Dieet; gluten en ei vrij
Moderator: Moderators
Ik gebruik glutenvrije crackers van shår voor ontbijt en lunch. kosten € 1.99 en er zitten er best veel in een verpakking, ik geloof dat ik maar 1 keer in de 2 weken 5 pakken koop. Ik eet er gemiddeld 8 op een dag voor ontbijt en lunch.sterre schreef: Andere opties voor ontbijt? Joghurt ofzo?
Ik eet ze al heel lang en ben ze ook wel een keer zat maar heb nog geen vervanger.
Ik eet ze nu bij ontbijt met chocopasta ( bruin of wit en heb nu speculoos ontdekt. )
( dus speculaas koekjes smaak en is wel lekker maar maakt het wel droog )
En bij de lunch eet ik de crackers met kaas en komkommer en mayo en peper, jammie.
Of met tonijn uit blik met mayo of 3 gekookte eieren met mayo of met sandwichspread. AH merk mayo is melk en glutenvrij.
Maar ik wil s'middags met dit weer, weer soep gaan eten en dan zijn de bovengenoemde combi's weer een rare combi.
Dus soep met crackers euhhhh


Maar al met al is dat glutenvrij eten best wel duur, en stap al langzaam over op andere dingen. Maar ik ga nog geen brood eten.
En ik heb een paar keer gluten vrij brood gekocht, jakkie wat vies is dat zeg!

Er zijn bij een natuurwinkel wel glutenvrije broodjes maar die vind ik te duur.
Is wel lekker bij soep en dan kaas erover en dan in de oven.

Dear Karma, I have a list of people you missed
macaroni met hesp en kaassaus?
glutenvrije/ eivrije macaroni kopen vb van Fure&Free volkorenrijstmacaroni
http://www.purefood.nl/
kaassaus binden met maiszetmeel, gemalen kaas nakijken op gluten (er wordt bloem op gedaan omdat de gemalen kaas niet zou klonteren) als er staat zetmeel is het goed want ALS het glutenhoudend zetmeel zou zijn MOET dat er bij staan
hesp nakijken op gluten..., veel hesp wordt ingespoten
ook met philadelfia kaas of met boursin kan je lekkere saus maken, met spekjes (nakijken) of met zalm
glutenvrije/ eivrije macaroni kopen vb van Fure&Free volkorenrijstmacaroni
http://www.purefood.nl/
kaassaus binden met maiszetmeel, gemalen kaas nakijken op gluten (er wordt bloem op gedaan omdat de gemalen kaas niet zou klonteren) als er staat zetmeel is het goed want ALS het glutenhoudend zetmeel zou zijn MOET dat er bij staan
hesp nakijken op gluten..., veel hesp wordt ingespoten
ook met philadelfia kaas of met boursin kan je lekkere saus maken, met spekjes (nakijken) of met zalm
ik eet soms havermuesli van Rosies-food, ik doe er frambozen bij of perzikkenyoghurt
http://www.rosies-food.nl/Nieuws.html
haver staat dikwijls bij niet glutenvrij maar dat is door contaminatie. De meesten kunnen wel tegen haver maar als je het lang niet gegeten hebt, moet je het traag opstarten (niet te veel / dikwijls).
Bosto heeft rijstkoeken met donkere of lichte chocolade op.
http://www.rosies-food.nl/Nieuws.html
haver staat dikwijls bij niet glutenvrij maar dat is door contaminatie. De meesten kunnen wel tegen haver maar als je het lang niet gegeten hebt, moet je het traag opstarten (niet te veel / dikwijls).
Bosto heeft rijstkoeken met donkere of lichte chocolade op.
Je kan de kosten beperken door niet altijd speciale gemaakte glutenvrije producten te kopen maar te zoeken naar zaken die van nature glutenvrij zijn.
Ik kook soms ook met sausen van Sharwood, in sommige zit wel tomaat
http://www.sharwoods.com
Ik kook soms ook met sausen van Sharwood, in sommige zit wel tomaat
http://www.sharwoods.com
sommige zaken van sharwood zijn glutenvrij, op hun website stond vroeger een lijst met alle producten en alle allergenen die er al dan niet inzitten.
In België vind je een basisselectie in de supermarkt.
Ook mexicaanse gerechten kunnen glutenvrij zijn.
vb veel prodcuten van santa maria:http://www.nl.be.santamariaworld.com/js ... ny/c0b.jsp
Je kan ook veel opzoeken op http://www.livaad.nl
In België vind je een basisselectie in de supermarkt.
Ook mexicaanse gerechten kunnen glutenvrij zijn.
vb veel prodcuten van santa maria:http://www.nl.be.santamariaworld.com/js ... ny/c0b.jsp
Je kan ook veel opzoeken op http://www.livaad.nl
Amber Albarda heeft nieuw kookboek en de recepten zijn suikervrij (soms wel zoetmakers als agavestroop e.d.) en er staan glutenvrije en melkvrije recepten in.
Als je nu halfjaarabonnement op Sante neemt voor 14,95 krijg je dat kookboek er gratis bij. Dan heb je 2 vliegen in één klap. Ik heb kookboek net binnen. Heb het doorgebladerd, maar nog niet helemaal bestudeerd/gelezen. Maar wat ik zag waren leuke en hele gezonde recepten.
Als je nu halfjaarabonnement op Sante neemt voor 14,95 krijg je dat kookboek er gratis bij. Dan heb je 2 vliegen in één klap. Ik heb kookboek net binnen. Heb het doorgebladerd, maar nog niet helemaal bestudeerd/gelezen. Maar wat ik zag waren leuke en hele gezonde recepten.
Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest.
Ik heb ook een vraag... Bij PvM kwam bij mij uit het ontlastingonderzoek dat ik glutenintolerantie had. Nu ben ik twee weken bezig, maar alle klachten worden eigenlijk alleen maar erger... Continue diarree of bijna-diarree (nog net vaste vorm maar wel kramp zal ik maar zeggen, sorry voor de uitgebreide uitleg
). Ook mijn hypoglykaemie is enorm verergerd, ik wil alleen maar suiker eten en loop te trillen, duizelig etc. Dat is normaal minder erg dan nu.
Daarnaast vermoed ik dat ik allergisch ben voor de glutenvrije producten... Als ik iets eet, word ik meteen misselijk, ook al vind ik het lekker. Ik blijf daarna ook nog urenlang misselijk. Meestal is dit bij mij een teken dat het niet goed voor me is om te blijven eten. Maar goed, dat maakt dat mijn ontbijt en lunch gereduceerd wordt tot erwtensoep en rijstwafels. En met die enorme honger van me, is dat gewoon niet goed. Cashewnoten zijn een uitkomst (allergisch voor noten, alle fruit en rauwe groenten), maar ik kan niet stoppen als ik eenmaak begin, en mijn gewicht is al zo dat ik eigenlijk een paar kilo kwijt moet :p
Dus: de vraag is of het verstandig is om dit te blijven doorzetten. Wanneer merkten jullie verbetering? Zijn er meer die dit hebben (gehad)?

Daarnaast vermoed ik dat ik allergisch ben voor de glutenvrije producten... Als ik iets eet, word ik meteen misselijk, ook al vind ik het lekker. Ik blijf daarna ook nog urenlang misselijk. Meestal is dit bij mij een teken dat het niet goed voor me is om te blijven eten. Maar goed, dat maakt dat mijn ontbijt en lunch gereduceerd wordt tot erwtensoep en rijstwafels. En met die enorme honger van me, is dat gewoon niet goed. Cashewnoten zijn een uitkomst (allergisch voor noten, alle fruit en rauwe groenten), maar ik kan niet stoppen als ik eenmaak begin, en mijn gewicht is al zo dat ik eigenlijk een paar kilo kwijt moet :p
Dus: de vraag is of het verstandig is om dit te blijven doorzetten. Wanneer merkten jullie verbetering? Zijn er meer die dit hebben (gehad)?
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. ~ Martin Luther King