Klinkt dit bekend?

Hier kan je vragen stellen over symptomen en veelvoorkomende kwalen die bij ME voorkomen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
stefan
Beginner
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jun 2009, 21:56

Klinkt dit bekend?

Bericht door stefan »

Hoi,

Graag had ik jullie mening geweten: ik heb sinds een paar jaar last van regelmatig terugkerende vermoeidheid, die ik vooral beschrijf als geestelijke vermoeidheid.
Ik heb een vrij stresserende job, die ik wel graag uitoefen en doe ook veel aan sport.
De laatste tijd doe ik 2 x 2u gevechtssport per week en nog eens 2 andere dagen per week dat ik fitness doe. Het laatste jaar heb ik zeer veel stress ervaren door oa burengerucht, waardoor ik nooit echt helemaal tot rust kon komen. Ik ben wel verhuisd ondertussen.

Maar overdag heb ik het zeer moeilijk om me te concentreren, voel ik me dikwijls futloos en gaap ik abnormaal veel. Ik moet wel zeggen dat mijn slaapkwaliteit niet altijd even goed is. Het rare is, dat ik tijdens fysieke inspanningen me beter voel, net of de zuurstoftoevoer in het bloed zorgt voor extra energie.

Heb al een hele resem testen laten doen, ook al een paar keer een specialist in vermoeidheidsverschijnselen bezocht en zij denkt aan autonome dysfunctie en is ervan overtuigd dat het niets te maken heeft met CVS, gezien ik wel hoge niveau’s van sport aan kan. Ik ben in het verleden wel behandeld voor paniekaavallen en chronische hyperventilatie.

Maar zoals gezegd, ik voel me wel veel moe en het gevoel dat je wat in een ‘waas’ leeft en niet helder kan denken. Het rare is dat dit wat cyclisch verloopt met dikwijls onvoldoende energie in de namiddag en meer direct na het sporten. Tijdens het sporten stopt het gapen meestal ook volledig. Ook raar, ik moet door een blessure gedwongen rust houden en ik merk dat de vermoeidheid nog steeds hetzelfde patroon volgt, ook al heb ik heel de dag gerust.

Klinkt dit jullie als ervaringsdeskundigen vertrouwd in de oren?
Gebruikersavatar
Jazzie
Gevorderd lid
Berichten: 1400
Lid geworden op: 13 okt 2005, 09:06

Klinkt dit bekend?

Bericht door Jazzie »

Als ik je verhaal zo lees, denk ik eerlijk gezegd ook niet dat het iets met CVS te maken heeft.
Bij CVS heb je geen regelmatig terugkerende moeheid, maar voortdurende moeheid. Vanaf het opstaan tot het naar bed gaan. En van inspanning voelt iemand met CVS zich niet beter, maar slechter.
Ik ben natuurlijk geen arts, maar jouw verhaal klinkt mij meer in de oren als een soort overspannenheid eventueel gecombineerd met een slaapstoornis.
Gebruikersavatar
Hermine
Oud-medewerker
Berichten: 1383
Lid geworden op: 13 feb 2009, 18:36
Locatie: Brasschaat

Bericht door Hermine »

Nee, dit lijkt me ook totaal geen ME/CVS te zijn.

Misschien kan het volgende je helpen?

http://www.cvs-online.nl/modules.php?op ... =0&thold=0
Wat wenkt is de creatieve geest van het onbekende.
Gebruikersavatar
Lijntje
Actief lid
Berichten: 429
Lid geworden op: 06 dec 2008, 20:46

Bericht door Lijntje »

Inderdaad, bij CVS zou de vermoeidheid door de inspanning juist erger moeten worden. Dus niet dat je door het sporten je beter gaat voelen.
Je hebt dus, gelukkig voor je, geen CVS.
Hopelijk mag het andere dat je hebt ook meevallen en goed te verhelpen zijn.

Succes ermee en beterschap gewenst.
Plaats reactie