoeken?

Alle vragen over diagnose en testen. Welke testen voor ME (cvs)? Wat betekenen de resultaten?

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
dldc
Beginner
Berichten: 8
Lid geworden op: 01 mar 2014, 13:34

Welke bloed onderzoeken?

Bericht door dldc »

Hallo allemaal,

Het gaat hier echt bagger ben zo moe dat ik gewoon met de dag zieker word van de moeheid. Moeilijk te omschrijven maar jullie snappen me wel.

Morgen ga ik dus weer naar de huisarts en ik wil/eis ik een uitgebreid bloedonderzoek. Maar nu is de vraag waar moet ik me allemaal op laten testen? Hopelijk kunnen jullie me antwoord geven.

Groetjes en alvast bedankt
Gebruikersavatar
huppelepup
Gevorderd lid
Berichten: 796
Lid geworden op: 11 jan 2011, 19:26

Welke bloed onderzoeken?

Bericht door huppelepup »

Hoi

Ik zou zeggen;
-ijzerstatus totaal
- vit d
-vit b12
-schildklier
-coeliakie

En ben ik ben vast nog wat vergeten.
Gebruikersavatar
kik
Actief lid
Berichten: 210
Lid geworden op: 18 sep 2011, 10:18

Welke bloed onderzoeken?

Bericht door kik »

een gewoon compleet bloedbeeld,
misschien reumafactor en een lyme-test? Q-koorts?

(evt. overwegen om zelf direct een lyme-test te bestellen in duitsland en dan tijdens het bloedprikken op het lab extra deze buisjes laten vullen zodat je het zelf op kan sturen? Is iets om misschien over na te denken?)
Gebruikersavatar
louisa
Gevorderd lid
Berichten: 11884
Lid geworden op: 14 jul 2009, 22:40

Bericht door louisa »

Hoi dldc:

Advies van de ME/cvs Vereniging: Bron: http://www.me-cvsvereniging.nl/me-cvs-nieuws/index.php
"Het is wel heel belangrijk dat er goed onderzoek gedaan wordt. Elke ziekte wordt ergens door veroorzaakt, het is dus belangrijk dat onderzocht wordt waardoor. En niet dat een arts de diagnose stelt en vervolgens zegt dat er niets aan te doen is. Een goede arts zal door blijven zoeken naar de oorzaak.

Om de diagnose ME te kunnen stellen moeten er nogal wat onderzoeken gedaan worden. Andere aandoeningen kunnen grotendeels dezelfde klachten geven als ME, denk hierbij aan schildklierrpoblemen, Vit D tekort, Vit B12 tekort, Candida infectie, gluten allergie, de ziekte van Lyme, intoleranties voor voeding, lactose en fructose intolerantie, het immuunsysteem, virale en bacteriële infecties, parasieten, enz. Deze aandoeningen kunnen op zichzelf staan, maar kan ook naast de ME voorkomen. Het een sluit het ander niet uit.

Een complete lijst met onderzoeken die nodig zijn om de diagnose ME te kunnen stellen en behandeling/verlichting van de klachten zijn de internationale richtlijnen voor artsen. Wellicht ook een handig document voor jezelf http://www.me-cvsvereniging.nl/richtlijn-me en: http://www.me-cvsvereniging.nl/sites/de ... 202012.pdf "
dldc schreef:Ze hebben uitgebreid bloedonderzoek gedaan, gekeken middels echo hoe het zat met de slagader in mijn buik of die niet verwijd was. Driemaal ctg omdat ik last heb van hartkloppingen. Het enige wat ik Zeker weet is dat mijn ferritine gehalte een laagwaarde heeft en dat ik antistoffen heb tegen de ziekte van Pfeiffer. Verder ben ik na al die jaren niets wijzer. Maar ja ik kom meestal ook niet verder dan de psycholoog of de huisarts. Ik zal eens een oproepje plaatsen daarr Thx
Heb je kopieën gevraagd aan de huisarts van het uitgebreide bloedonderzoek dat er is gedaan?

Mijn tips voor bloedonderzoek:
louisa schreef:Hebben de huisarts en de internist de volgende (bloed) onderzoeken ook gedaan?:

* onderzoek naar de Vitamine D?
De bepalingen die gedaan moeten worden zijn: Vitamine D, Parathormoon (PTH): http://www.uwbloedserieus.nl/aanvraagfo ... php?id=277 Calcium, Fosfaat, en Magnesium;
Ook jonge! mensen kunnen een vitamine D tekort hebben.
Lees ook Klachten: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aan ... ebrek.html
en Gevolgen: http://www.vitaminedtekort.nl/wordpress/gevolgen/

* onderzoek naar de schildklier: TSH, FT4, T3, anti-TPO en de anti-Tg (complete beeld)?

* onderzoek naar de Vitamine B12? met daarbij onderzoek naar de actieve B12, anti-stoffen tegen intrinsic factor en anti-stoffen tegen pariëtale cellen van de B12?: Antistoffen tegen de intrinsieke factor en tegen pariëtale cellen: http://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b ... -oorzaken/
Onderzoeken: http://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b ... -diagnose/
Lees ook Symptomen: http://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b ... 12-tekort/

Als deze onderzoeken allemaal gedaan zijn, heb je dan ook kopieën gekregen of gevraagd van de uitslagen?

En weet je of al deze waarden goed zijn?
Bijvoorbeeld Vitamine D: is de waarde tussen de 80 en 100?
En Vitamine B12: is de waarde boven de 300-350?

En heb je de waarden ook zélf gecontroleerd? Een huisarts/internist noemt waarden nogal eens goed, maar bij controle blijkt dat nog wel eens niet het geval te zijn.
Ik vraag je al deze vragen, omdat in de praktijk namelijk best vaak blijkt, dat de onderzoeken die ik hier boven noem, niet gedaan zijn door de huisarts/internist.

Informatie over Lyme en onderzoeken zie informatie op hoofdpagina MEgids bij tabje "publicaties": http://www.me-gids.net/module-Info-view-pid-136.html en: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_do ... d-942.html en: http://www.me-gids.net/module-Info-view-pid-137.html

Als de huisarts niet mee wil werken aan uitgebreid bloed onderzoek kun je naar artsen gaan zoals worden genoemd op de site van de ME/cvs Vereniging: Bron: http://www.me-cvsvereniging.nl/artsenlijst

Een arts als PvM zoekt en kijkt verder: Bron: http://www.biologischmedischcentrumbmc.nl/
Bevindingen van PvM in een interview, augustus 2013, van de ME/cvs Vereniging en in de lezing van 12 oktober 2013: Bron: http://www.me-cvs-stichting.nl/
Op 12 oktober jl. organiseerde de ME/CVS-Stichting Nederland in samenwerking met de Whiplash Stichting Nederland en Stichting Pijn-Hoop en Fibromyalgie en Samenleving (FES) een voorlichtingsmiddag over Complementaire Zorg en Pijn.

Orthomoleculaire Geneeskunde

Paul van Meerendonk van het Biologisch Medisch Centrum in Utrecht begon zijn presentatie met de mededeling dat diagnoses, zoals ME/CVS of Fibromyalgie, slechts labels zijn. Patiënten krijgen de diagnose (label) en er wordt verder geen onderzoek gedaan naar de achtergrond van de klachten. Omdat de klachten van deze labels veel overeenkomen met elkaar doet hij wel uitgebreider onderzoek naar wat er werkelijk schuil gaat achter de problemen die de patiënten hebben bij deze ziekten.

Diagnose ME/CVS of Fibromyalgie zijn slechts labels

Bij zijn onderzoeken, welke hij in het buitenland laat uitvoeren, stuit hij steeds vaker op patiënten die besmet blijken te zijn met Borrelia (ziekte van Lyme) en/of één of meerdere co-infecties. Borrelia leidt tot een kettingreactie: immuundysfunctie en daardoor andere infecties (zoals bijvoorbeeld een chronische Pfeiffer), allergieën, auto-immuniteit; voorts slapeloosheid, ontgiftigingsstoornissen, hormonale stoornissen en tekorten (zoals magnesium en B12).

Afwezigheid van bewijs is geen bewijs van afwezigheid

Deze patiënten zijn bij de reguliere testen, welke in Nederland worden uitgevoerd, echter vaak negatief getest. Zo’n negatieve test sluit de ziekte van Lyme echter niet uit. Afwezigheid van bewijs is geen bewijs van afwezigheid. Het stellen van de diagnose ziekte van Lyme moet voor Van Meerendonk gebaseerd zijn op de ziekte geschiedenis, de symptomen en verschijnselen en adequate labtesten.

Na de diagnose wordt de behandeling gestart. Hij start bijvoorbeeld met reguliere antibiotica in combinatie met “cystenbrekers, probiotica en colloidaal zilver. Dit laatste middel versterkt het effect van reguliere antibiotica aanzienlijk. Hierna volgen natuurlijke protocollen, zoals het Cowdenprotocol. Door hieraan middelen toe te voegen, zoals Epigenar en Paraepigenar wordt dit protocol aanzienlijk sterker. Epigenar en paraepigenar zijn tegen Lyme en co- infecties geënergetiseerde middelen. Na deze behandelingen worden nieuwe labtesten gedaan om te zien of de infecties zijn verdwenen. Mocht dit het geval zijn, dan heeft de patiënt alleen nog maar een onderhoudsbehandeling nodig.

Van Meerendonk is ervan overtuigd dat bij de aanwezigheid van chronische Lyme een antibioticum behandeling alleen niet volstaat.

Alle factoren moeten worden aangepakt: “HINTS” voor de behandeling van CVS/FM/Lyme:

H ormonale stoornissen (o.a. bijnier, schildlier)
I nfecties, intoleranties, immuundysfunctie
N utritionele tekorten
T oxische factoren
S laapproblemen

Op deze manier verwacht hij bij zijn patiënten het beste resultaat te bereiken.
Veel sterkte!

Groetjes, Louisa
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_do ... d-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-
Gebruikersavatar
louisa
Gevorderd lid
Berichten: 11884
Lid geworden op: 14 jul 2009, 22:40

Bericht door louisa »

Hoi dldc,

Hoe is het gegaan bij de huisarts?
Misschien heb je ook nog iets aan de informatie van de colleges WvP?: Bron: http://www.me-cvsvereniging.nl/welkom-b ... vereniging
Bijvoorbeeld?: http://www.youtube.com/watch?v=G-KYR-z- ... EJ3IfgYQ8Q en: http://www.youtube.com/watch?v=Z2VSMhReFyk

Groetjes, Louisa
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_do ... d-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-
Gebruikersavatar
dldc
Beginner
Berichten: 8
Lid geworden op: 01 mar 2014, 13:34

Bericht door dldc »

Huisarts heeft donderdag bloed afgenomen komende woensdag weet ik meer. Bedankt voor de reacties
Plaats reactie