Wisselende energie niveau's

Stel hier je vragen omtrent ME (cvs) en help elkaar verder.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
louisa
Gevorderd lid
Berichten: 11884
Lid geworden op: 14 jul 2009, 22:40

Bericht door louisa »

Hoi vragen,
vragen schreef:Ik had begrepen dat je in Duitsland een betrouwbare test kan laten doen en van een laboratorium? Maar in dat laatste geval moet je van je huisarts ook weer toestemming krijgen.... En die werkt weer niet mee.
Die testen moet je sowieso zelf betalen. En als de huisarts niet mee wil werken en je wilt toch de testen gaan doen, zoek je een arts die wel wil meewerken, die zijn er ook :wink:, staat ook te lezen in de links.

Groetjes, Louisa
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_do ... d-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-
Gebruikersavatar
vragen
Beginner
Berichten: 33
Lid geworden op: 30 mei 2012, 18:07

Bericht door vragen »

Ik heb de links even doorgelezen, maar is voor mij net even wat te veel tekst. Dus je kan dan second opinion doen en dan door een huisarts die hier wel achterstaat? Dat zou mooi zijn, want lyme is volgens mij een DODELIJKE ziekte.
Gebruikersavatar
louisa
Gevorderd lid
Berichten: 11884
Lid geworden op: 14 jul 2009, 22:40

Bericht door louisa »

Hoi vragen,

Ik vrees dat de meeste reguliere huisartsen niet mee willen werken. Een complementaire arts: http://www.abng.nl/indexabng.html wil vaak wel mee werken.

Of Lyme dodelijk is, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat Lyme een ernstige ziekte is. En als Lyme-patiënten niet goed worden behandeld, kunnen zij overlijden aan de gevolgen van Lyme overlijden. Daar zij wel voorbeelden van bekend, zoals Denise Smit: http://denisesmit.webs.com/mijnverhaal.htm

Groetjes, Louisa
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_do ... d-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-
Gebruikersavatar
semma
Gevorderd lid
Berichten: 1448
Lid geworden op: 23 nov 2011, 03:15

Bericht door semma »

Leuk te horen dat Pdd-nos voorkomt dat je ME krijgt. Was het maar zo, dan werden we allemaal een beetje Pdd-nos'er.

Ik zag het wat minder grof gesteld bij dyslexie: eerst ogen onderzoeken en als daar wat mis mee is, dan géén dyslexie.

Net alsof er niet van alles tegelijkertijd zijn lelijke rol spelen kan.
Ja, ik moet het ook doen met huisartsen die nogal onnozel overkomen.

De melatonine volgens doktersrecept kan je bij de belasting opvoeren voor de bijzondere ziektekosten. Je kan ook naar een complementaire arts gaan. Wordt ook niet vergoed, want alternatieve artsen hebben weliswaar formeel de bevoegdheid medicatie voor te schrijven, maar vergoede reguliere medicatie voorschrijven is het alleenrecht van de reguliere arts.

Maar als je het toch zelf grotendeels of helemaal betalen moet, doe het dan bv. via een orthomoleculier arts. Die kijkt niet alleen wat je naar binnen gooit en wat er in je bloed ronddobbert, maar ook wat er effectief in het weefsel opgenomen wordt. Ze schrijven ook betere merken voor. En als het goed is, krijg je ook dieetadviezen, want het meeste van de benodigde voedingsstoffen zit over de diverse voedingsmiddelen verspreid. En sommige voedingsmiddelen moet je vermijden omdat ze de werking van belangrijke stoffen tegenwerken. De doorsnee-huisarts weet hier helemaal niets van. Behalve dan dat het citroentje dat zulke goede vitamine-C heeft (naast heel veel bestrijdingsmiddelen als je de reguliere koopt).

Opm: je gebruikt een nick. Je zou je naam uit de brieven kunnen (laten) halen.
Plaats reactie