Aanpassingen onderwijs (MBO, HBO en Universitair)

Discussies over studeren/school en ME (cvs).

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
robin123
Actief lid
Berichten: 325
Lid geworden op: 15 feb 2011, 12:12

Aanpassingen onderwijs (MBO, HBO en Universitair)

Bericht door robin123 »

Voor degene onder ons die ziek zijn en nog studeren of een studie willen gaan volgen, ook op latere leeftijd, heb ik hier een handige link die je verder op weg wijst naar de wetten en regelgeving omtrent aanpassingen i.v.m. (chronische) ziekte of handicap.

Dit gaat over aanpassen van lesroosters, uitstel krijgen voor bijv. werkstukken en tentamens. De onderstaande 2 links zijn van een organisatie die voor mij erg nuttig is geweest:

www.handicap-studie.nl/

En hier is de directe link naar een brochure:

https://www.handicap-studie.nl/download ... deling.pdf


Ook voor zieke kinderen zijn er voorzieningen, zowel voor basis- als middelbaar onderwijs. Er zijn weinig kinderen met ME, maar ik was er wel een. Hier de links naar de verschillende mogelijkheden om toch onderwijs te volgen:

Nederland (kinderen):
https://www.regelhulp.nl/ik-heb-hulp-no ... ige-ziekte

Vlaanderen (kinderen):
https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/lang ... nisch-ziek


Ik wijs iedereen er wel op dat er ook wat wrijving kan zijn met de school, zowel basis-, middelbaar als hoger onderwijs. Om dit uit te weg te helpen kan je het best één vaste contactpersoon hebben die de zaken samen met je regelt. Die kunnen dan ook in de bres springen als leraren moeilijk doen.

Dit is allemaal uit ervaring en van sommige dingen had ik ook destijds al willen weten waar ik recht op had, want het heeft heel wat overtuigingskracht gekost om de leraren mee te laten werken aan mijn nogal vreemde studieverloop op de middelbare school. Het beste argument kwam vanzelf: ik haalde goede cijfers, ook al ben ik nooit een complete week op school geweest. Dat zat in elk geval mee.
Gebruikersavatar
robin123
Actief lid
Berichten: 325
Lid geworden op: 15 feb 2011, 12:12

Aanpassingen onderwijs (MBO, HBO en Universitair)

Bericht door robin123 »

Sorry, hoort onder kopje "Studie"
Wil een modje het even verplaatsen?
Alvast bedankt!

Bij deze gebeurd. Modje. :D
Plaats reactie