Dieet; gluten en ei vrij

Hier bespreken we biomedische behandelingen en medicijnen voor ME (cvs).

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
nabo
Gevorderd lid
Berichten: 1545
Lid geworden op: 12 feb 2010, 13:25

Bericht door nabo »

Glutenvrij brood is ook erg duur. dus jekunt bv vaker pap eten. p basis van rijst vlokken of amaranth vlokken of gierst vlokken. enz enz
Gebruikersavatar
sterre
Gevorderd lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:52

Bericht door sterre »

Nou getsie wat een vies brood. Zelfs geroosterd is het niet lekker. Voor een keer is het echt wel te doen hoor maar het idee om het altijd te moeten eten pfff. :( Misschien dat die rijstvlokken wat zijn? Andere opties voor ontbijt? Joghurt ofzo?
Gebruikersavatar
sterre
Gevorderd lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:52

Bericht door sterre »

Goed idee die rijstvlokken!
Melanie
Donateur
Donateur
Berichten: 7073
Lid geworden op: 04 sep 2008, 13:35

Bericht door Melanie »

sterre schreef: Andere opties voor ontbijt? Joghurt ofzo?
Ik gebruik glutenvrije crackers van shår voor ontbijt en lunch. kosten € 1.99 en er zitten er best veel in een verpakking, ik geloof dat ik maar 1 keer in de 2 weken 5 pakken koop. Ik eet er gemiddeld 8 op een dag voor ontbijt en lunch.
Ik eet ze al heel lang en ben ze ook wel een keer zat maar heb nog geen vervanger.

Ik eet ze nu bij ontbijt met chocopasta ( bruin of wit en heb nu speculoos ontdekt. )
( dus speculaas koekjes smaak en is wel lekker maar maakt het wel droog )

En bij de lunch eet ik de crackers met kaas en komkommer en mayo en peper, jammie.
Of met tonijn uit blik met mayo of 3 gekookte eieren met mayo of met sandwichspread. AH merk mayo is melk en glutenvrij.

Maar ik wil s'middags met dit weer, weer soep gaan eten en dan zijn de bovengenoemde combi's weer een rare combi.
Dus soep met crackers euhhhh :? :roll:

Maar al met al is dat glutenvrij eten best wel duur, en stap al langzaam over op andere dingen. Maar ik ga nog geen brood eten.

En ik heb een paar keer gluten vrij brood gekocht, jakkie wat vies is dat zeg! :shock:
Er zijn bij een natuurwinkel wel glutenvrije broodjes maar die vind ik te duur.
Is wel lekker bij soep en dan kaas erover en dan in de oven. :roll:
Dear Karma, I have a list of people you missed
Gebruikersavatar
sterre
Gevorderd lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:52

Bericht door sterre »

Ik ga voor de crackers en de bambix rijstvlokken 8)
Gebruikersavatar
sterre
Gevorderd lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:52

Bericht door sterre »

Iemand een idee voor een gluten en eivrije macaroni zonder tomatensaus?
elssp
Actief lid
Berichten: 158
Lid geworden op: 15 nov 2007, 14:03

Bericht door elssp »

macaroni met hesp en kaassaus?

glutenvrije/ eivrije macaroni kopen vb van Fure&Free volkorenrijstmacaroni
http://www.purefood.nl/

kaassaus binden met maiszetmeel, gemalen kaas nakijken op gluten (er wordt bloem op gedaan omdat de gemalen kaas niet zou klonteren) als er staat zetmeel is het goed want ALS het glutenhoudend zetmeel zou zijn MOET dat er bij staan

hesp nakijken op gluten..., veel hesp wordt ingespoten

ook met philadelfia kaas of met boursin kan je lekkere saus maken, met spekjes (nakijken) of met zalm
elssp
Actief lid
Berichten: 158
Lid geworden op: 15 nov 2007, 14:03

Bericht door elssp »

ik eet soms havermuesli van Rosies-food, ik doe er frambozen bij of perzikkenyoghurt

http://www.rosies-food.nl/Nieuws.html

haver staat dikwijls bij niet glutenvrij maar dat is door contaminatie. De meesten kunnen wel tegen haver maar als je het lang niet gegeten hebt, moet je het traag opstarten (niet te veel / dikwijls).

Bosto heeft rijstkoeken met donkere of lichte chocolade op.
elssp
Actief lid
Berichten: 158
Lid geworden op: 15 nov 2007, 14:03

Bericht door elssp »

Je kan de kosten beperken door niet altijd speciale gemaakte glutenvrije producten te kopen maar te zoeken naar zaken die van nature glutenvrij zijn.

Ik kook soms ook met sausen van Sharwood, in sommige zit wel tomaat
http://www.sharwoods.com
Gebruikersavatar
sterre
Gevorderd lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:52

Bericht door sterre »

Is sharwood glutenvrij? en waar koop je het?
elssp
Actief lid
Berichten: 158
Lid geworden op: 15 nov 2007, 14:03

Bericht door elssp »

sommige zaken van sharwood zijn glutenvrij, op hun website stond vroeger een lijst met alle producten en alle allergenen die er al dan niet inzitten.

In België vind je een basisselectie in de supermarkt.

Ook mexicaanse gerechten kunnen glutenvrij zijn.
vb veel prodcuten van santa maria:http://www.nl.be.santamariaworld.com/js ... ny/c0b.jsp

Je kan ook veel opzoeken op http://www.livaad.nl
Gebruikersavatar
sterre
Gevorderd lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:52

Bericht door sterre »

Oke thanks!
yoyo
Actief lid
Berichten: 232
Lid geworden op: 06 apr 2011, 19:40

Bericht door yoyo »

Amber Albarda heeft nieuw kookboek en de recepten zijn suikervrij (soms wel zoetmakers als agavestroop e.d.) en er staan glutenvrije en melkvrije recepten in.
Als je nu halfjaarabonnement op Sante neemt voor 14,95 krijg je dat kookboek er gratis bij. Dan heb je 2 vliegen in één klap. Ik heb kookboek net binnen. Heb het doorgebladerd, maar nog niet helemaal bestudeerd/gelezen. Maar wat ik zag waren leuke en hele gezonde recepten.
Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest.
Gebruikersavatar
sterre
Gevorderd lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:52

Bericht door sterre »

dankje voor de tip.
Heb vanmiddag pap gegeten nou na een uur had ik alweer trek.
Toen van die rijstwafels gegeten met caramel nou dat is ook niet echt een vuller. Ik heb echte voeding nodig, vezels maarja voor alles heb ik een intollerantie helaas. :?
Eressea
Moderator
Moderator
Berichten: 1597
Lid geworden op: 26 apr 2006, 18:09
Contacteer:

Bericht door Eressea »

Ik heb ook een vraag... Bij PvM kwam bij mij uit het ontlastingonderzoek dat ik glutenintolerantie had. Nu ben ik twee weken bezig, maar alle klachten worden eigenlijk alleen maar erger... Continue diarree of bijna-diarree (nog net vaste vorm maar wel kramp zal ik maar zeggen, sorry voor de uitgebreide uitleg :roll:). Ook mijn hypoglykaemie is enorm verergerd, ik wil alleen maar suiker eten en loop te trillen, duizelig etc. Dat is normaal minder erg dan nu.

Daarnaast vermoed ik dat ik allergisch ben voor de glutenvrije producten... Als ik iets eet, word ik meteen misselijk, ook al vind ik het lekker. Ik blijf daarna ook nog urenlang misselijk. Meestal is dit bij mij een teken dat het niet goed voor me is om te blijven eten. Maar goed, dat maakt dat mijn ontbijt en lunch gereduceerd wordt tot erwtensoep en rijstwafels. En met die enorme honger van me, is dat gewoon niet goed. Cashewnoten zijn een uitkomst (allergisch voor noten, alle fruit en rauwe groenten), maar ik kan niet stoppen als ik eenmaak begin, en mijn gewicht is al zo dat ik eigenlijk een paar kilo kwijt moet :p

Dus: de vraag is of het verstandig is om dit te blijven doorzetten. Wanneer merkten jullie verbetering? Zijn er meer die dit hebben (gehad)?
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. ~ Martin Luther King
Plaats reactie