rijstsiroop
Moderator: Moderators
- aquamarijn
- Actief lid
- Berichten: 460
- Lid geworden op: 03 jun 2011, 11:00
- aquamarijn
- Actief lid
- Berichten: 460
- Lid geworden op: 03 jun 2011, 11:00
geen idee, ik heb nog nooit rijststroop gebruikt of gezien
rijstsiroop heeft iig de toepassing te zoeten, alsvloeibare suiker, als je geen suiker of andere zoetstoffen mag. ik doe het vooral onder m'n rijst/quinoavlokken 's morgens, of onder de rijstpap/rijstgriesmeel
waarvoor rijststroop toegepast wordt, weet ik dus niet maar aan de naam te horen zal het wel 'dikker'/taaier van consistentie zijn en dus moeilijker te mengen als je het rap ergens in wilt doen?
rijstsiroop heeft iig de toepassing te zoeten, alsvloeibare suiker, als je geen suiker of andere zoetstoffen mag. ik doe het vooral onder m'n rijst/quinoavlokken 's morgens, of onder de rijstpap/rijstgriesmeel
waarvoor rijststroop toegepast wordt, weet ik dus niet maar aan de naam te horen zal het wel 'dikker'/taaier van consistentie zijn en dus moeilijker te mengen als je het rap ergens in wilt doen?
Ik weet weinig.
Volgens mij in Nederland wel. stroop is zo'n taaie kleverige massa, siroop is veel vloeibaarder denk ik.karolien schreef:is er een verschil tussen stroop en siroop????
Langs de andere kant zeggen we in België denk ik tegen alles 'siroop' (stroop vind ik iig een 'Hollands' woord) dus voor mij is het onderscheid niet zo goed te maken
wikipedia zegt iig
Stroop is een dikke, viskeuze, geconcentreerde vloeistof waarin grote hoeveelheden suikers (met name sacharose) zijn opgelost. Stroop bevat ongeveer 1125 kJ (= 270 kcal.) per 100 gram product, ruim de helft van stroop bestaat uit suikers.
Het woord siroop wordt vaak gebruikt voor iets dunnere stropen (bijvoorbeeld limonadesiroop).
Laatst gewijzigd door diederik op 04 aug 2011, 14:07, 1 keer totaal gewijzigd.
- aquamarijn
- Actief lid
- Berichten: 460
- Lid geworden op: 03 jun 2011, 11:00
rijststroop is idd dik en taai, ik heb dat in het verleden gebruikt om speciale pannekoekjes te bakken
maar het is dusdanig dik dat ik het buiten de pannekoekjes om nooit meer gebruikt heb, vandaar dat ik wel benieuwd ben naar de toepassing van rijstsiroop, of dat ook is om te zoeten, of dat je daar een drank van maakt net als limonade oid?
maar het is dusdanig dik dat ik het buiten de pannekoekjes om nooit meer gebruikt heb, vandaar dat ik wel benieuwd ben naar de toepassing van rijstsiroop, of dat ook is om te zoeten, of dat je daar een drank van maakt net als limonade oid?
aquamarijn schreef:rijststroop is idd dik en taai, ik heb dat in het verleden gebruikt om speciale pannekoekjes te bakken
maar het is dusdanig dik dat ik het buiten de pannekoekjes om nooit meer gebruikt heb, vandaar dat ik wel benieuwd ben naar de toepassing van rijstsiroop, of dat ook is om te zoeten, of dat je daar een drank van maakt net als limonade oid?
Of je er limonade van kunt maken heb ik nog niet geprobeerd
Het is wel gemakkelijk voor in de thee denk ik maar ik ben geen theedrinker dus niet zeker. Verder dus evt. in dessertjes ofzoiets. Ik gebruik het vooral in m'n ontbijt.
Maar het komt wel vrij vlot uit die flesjes, je kunt het van loperigheid vergelijken met bv van die Thaise sausflessen http://www.real-thai.com/realthai/images/sauceee.png
- felixloena
- Oud-medewerker
- Berichten: 4445
- Lid geworden op: 04 mei 2009, 19:47
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
De siroop heb ik in NL nog niet kunnen vinden, vandaar dat ik de rijststroop gebruikt heb. Ik gebruik het als een soort van zoet broodbeleg op mijn crackers. Het is prima smeerbaar.
Ik gebruik het steeds minder, ik heb steeds minder behoefte aan zoetigheid. Een positief effect van het dieten? Minder wisseling in de suikerspiegel?
Ik gebruik het steeds minder, ik heb steeds minder behoefte aan zoetigheid. Een positief effect van het dieten? Minder wisseling in de suikerspiegel?
Leven is het meervoud van lef - Loesje
Waardoor het komt weet ik niet, maar ik heb het ook nog nauwelijks... in het begin at ik heelder potten confituur van het toegestane soort, maar afgezien van een weinig fruit heb ik tegenwoordig vrij weinig drang naar zoetigheid...felixloena schreef:Ik gebruik het steeds minder, ik heb steeds minder behoefte aan zoetigheid. Een positief effect van het dieten? Minder wisseling in de suikerspiegel?
Heb ik nog gehoord van mensen op gelijkaardig dieet.