Prostaglandine E2 (PGE2) en andere ontstekingsbevorderende stoffen worden gemaakt van aranchidonzuur, wat alleen voor komt in dierlijke vetten. Ik denk dat een dieet zonder dierlijke vetten nuttig is om je PGE2 te verlagen (wel B12 bij slikken).l schreef: Weet er iemand hoe de prostaglandine waarde te doen zakken? bij mij zakt hij niet ondanks deze zou moeten zakken na aB kuur
Daarnaast is het belangrijk om je insuline zo laag mogelijk te houden (insuline bevorderd de omzetting van DGLA in aranchidonzuur).
Verder denk ik dat het belangrijk is om de enzymen phospholipases A2 en C te remmen. Dit kan volgens mij met b.v. minocycline, doxycycline, (hydroxyl)chloroquine, cortisol of lithium.
Als laatste hebben we nog de prostaglandine-remmers die niet alleen de goede maar ook de slechte prostaglandines remmen wat dan kan resulteren in een maagzweren of nierfalen bij mensen met een laag bloedvolume. Dus oppassen met hoge dosis prostaglandine remmers!