Dieet Christine Tobback
Moderator: Moderators
Bij mij heeft het dieet van Tobback niet geholpen. Ik heb het uiteindelijk zes weken volgehouden. Ik mocht het dieet uitbreiden, maar ik voelde me gewoon iedere dag even slecht, dus ik kon met geen mogelijkheid zeggen of iets invloed had of niet. Nu houd ik me voor 95% aan het dieet dat bij DML via het bloed getest is en hoop dat dat toch uiteindelijk resultaat oplevert op een of andere manier.
Be warned. De E-spirocheet veroorzaakt E-lyme, is kritiek resisitent en onuitroeibaar. Heeft uw forum E-lyme? Let op buitensproige quotes
- dullegreet
- Actief lid
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39
Wat het dieet van tobback betreft, ik ben er nu zo'n dikke 2 maand mee bezig en weet niet goed wat ik er moet van denken. soms heb ik de indruk dat ik er eerder slechter dan beter van ben geworden, want eens je het eliminatiedieet gedaan hebt reageer je nog veel heftiger op alles wat slecht voor je is. En het is niet evident om uit te vinden wat allemaal slecht is, dus ben ik bijna continu ziek.
Na de eerste maand heeft ze er bij mij ook nog gluten uitgehaald omdat ik vreselijk pijn had in zowat al mijn gewrichten, wat ik er voor niet zo erg had, en dat had vlg haar niets met histamine te maken. Maar veel haalt dat precies ook niet uit, behalve dat ik nu quasi niets meer mag eten......
Na de eerste maand heeft ze er bij mij ook nog gluten uitgehaald omdat ik vreselijk pijn had in zowat al mijn gewrichten, wat ik er voor niet zo erg had, en dat had vlg haar niets met histamine te maken. Maar veel haalt dat precies ook niet uit, behalve dat ik nu quasi niets meer mag eten......
Dieet is ook heel moeilijk en de eerste weken, kan het slechter gaan door de ontgifting die er gebeurt.
En ook heel herkenbaar dat je idd feller reageert op dingen waar je allergisch aan bent.
Maar als je niet dieet gaat het ook allemaal erger worden, hoor, dus, veel keuze hebben we niet, he.
k las een ergens: "Je kan het vergelijken met een sigaret roken, als je rookt, is het slecht voor je lichaam, maar je voelt er niets van. Maar als je stopt met roken, vb. een maand of 2 en je trekt dan nog es aan een sigaret, dan ben je ook duizelig. Je reageert er feller op."
En ook heel herkenbaar dat je idd feller reageert op dingen waar je allergisch aan bent.
Maar als je niet dieet gaat het ook allemaal erger worden, hoor, dus, veel keuze hebben we niet, he.
k las een ergens: "Je kan het vergelijken met een sigaret roken, als je rookt, is het slecht voor je lichaam, maar je voelt er niets van. Maar als je stopt met roken, vb. een maand of 2 en je trekt dan nog es aan een sigaret, dan ben je ook duizelig. Je reageert er feller op."
Vroeger besefte je niet dat je reageerde op al die zaken. Het is pas nadat je echt ziek bent dat je helemaal alert bent geworden op alle mogelijke signalen.
Voorbeeld: ik werkte maar voelde me doodziek. Toen crash en na enkele maanden ontdek ik dat pijn in mijn heup anders aanvoelt dan pijn in de schouder. Daarvoor deed alles pijn.
Met de voeding is dat nu hetzelfde. Ik merk dat ik bv wel een geroosterde boterham (spelt) kan eten maar op dezelfde dag geen spagetti of tomatensaus erbij. Vroeger had ik alleen maar hoofdpijn, dag in dag uit. Nu mindert het naargelang ik voorzichtig ben maar o wee als ik één snoepje eet. Migraine gegarandeerd.
Er schiet inderdaad niet veel over en ik zoek nog steeds een (orthomolecullaire) dietist (omgeving Antwerpen) die me kan adviseren over hoe ik eventuele tekorten kan vermijden en toch gevarieerd kan eten. Adressen welkom!
Ik zal wel gek zijn, ik heb vandaag zaadjes gekocht in het tuincenter om de hoek voor een moestuin ... die ik nog niet heb.
De prijzen in de winkels schieten de pan uit, alles is zo bespoten en ik heb een enorme tuin/weiland waar de mollen naar hartelust graven.
Misschien krijg ik mijn buurman zover dat hij een lapje grond komt omploegen, ik steek de zaadjes in de stekdoosjes en tegen dat ze hun kopje boven de aarde uitsteken hoop ik mijn zonen warm te hebben gemaakt om ze in de tuin te planten.
Maar eerst de buurman gaan charmeren in mijn kamerjas.
Ik zou zeggen, als dat dieet je zo slecht bevalt, moet je toch eens navragen hoe dat komt. Het mag geen strafexpeditie worden. De bedoeling is dat je er beter van wordt. Als de nadelen groter zijn dan de voordelen, is het verkeerd uitgebalanceerd. Net zoals bij medicatie.
Voorbeeld: ik werkte maar voelde me doodziek. Toen crash en na enkele maanden ontdek ik dat pijn in mijn heup anders aanvoelt dan pijn in de schouder. Daarvoor deed alles pijn.
Met de voeding is dat nu hetzelfde. Ik merk dat ik bv wel een geroosterde boterham (spelt) kan eten maar op dezelfde dag geen spagetti of tomatensaus erbij. Vroeger had ik alleen maar hoofdpijn, dag in dag uit. Nu mindert het naargelang ik voorzichtig ben maar o wee als ik één snoepje eet. Migraine gegarandeerd.
Er schiet inderdaad niet veel over en ik zoek nog steeds een (orthomolecullaire) dietist (omgeving Antwerpen) die me kan adviseren over hoe ik eventuele tekorten kan vermijden en toch gevarieerd kan eten. Adressen welkom!
Ik zal wel gek zijn, ik heb vandaag zaadjes gekocht in het tuincenter om de hoek voor een moestuin ... die ik nog niet heb.
De prijzen in de winkels schieten de pan uit, alles is zo bespoten en ik heb een enorme tuin/weiland waar de mollen naar hartelust graven.
Misschien krijg ik mijn buurman zover dat hij een lapje grond komt omploegen, ik steek de zaadjes in de stekdoosjes en tegen dat ze hun kopje boven de aarde uitsteken hoop ik mijn zonen warm te hebben gemaakt om ze in de tuin te planten.
Maar eerst de buurman gaan charmeren in mijn kamerjas.
Ik zou zeggen, als dat dieet je zo slecht bevalt, moet je toch eens navragen hoe dat komt. Het mag geen strafexpeditie worden. De bedoeling is dat je er beter van wordt. Als de nadelen groter zijn dan de voordelen, is het verkeerd uitgebalanceerd. Net zoals bij medicatie.
Ik vond het dieet slecht. Ik kon daarvoor veel meer eten dan nu. Door het dieet reageerde ik zo erg op alles, dat ik nu enkel nog rijst en groenten kan eten. En ik voel me geen sikkepit beter, maar kan wel niet gevarieerd meer eten. Als ik nu iets eet wat vroeger wel kon, heb ik diarree en lig ik een hele nacht wakker. Was ik er maar niet mee begonnen...
- dullegreet
- Actief lid
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39
ik weet het ook niet goed meer hoor. We hadden gisteren een brunch, dus nogal veel gegeten wat niet mocht, wel 2 daosins genomen er voor......resultaat, de ganse avond diarree en doodop. Vroeger was ik ook dagen doodop en ziek zonder dat ik een reden wist, waarschijnlijk door verkeerde voeding dus, maar nu ben ik het continu, het is gewoon verergerd want ik kan nu niks meer eten......
ik heb de voedselintolerantietest gedaan vorig jaar in een labo in luik en ga hem eind april terug doen bij DML als ik naar tobback moet. Als ik tegen dan niet aantoonbaar beter ben ga ik mij gewoon aan de gevonden intoleranties houden zoals de maanden voor ik met het dieet van tobback begon want dit is echt geen leven meer ......en mij laten testen op glutenintolerantie, want dat heeft ze er ook nog bij gedaan ................
ik heb de voedselintolerantietest gedaan vorig jaar in een labo in luik en ga hem eind april terug doen bij DML als ik naar tobback moet. Als ik tegen dan niet aantoonbaar beter ben ga ik mij gewoon aan de gevonden intoleranties houden zoals de maanden voor ik met het dieet van tobback begon want dit is echt geen leven meer ......en mij laten testen op glutenintolerantie, want dat heeft ze er ook nog bij gedaan ................
Hey mede –diëters
Ik vind het volgen van het dieet ook erg moeilijk en frustrerend. Ik volg het nu zo’n 4 maanden en nu moet ik het zelfs nog strikter volgen dan in het begin… ik heb nog niets kunnen toevoegen, in tegendeel, ik heb nog extra moeten weglaten (o.a. koolhydraatarm eten, salycilaten,…)
Ik wou even reageren op het gebruik van DAOSIN. De laatste keer dat ik bij Christine tobback was legde ze uit dat Daosin nemen enkel helpt als je voeding eet die rijk is aan histamine of die veel histamine vrij maken (bv. Kruiden, chocolade, alcohol, noten, tomaten,…) Daosin helpt dan het lichaam de histamine te neutraliseren.
Als je dus voeding eet die voor jou niet goed zijn (bv. Lactose, caseïne, gluten, te vet, te suikerrijk,…) heeft Daosin daar geen effect op en kan je dus toch ziek worden…
groetjes, Ellen

Ik vind het volgen van het dieet ook erg moeilijk en frustrerend. Ik volg het nu zo’n 4 maanden en nu moet ik het zelfs nog strikter volgen dan in het begin… ik heb nog niets kunnen toevoegen, in tegendeel, ik heb nog extra moeten weglaten (o.a. koolhydraatarm eten, salycilaten,…)
Ik wou even reageren op het gebruik van DAOSIN. De laatste keer dat ik bij Christine tobback was legde ze uit dat Daosin nemen enkel helpt als je voeding eet die rijk is aan histamine of die veel histamine vrij maken (bv. Kruiden, chocolade, alcohol, noten, tomaten,…) Daosin helpt dan het lichaam de histamine te neutraliseren.
Als je dus voeding eet die voor jou niet goed zijn (bv. Lactose, caseïne, gluten, te vet, te suikerrijk,…) heeft Daosin daar geen effect op en kan je dus toch ziek worden…
groetjes, Ellen
Mij heeft het dieet heel goed geholpen. Het was zwaar dat wel en de eerste 5 weken had ik weinig effect. Daarna heeft ze het strenger gemaakt en mocht ik ook geen gluten meer eten en daarna ben ik stukken beter geworden. Bleek dat ik niet tegen bepaalde soort broodverbeteraars kan. Eens gestopt met industrieel brood te eten was mijn jarenange diarree vrijwel weg. Ook bleek dat ik van yoghurt spierpijn krijg.
Of ik slechter tegen andere dingen kan sindsdien, weet ik eigenlijk niet, omdat ik er daarvoor nooit mee bezig was, maar als ik nu brood durf te eten reageer ik er in ieder geval veel heftiger op dan toen ik het vrijwel dagelijks at.
Groetjes,
Katia
Of ik slechter tegen andere dingen kan sindsdien, weet ik eigenlijk niet, omdat ik er daarvoor nooit mee bezig was, maar als ik nu brood durf te eten reageer ik er in ieder geval veel heftiger op dan toen ik het vrijwel dagelijks at.
Groetjes,
Katia
- dullegreet
- Actief lid
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 03 okt 2007, 12:39
@kepjalief : ja, van die daosin wist ik het dat het enkel helpt tegen histamine, dus niet tegen gluten, lactose etc.
@katia : het weglaten van gluten heeft bij mij ook een effect op mijn darmen, denk ik toch, maar ik krijg er wel constipatie van ........wat dan ook weer lastig is. Ik scoorde in mijn bloedtest nochtans maar heel licht op tarwe en rogge en had nooit proberen ondervonden met brood .......
Het probleem is dat ik quasi niet kan opbouwen bij het dieet. Elke keer als ik er iets probeer bij te doen is het mis, en dan moet ik weer 5 dagen wachten.....zo, gaat het heel traag vooruit hé, zeker als je met een echtgenoot zit die in het weekend dan eens wil gaan eten of vrienden vragen en dan eet je gegarandeerd één en ander mis.....en dan moet je na elk weekend weer 5 dagen wachten voor je iets anders kan uittesten
.
@katia : het weglaten van gluten heeft bij mij ook een effect op mijn darmen, denk ik toch, maar ik krijg er wel constipatie van ........wat dan ook weer lastig is. Ik scoorde in mijn bloedtest nochtans maar heel licht op tarwe en rogge en had nooit proberen ondervonden met brood .......
Het probleem is dat ik quasi niet kan opbouwen bij het dieet. Elke keer als ik er iets probeer bij te doen is het mis, en dan moet ik weer 5 dagen wachten.....zo, gaat het heel traag vooruit hé, zeker als je met een echtgenoot zit die in het weekend dan eens wil gaan eten of vrienden vragen en dan eet je gegarandeerd één en ander mis.....en dan moet je na elk weekend weer 5 dagen wachten voor je iets anders kan uittesten

@ Katia
je zegt dat je niet tegen industrieel brood kan en bepaalde
broodverbeteraars
maar zitten die ook niet in glutenvrij brood dat je koopt ?
Eet je dan helemaal niks meer van brood ?
En wat met GLV cracottes, die lust ik wel,= een snoepje met wat confituur op! Lukt je dat ook niet ?
Glutenvrij zelf bakken lukt mij niet en ik heb toch wel graag
elke dag een boterhammeke;
groetjes,
je zegt dat je niet tegen industrieel brood kan en bepaalde
broodverbeteraars
maar zitten die ook niet in glutenvrij brood dat je koopt ?
Eet je dan helemaal niks meer van brood ?
En wat met GLV cracottes, die lust ik wel,= een snoepje met wat confituur op! Lukt je dat ook niet ?
Glutenvrij zelf bakken lukt mij niet en ik heb toch wel graag
elke dag een boterhammeke;
groetjes,
@ Mira: Ik heb nog maar 1 soort gekocht brood ontdekt waar ik tegen kan en dat is dat van Damhert (toevallig glutenvrij maar de gluten zelf zijn op zich geen probleem) Ik kan wel tegen zelfgebakken brood, dus mijn vader bakt af en toe een brood voor mij. Maar ik eet tegenwoordig heel weinig brood. Denk dat de jaren iets eten waar ik eigenlijk (zonder het te weten) niet tegen kon, mijn de zin wat ontnomen heeft, want ik ben eigenlijk nooit een echte broodfan geweest 
Cracotten gaan gelukkig wel, denk dat het 1 vd rijsmiddelen is waar ik niet tegen kan, want sommige soorten pizza, vooral met een dikke bodem, kan ik ook niet tegen. Eet dus geregeld rijstwafels en aanverwanten.
Groetjes,
Katia

Cracotten gaan gelukkig wel, denk dat het 1 vd rijsmiddelen is waar ik niet tegen kan, want sommige soorten pizza, vooral met een dikke bodem, kan ik ook niet tegen. Eet dus geregeld rijstwafels en aanverwanten.
Groetjes,
Katia