Inzage in medisch dossier: wat kan beter? Vul enquête in!

Hier vind je enquêtes, vragenlijsten, oproepen, petities en acties. Hopelijk wil je ook meehelpen en invullen of reageren! PS Oproepen die naar reclame ruiken, worden geweigerd.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Zuiderzon
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2969
Lid geworden op: 13 okt 2005, 10:48
Locatie: Onder de zon
Contacteer:

Inzage in medisch dossier: wat kan beter? Vul enquête in!

Bericht door Zuiderzon »

Inkijken in je medisch dossier is een recht. Maar zoals het dossier vandaag is opgesteld, kan een patiënt er moeilijk zijn weg in terug vinden. Hoe kan het beter? Onderzoekers willen het graag van jou weten.

Doel van het onderzoeksproject

Momenteel is er in de (huisarts)geneeskunde een evolutie aan de gang waarbij de patiënt meer centraal staat en ook meer verantwoordelijkheid kan krijgen. In sommige andere landen bestaat er al zoiets als een patiëntportaal. Dit is kort samengevat een website die het mogelijk maakt dat de patiënt zijn eigen medisch dossier kan inkijken, en eventueel zelfs aanvullen.

In het kader van het iMinds‐project MyHealthData onderzoekt de KU Leuven (meer specifiek het Centrum voor User Experience Onderzoek en het Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde) de noden en wensen van mensen m.b.t. toegang tot gezondheidsinformatie en hun medisch dossier. Het gaat zowel om de manier waarop mensen vandaag de dag gezondheidsinformatie zoeken en gebruiken, als om de noden en wensen m.b.t. de toekomst. Het einddoel van het project is om scenario’s te ontwikkelen die beschrijven hoe mensen in de toekomst toegang krijgen tot al hun gezondheidsgegevens op een zinvolle en gebruiksvriendelijke manier.

Verloop van het onderzoek

Voor het onderzoek wordt een online vragenlijst afgenomen. Deze vragenlijst bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden vragen gesteld over uw huidige ervaringen met gezondheidsinformatie, en uw wensen m.b.t. gezondheidsinformatie in de toekomst, wanneer u mogelijk toegang zou hebben tot al uw gezondheidsinformatie. In het tweede deel wordt u bevraagd over uw mening ten opzichte van toegang tot gezondheidsinformatie en medische gegevens via online portalen. In totaal zal het ongeveer 20 minuten duren om alle vragen te beantwoorden.


Om de enquête in te vullen, ga naar:
http://www.bit.ly/vragenlijststudie


Aankondiging/oproep via Knack:
via http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/i ... 34073.html
Hoop doet leven!
Plaats reactie