Mijn natuurarts gelooft niet in ME !

Stel hier je vragen omtrent ME (cvs) en help elkaar verder.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
tress
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 mei 2011, 16:10

Mijn natuurarts gelooft niet in ME !

Bericht door tress »

Hoi,

Gisteren een natuurarts bezocht...(staat goed aangeschreven)dus ik had heel veel hoop !
Ik heb al mijn klachten bij hem neergelegd o.a ook dat ik een B12 probleem heb en daar iedere week een injectie voor krijg,zo ook dat ik een behoorlijk carnitene tekort had en dat nu ook slik. Hij was verbaasd dat ik geen foliumzuur slikte,want dat bevorderd de B12 opname.
Hij heeft ook in mijn iris/ogen gekeken en zag dat mijn lever,gal en milt en mijn maag niet goed fuctioneren...mijn milt nog maar een klein beetje werkt en dat juist je milt voor energie zorgt. Dus mijn hele stofwisseling is niet goed. Nu heb ik dus 2 jaar geleden ook pfeiffer opgelopen en hij zegt dat ik daar ook nog steeds last van kan hebben ! Mijn internist heeft de diagnose ME gegeven en daar moest ik het meedoen ! Vertelde dit ook de natuurarts en die was heel negatief over ME...hij zei,alle artsen die geen oplossing hebben,die hangen hier hun jas aan op...ik geloof niet in ME !!! Alle klachten die bij ME horen heb ik ! Wie spreekt nu de waarheid en wie heeft er ervaring met natuurartsen ?

Tress
Gast

Mijn natuurarts gelooft niet in ME !

Bericht door Gast »

hoi tress,

je natuurarts neemt je wèl serieus qua klachten
ik heb geen ervaring met natuurartsen
maar ik denk dat hij het wel goed bedoelt, maar het een beetje rottig verwoordt
het is toch ook zo dat als(veel) specialisten je klachten niet kunnen verhelpen ze het dan maar ME noemen? en je verder loslaten,en zoek het maar uit
ik zou me niet zo druk maken om deze reactie, zolang hij maar zijn best doet om je te helpen, want hij neemt je wel serieus
mieshka
Gevorderd lid
Berichten: 823
Lid geworden op: 30 nov 2011, 17:03

Mijn natuurarts gelooft niet in ME !

Bericht door mieshka »

Wat Brandy zegt. ME is 'maar' een etiket. De natuurarts gelooft misschien niet in dat etiket, maar hij neemt wel je klachten serieus. Hij heeft het over lichamelijke oorzaken en niet over tussen de oren geneuzel. Ik zou me dus niet druk maken om zo'n uitspraak.

Welke onderzoeken/behandelingen stelt hij verder voor?
Gebruikersavatar
daisy86
Actief lid
Berichten: 303
Lid geworden op: 04 mar 2012, 19:24

Mijn natuurarts gelooft niet in ME !

Bericht door daisy86 »

Mij is ook al een paar keer verteld door mensen dat ME eenzelfde soort etiket is als bijv. prikkelbare darm syndroom. Een groep mensen die grotendeels overeenkomende symptomen hebben, maar waar ze niet van weten wat het precies is en waarbij bepaalde gangbare aandoeningen zijn uitgesloten.
Ik snap wel dat het niet leuk is om te horen, vond ik ook niet, maar er zit eigelijk wel wat in.
Gelukkig neemt hij je klachten wel serieus, hij zegt dus niet dat jou ziekzijn niet bestaat, maar hij bedoeld denk ik te zeggen dat ME geen ziekte is, maar meer een verzamelnaam.
Gebruikersavatar
tress
Beginner
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 mei 2011, 16:10

Mijn natuurarts gelooft niet in ME !

Bericht door tress »

O, maar ik geloof ook zeker dat hij de klachten serieus neemt,vond het ook een hele symphatieke
man...alleen kan ik mij gewoon niet voorstellen dat je via je ogen een diagnose kan stellen,waarom kan een internist dit dan niet ! Waarom heeft de internist niet kunnen vinden wat de natuurarts wel vind ? En is ME nou een virus of is ME inderdaad een verzamelnaam van allemaal klachten ????

Er zijn al heel wat fouten gemaakt door de huisartsen die ik had...b.v hebben ze mij jaren met B12 tekort rond laten lopen,is ontlasting zoek geraakt,waarvan ze later zeiden,nou ja was ook niet echt belangrijk,mijn dochter b.v met spoed naar het ziekehuis is gebracht omdat ze de menigokokken had,( de sepsis variant)...de dokter dacht aan een zware griep...Mijn vader had een ernstige hersentumor,de huisarts had gezegd en ook op het ziekehuis u heeft een tia gehad,komt goed ! Hij is na 8 weken overleden. Mijn oma b.v kreeg kalmeringstabletjes omdat ze volgens de huisarts last had van hyperventilatie,maar bleek later,ze had een hartinfact gehad !
Dus ja vandaar mijn twijfel over welke arts dan ook !!!

Ik behoor absoluut niet tot de klaagjurken,maar wil mij zo graag fit voelen...vooral voor de kids ! Want een moeder vaak op de bank of in bed is niet leuk,ook wil ik graag nog heel veel ondernemen,zonder mij dan weer dagen dodelijk vermoeid te voelen !

Tress
Gast

Mijn natuurarts gelooft niet in ME !

Bericht door Gast »

nou ik kan me goed voorstellen dat je artsen niet meer zo vertrouwdt met zo'n geschiedenis
mijn ervaring:altijd zelf alert blijven.
ik ben zo'n 15 jaar geleden naar een iriscopist geweest,(eenmalig) en hij vertelde mij toen(ik kwam daar alleen voor pms klachten)dat ik hèèl goed op mijn immuunsysteem moest letten!
had toen al hypotheroide(wat pas veel later aan het licht kwam)paar jaren later boezemfibrilleren, heb ik nu nog regelmatig last van,(14 jaar) en sle achtige klachten(reuma,7 jaar)
dus tja..hij heeft wel gelijk gekregen...
als je al lang ME klachten hebt, en eindelijk stelt iemand de diagnose ME, ben je in eerste instantie blij, eindelijk een diagnose, maar dan komt de klap, niemand weet nog hoe het op te lossen, zoek het maar uit,
jouw natuurarst zegt dat ME niet bestaat, hij probeert nu dus de oorzaak te vinden, en deze op te lossen, dus geeft het een kans
probeer regelmaat te vinden in je dag, na een klusje rusten, etc. maar ik besef dat dat niet gemakkelijk is met kleine kinderen
sterkte ermee
Plaats reactie