Havermout
Havermout
Wie van jullie eet dit vaak ?
Graag jullie ervaringen want ik zou het eens willen proberen.
Graag jullie ervaringen want ik zou het eens willen proberen.
Het leven is een feest, maar ik kan (nog) niet ingaan op de uitnodiging !
Facebook : Lyme België/Belgique Protest
Time For Lyme BE-NL
Facebook : Lyme België/Belgique Protest
Time For Lyme BE-NL
Havermout
Ik heb dit tijdje geleden gegeten (glutenvrije variant) en vond het zooooveel lekkerder dan mijn 'normale' pap, maar helaas ik kreeg er veel te veel last in m'n darmen van (te veel vezels ofzo, geen idee) dus ben terug moeten overschakelen. Maar ik vind het lekker!
Havermout
Hoi, glutenvrije havermout met rijstemelk, vrijwel dagelijks, soms geen zin in want wel zwaar. Bevalt mij goed!!
STOP de mishandeling van ME patiënten!
- marianneke
- VIP-donateur
- Berichten: 444
- Lid geworden op: 15 mei 2010, 11:25
Ik eet ook regelmatig havermout (wel die met glutenvrij logo) en wissel dit af met teff ontbijtpap en glutenvrije cornflakes. Ik gebruik hierbij sojamelk maar ook wel rijstmelk of amandelmelk.
Elke dag havermout vind ik te zwaar dus vandaar de afwisseling. Daarnaast ben ik bang dat als ik niet regelmatig varieer ik weer een nieuwe intolerantie opbouw waardoor er op den duur zo weinig overblijft.
Maar ik vind havermout erg lekker, ik doe er meestal wat agavesiroop door of een handje rozijnen of gojibessen voor de smaak. En belangrijker ik heb er nog geen klachten van gekregen.
Elke dag havermout vind ik te zwaar dus vandaar de afwisseling. Daarnaast ben ik bang dat als ik niet regelmatig varieer ik weer een nieuwe intolerantie opbouw waardoor er op den duur zo weinig overblijft.
Maar ik vind havermout erg lekker, ik doe er meestal wat agavesiroop door of een handje rozijnen of gojibessen voor de smaak. En belangrijker ik heb er nog geen klachten van gekregen.
- marianneke
- VIP-donateur
- Berichten: 444
- Lid geworden op: 15 mei 2010, 11:25
Welk stofje bedoel je Bloemetje? Haver is namelijk van nature glutenvrij en hoeft niet glutenvrij gemaakt te worden door er een speciale bewerking op los te laten zoals met tarwe soms gebeurt.
Haver wordt alleen als niet glutenvrij beschouwd omdat er in het gehele proces van verbouwing tot aan het eindproduct teveel kruisbesmetting plaatsvind door glutenvolle granen waardoor de haver teveel gluten bevat en niet meer als veilig beschouwd kan worden.
Haver met het glutenvrij logo wordt in een geheel glutenvrije omgeving onder strenge regels en voorwaarden verbouwd en verwerkt.
Haver wordt alleen als niet glutenvrij beschouwd omdat er in het gehele proces van verbouwing tot aan het eindproduct teveel kruisbesmetting plaatsvind door glutenvolle granen waardoor de haver teveel gluten bevat en niet meer als veilig beschouwd kan worden.
Haver met het glutenvrij logo wordt in een geheel glutenvrije omgeving onder strenge regels en voorwaarden verbouwd en verwerkt.
Af en toe als ik de glutenvrije boterhammen beu ben.
http://opstaanmetmecvs.blogspot.com
Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
Toen ik me er destijds in verdiepte kwam ik een discussie op internet tegen (Engelstalig) of dit wel of niet glutenvrij zou zijn. Net als de kwestie of vodka van tarwe wel of niet glutenvrij is. Alles wat gedestilleerd is, zou geen gluten meer bevatten, maar toch zweren anderen dat je beter vodka van aardappels kunt drinken. Omdat ik het zelf niet goed weet en mn lichaam soms wel en soms niet reageert op voedselallergieen, kies ik voor de makkelijkste optie. Dat is geen havermout en vodka van aardappels.marianneke schreef:Welk stofje bedoel je Bloemetje? Haver is namelijk van nature glutenvrij en hoeft niet glutenvrij gemaakt te worden
Overigens eet ik nogal eens een bordje pap van boekweitvlokken in amandel of rijstmelk gekookt voor een paar minuten met een flinke scheut ahornsiroop. Een net zo lekker alternatief.
Havermout
Ik dus (zie ook mijn topic over de voedselzandloper)! Ik maak de havermoutpap met sojamelk of amandelmelk. Lekker met bijvoorbeeld wat honing, rozijntjes en / of stukjes banaan, peer of appel. Veel mensen hier kunnen niet tegen fruit maar dan moet je dit natuurlijk niet doen.senna schreef:Wie van jullie eet dit vaak ?
Graag jullie ervaringen want ik zou het eens willen proberen.
Je kunt trouwens ook pannenkoeken of koekjes van havermout maken, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.
Ik heb geen aangetoonde voedselintoleranties, al heb ik een sterk vermoeden dat mijn lichaam wel degelijk moeite heeft met tarweproducten. Zo krijg ik van brood meestal buikpijn en een opgeblazen buik. Van havermout heb ik nooit last. Havermout schijnt erg gezond te zijn.