Je hebt absoluut geen karne melk nodig om zuurkool te maken.
Alleen witte kool en wat zout (en veel geduld). Je kunt er wel veel zaken bijdoen maar dit interesseert me voorlopig niet. Ben trouwens ook caseïne intolerant.
De bereidingswijze voor het zelf maken van zuurkool is makkelijk te vinden op google. Je hebt zelfs geen Keulse pot nodig, alleen een grote emmer met deksel die je af en toe vlug eens lucht.
Volgens de stoelgang analyse van DML heb ik 0.00 lactobacillen in mijn dikke darm. Dus is er rationeel gezien wel een mogelijks voordeel van het eten van zuurkool in mijn geval.
Als ik aan gefermenteerd zuurkool raak, zal ik eraan beginnen.
Het is alvast te koop op internet, doch zullen de shipping costs wrs wel de pan uit swingen.
Onderstaand een lijst met organische zuurkool
http://www.red23.co.uk/Raw-Sauerkraut-O ... p_163.html
http://www.azurestandard.com/shop/product/4133/
http://www.rejuvenative.com/products/sa ... auerkraut/
http://www.edenfoods.com/store/product_ ... venmm6fuq2
http://www.culturedprobiotics.co.uk/pro ... 750g-.html
http://www.rawhealth.uk.com/product-562-7.html
http://www.peak-nutrition.co.uk/brand/b ... Dgod_QMAWA
Het is dus wel effectief te koop in bokaal of pot.
Getuigenis van iemand die met zuurkool van haar rosacea af raakte.
http://www.rosaceagroup.org/The_Rosacea ... sauerkraut!
Oja zuurkool in een zakje in de supermarkt is niet gefermenteerd!!!
Dit wordt op het laatst toch steeds gepasteuriseerd zodat- zelf als het gefermenteerd is geweest- er geen levende bacteriën in zitten.