Wie weet een lekker gluten en eivrij broodrecept wat niet mislukt?
Omdat ik het glutenvrije brood niet lekker vind zit ik eraan te denken om zelf brood te gaan bakken. Alleen nu nog een recept.
Groetjes,
Sterre
Gluten en eivrij broodrecept
Moderator: Moderators
Gluten en eivrij broodrecept
Dat zal niet moeilijk zijn, gewoon gist en wat glutenvrij bloem (bijv. boekweit en rijstmeel) met water in de juiste verhoudingen. En kwestie van zoeken bij Google. Ei zit sowieso bijna nooit in of op brood.
Als je eenmaal een recept hebt, dan is het wel het beste - heb ik me laten vertellen - om het gl. vrije brood kort te bakken, kan in een halfuurtje. Gewoon halfjes maken.
Als je eenmaal een recept hebt, dan is het wel het beste - heb ik me laten vertellen - om het gl. vrije brood kort te bakken, kan in een halfuurtje. Gewoon halfjes maken.
Gluten en eivrij broodrecept
kijk eens op forum coeliakie
Gluten en eivrij broodrecept
Bij "De Tuinen" hebben ze een hele glutenvrije afdeling, ook met broodmeel, pannenkoeken mix, pizza-bodems..noem maar op, echt geweldig!
Gluten en eivrij broodrecept
Hoe kan je ik iers sodabrood maken zonder zuivel?
http://www.kookjij.nl/recept-traditioneel-iers-brood
Ingrediënten
450 g volkorenmeel
2 tl natriumbicarbonaat
4 dL karnemelk
1 tl zoutZout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het meel in een kom en roer het natriumbicarbonaat en het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden.
2. Schenk geleidelijk de karnemelk in het kuiltje en klop het meel rustig vanaf de rand naar het midden, zodat er een zacht maar niet-plakkerig deeg ontstaat.
3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het in 5 minuten soepel. Vorm er een cirkel van (20 cm) en leg deze op een ingevette bakplaat.
4. Kerf een diep kruis in het deeg. Bak het brood 30-35 minuten, of tot het iets gerezen en gaar is. Laat het brood even afkoelen op een rooster voor u het serveert.
Dit recept is toegevoegd op: 25-08 2007
Dit traditionele brood bevat geen gist en hoeft dus ook niet te rijzen: kortom, het is snel en makkelijk te maken. Het brood is het lekkerst op de dag dat het gebakken is en nóg lekkerder als het nog warm is. Neem er eens eentje mee op een picknick en geef er kaas en salades bij.
http://www.kookjij.nl/recept-traditioneel-iers-brood
Ingrediënten
450 g volkorenmeel
2 tl natriumbicarbonaat
4 dL karnemelk
1 tl zoutZout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het meel in een kom en roer het natriumbicarbonaat en het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden.
2. Schenk geleidelijk de karnemelk in het kuiltje en klop het meel rustig vanaf de rand naar het midden, zodat er een zacht maar niet-plakkerig deeg ontstaat.
3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het in 5 minuten soepel. Vorm er een cirkel van (20 cm) en leg deze op een ingevette bakplaat.
4. Kerf een diep kruis in het deeg. Bak het brood 30-35 minuten, of tot het iets gerezen en gaar is. Laat het brood even afkoelen op een rooster voor u het serveert.
Dit recept is toegevoegd op: 25-08 2007
Dit traditionele brood bevat geen gist en hoeft dus ook niet te rijzen: kortom, het is snel en makkelijk te maken. Het brood is het lekkerst op de dag dat het gebakken is en nóg lekkerder als het nog warm is. Neem er eens eentje mee op een picknick en geef er kaas en salades bij.