Vermoeidheidcentrum Lelystad (VCL)

Hier bespreken we biomedische behandelingen en medicijnen voor ME (cvs).

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
jhanne
Actief lid
Berichten: 341
Lid geworden op: 23 nov 2017, 15:52

Bericht door jhanne »

floortje28 schreef:Internist dr Joris Vernooij doet poli in Lelystad en De Bilt https://vermoeidheidenpijncentrum.nl/we ... moeidheid/ http://pijnhoeftniet.nl/vermoeidheid-pijncentrum.html
Pijn http://pijnhoeftniet.nl/medicijnen.html Het pakket aan medicijnen wat aan ME patienten wordt voorgeschreven door Visser Vermeulen Vernooij Koning is in veel gevallen een behoorlijk pakket en veel mensen gebruiken verschillende soorten pijnmedicatie en slaapmedicatie.
Opiaten (of opioiden) zijn middelen die worden ingezet bij hevige pijn. Opiaten veroorzaken pijnstilling maar kunnen ook vervelende bijwerkingen met zich meebrengen zoals misselijkheid, sufheid, ernstige verstopping van de darmen en afhankelijkheid. Voorbeelden: tramadol (Tramal®), morfine (Kapanol®, MS Contin®), codeïne, methadon (Symoron®), nicomorfine (Morzet®) en hydromorfon (Palladon®).
Slaapmedicatie als https://www.nhg.org/standaarden/volledi ... apmiddelen en melatonine mirtazapine amitriptyline.

Mensen moeten zich leren afvragen en er over leren nadenken of je wel veel medicatie wilt nemen.
Opiaten epidemie in VS https://www.mediwietsite.nl/ouderen-ver ... /[quote]In Nederland liggen die cijfers lager, maar relatief gezien zijn ze even schokkend. Er zijn een half miljoen mensen die dagelijks slaap- of kalmeringsmiddelen gebruiken. Een op de zes á zeven vrouwen gebruikt de verslavende middelen gemiddeld zo’n 12 tot 20 jaar lang. Dat is twee keer meer dan het gebruik van de mannelijke populatie. Jaarlijks sterven er 200 mensen en raken er 20.000 gewond door ongevallen te wijten aan kalmerings-middelen.
Er zijn andere mogelijkheden als medicinale cannabis-/wietolie of CBD olie. Studie: 93% patiënten heeft liever cannabis dan pillen https://www.mediwietsite.nl/studie-pati ... is-pillen/
‘Full spectrum’-wietolie meest effectief tegen chronische pijn https://www.mediwietsite.nl/full-spectr ... sche-pijn/
Hoe cannabis ME kan behandelen https://sensiseeds.com/nl/blog/hoe-cann ... droom-cvs/[/quote]

dank Floortje, voor deze info,

ik ben dankbaar dat ik het eerste zware stuk zo goed als zonder medicijnen ben doorgekomen, krijg nu steeds meer het gevoel dat dat een heel goede keuze is geweest. Hoewel ik toen ik in dat bed lag te verrekken van de pijn me wel eens heb afgevraagd of ik dan toch maar aan de pillen moest. Ik hoop niet dat ik ooit weer door zo'n periode hoef.
Gebruikersavatar
jhanne
Actief lid
Berichten: 341
Lid geworden op: 23 nov 2017, 15:52

Bericht door jhanne »

b12 tabletjes, sport, psycholoog, diëtist
juist...B12 kan je ook op eigen glegenheid aanschaffen, sport is onmogelijk ( 1 x per dag de trap, afwassen en eten klaarmaken, soms eens douchen is topsport hier) psycholoog wil ik niet en vind ik ook onzin. Dieet heb ik zelf uitgevogeld na decennia daar gaat niemand me verder nog wat nuttigs over vertellen...
Gebruikersavatar
semma
Gevorderd lid
Berichten: 1448
Lid geworden op: 23 nov 2011, 03:15

Bericht door semma »

Het VCL gaf me bij de intake gelijk een zak vol mee en daarin waren 2 slaapmiddelen, die in lage dosis genomen moest worden. Het hielp, maar ik vroeg me af hoe het werkte. Dat kostte me enige moeite, maar de een onderdrukt de neurologie en de ander de schildklier. Moet Vernooij zeuren over medicatie meegeven.

Tot mijn spijt is Bloem gestopt met het supplement waar o.a. carnitine in zit.
.
Plaats reactie